Articol sponsorizat

Cinci lucruri importante despre cardurile virtuale

La aproape doua luni de la lansarea cardurilor virtuale in portofoliul ING Bank Romania, peste 16.000 de persoane le-au emis in Home’Bank si au inceput sa le utilizeze, un sfert chiar inainte ca acestea sa fie anuntate in mod oficial. Avand in vedere cresterea constanta de la zi la zi a persoanelor care adopta acest tip de plata, banca vine cu cinci sfaturi despre cum poti profita cel bine de cardurile virtuale.

Pentru cei care si-ar dori, dar nu stiu cum functioneaza

Cardurile virtuale sunt pur si simplu o varianta virtuala a cardurilor fizice si pot fi emise chiar daca un card fizic nu a fost emis in prealabil. Clientii ING au optiunea virtuala pentru absolut toate tipurile de card pe care le emite banca (debit, credit, lei sau euro). Acestea aduc o modalitate foarte comoda de a face plati la POS si online deopotriva. Ele sunt un instrument de plata digital, care poate fi emis instant in ING Home’Bank si folosit imediat. Este o varianta inclusiv pentru clientii noi, care au optiunea unui card virtual pana la livrarea celui fizic, sau pentru clientii care au nevoie urgent de un nou tip de card.

Pentru cei care vor sa faca trecerea catre digital 100%

Viata fara carduri fizice este posibila astazi. Pentru a le folosi, ai nevoie de un smartphone cu un sistem de operare compatibil de pe care sa iti gestionezi finantele. Odata emise aceste carduri, le inrolezi in Apple Pay sau Google Pay pentru platile la POS, iar pentru platile online poti fie sa folosesti cele doua aplicatii sau sa vezi datele in ING Home’Bank. 

Mai mult, pentru momentele in care ai nevoie de sume mici de cash, ai aceeasi optiune de a retrage bani de la bancomat cu telefonul, prin emiterea unui cod unic din aplicatia de mobile banking. 

Pentru cei care vor mai mult control asupra propriilor finante

Un mod util in care cardurile virtuale pot fi folosite este pentru anumite tranzactii online cu recurenta sau cele care tin de o vacanta de exemplu, pentru un mai bun control asupra bugetului. Pasionatii de platforme de streaming isi pot crea un ”buzunar” separat, din care platile sa se faca automat, in limita bugetului disponibil. Acest lucru presupune deschiderea unui cont curent separat, tot online, in care transferi o suma dedicata. Emiti un card virtual pentru acel cont si folosesti datele acelui card virtual pentru toate site-urile dedicate care vor retrage, automat, abonamentul lunar de acolo. 

Pentru cei care vor extra siguranta in online

Faptul ca nu exista fizic un card deja aduce beneficii in cyber-security. pentru ca nu poate fi pierdut sau furat. In ceea ce priveste prevenirea fraudelor online, ele pot fi utile in special daca doresti sa faci cumparaturi de pe website-uri pentru prima oara si ofera un strat de protectie in plus. Sau pot fi folosite pentru website-urile din afara Uniunii Europene unde nu se aplica autentificarea in doi pasi prin 3DSecure, adica autorizarea platilor prin aplicatia de mobile banking. Pe acelasi principiu ca mai devreme, poti crea un ”buzunar” separat caruia sa ii atasezi acest card virtual, pe care sa il folosesti pentru genul acesta de cumparaturi atunci cand ai nevoie. 

Pentru cei care vor o varianta mai prietenoasa cu mediul

Chiar si un card de plastic poate avea impact asupra mediului, mai ales cand ne gandim ca vorbim de milioane de carduri numai in Romania. In cazul ING, daca toate cardurile ar fi virtuale, s-ar economisi peste 10 tone de plastic. Mai mult, este important de stiut ca bancile recomanda returnarea cardurilor expirate sau nefunctionale la office-uri si agentii, pentru a le neutraliza cip-ul si pentru a le recicla in conditii de siguranta. 

Advertisement


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Carduri


De ce depasesc cardurile de credit depozitele in  preferintele romanilor?
De ce depasesc cardurile de credit depozitele in preferintele romanilor?

Scaderea dobanzilor bancare la termen a avut si efecte mai putin anticipate, precum reevaluarea economisirii cash, dupa cum reiese dintr-un studiu realizat de Unlock Market Research la cererea BCR.

30 Septembrie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Poate inlocui cardul de credit imprumutul de nevoi personale?
Poate inlocui cardul de credit imprumutul de nevoi personale?

Cresterea limitei de credit, a perioadelor de gratie si parghia ratelor fara dobanda a trezit speranta ca acest produs ar fi varianta mai ieftina, fara costuri aproape, a creditelor de nevoi personale. Exista insa si riscuri.

9 Septembrie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

De ce am opta pentru un card virtual?
De ce am opta pentru un card virtual?

Cardurile virtuale vin cu avantajul taxelor de emitere si livrare zero, conectarii facile cu dispozitivele mobile de plata, dar si cu unele limitari pe partea de retrageri.

24 August 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului
Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului

Tentativele de inselare a celor care posteaza anunturi pe platformele de vanzare-cumparare prolifereaza, in ciuda introducerii recente a elementelor suplimentare de siguranta la trazactiile online.

17 Iunie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Mai multe articole

GHIDURI


Carduri de credit

Cardul de credit reprezinta un imprumut aflat permanent la dispozitia clientului. Limita de credit este calculata pe baza unei proceduri numita scoring. In general, limita maxima de credit poate ajunge pana la 5.000 euro sau echivalentul in moneda nationala. Cum se calculeaza scoringul, diferentele dintre carduri de debit si carduri de credit, peri

Carduri de debit

Cu ajutorul unui card de debit poti avea acces oricand la banii propii din contul de la banca. Cardul de debit are insa de oferit mai mult decat retragerea de numerar. Cea mai importanta functie a sa este plata cumparaturilor la comercianti. Pentru tranzactiile efectuate in Romania nu se plateste nici un comision. Ce servicii suplimentare ofera car

Carduri premium

Cardurile premium reprezinta o categorie privilegiata de instrumente de plata, care sunt acordate clientilor cu venituri ridicate. Limita de credit este mult mai mare si poate ajunge pana la 100.000 euro, fata de numai 5.000 euro, cat ofera in general cardurile de credit standard. Cui se adreseaza cardurile premium, care sunt tipurile de carduri, c

Carduri cu cip

Cardul cu cip este un card bancar - de credit sau de debit - care are incorporat un microcip. Acesta a fost conceput pentru a conferi tranzactiilor cu carduri mai multa siguranta si rapiditate. Cat de sigure sunt cardurile cu cip, ce tehnologie are in spate si cum schimba cipul modul in care se plateste cu cardul in Ghidul Carduri cu cip.

Cumparaturi online cu cardul

Inainte sa faceti cumparaturi online trebuie sa va asigurati ca aveti cardul activat pentru utilizare online. Dupa activarea cardului, este recomandata inrolarea cardurilor in sistemul 3D Secure. Ponturi pentru cumparaturi sigure si toate informatiile despre carduri acceptate pentru cumparaturi, tranzactii online si inrolarea cardului in Ghidul Cum

Vacanta cu cardul in strainatate

Atunci cand mergem in vacanta este recomandat sa nu plecam cu toti banii de care avem nevoie in portofel. Cardurile bancare ne protejeaza mai bine banii. Cardul de credit este recomandat cu prioritate, pentru ca ofera o serie de beneficii suplimentare. Totul despre tipul de card potrivit in vacanta, ce comisioane apar la tranzactiile din afara tari

Inapoi sus