top banner

Ce beneficii ofera un card de debit Gold?

23 Ianuarie 2024 | Autor: Cristian Dogaru

Ce beneficii ofera un card de debit Gold?

Foto Unsplash.com

Mai multe banci au in oferta carduri exclusiviste care propun utilizatorilor acces in business lounge-uri, asigurari de calatorie si de sanatate, reduceri la parteneri iar costurile pot fi relativ accesibile pentru cei care au nevoie de respectivele servicii. 
Cardurile Gold sunt gandite in principal pentru cei pasionati de calatorii in conditii decente, care tin la securitatea lor, sunt fideli anumitor branduri si care au anumite venituri sau isi permit sa plateasca mai mult pentru servicii de tip premium.
BCR MasterCard Gold, gratis la venituri de 5.000 lei lunar
Cardul BCR MasterCard Gold nu are costuri asociate, daca titularul incaseaza minim 5.000 lei lunar in cont si face minim o tranzactie/o plata cu cardul. In caz contrar costul este de 20 lei/lunar. 
Beneficiile includ asigurare de calatorie, acces in Business Lounge-urile aeroporturilor din Bucuresti, Viena, Cluj, Sibiu si Timișoara (2 intrari pe an), asigurare pentru cumparaturile online din tara si din strainatate, reduceri si cashback la parteneri premium (programul Mastercard Premium Collection), asigurare pentru cumparaturile online.
In plus, se ofera si toate beneficiile cardului George Standard (cashback la comerciantii interni, retrageri de numerar fara comisioane la ATM-uri,etc). 
BRD Visa/MasterCard Gold, un card bun si pentru invitati
Cardurile ofera reduceri la toti comerciantii inclusi in Visa Premium si MasterCard Premium, acces la priceless.com prin cardul Gold MasterCard, asigurari de calatorie. 
Prin cardul Gold MasterCard se ofera acces gratuit de 4 ori pe an in business lounge-urile aeroporturilor din tara si de la Viena, iar de 2 ori se ofera acces gratuit si unui invitat. 
Prin cardul Visa Gold, sunt incluse 3 intrari gratuite in business lounge-urile aeroporturilor din Bucuresti, Cluj, Timisoara. 
Simultan, pentru rezervarile achitate cu cardul Gold la booking.com se ofera un cashback de 10%.
Cardurile nu au cost de emitere, dar taxa de administrare este de 200 lei pe an. 
Banca Transilvania, un card Gold accesibil
Costul emiterii cardului MasterCard Gold de la Banca Transilvania este de 50 de lei, iar administrarea este 80 de lei pe an. 
Se ofera asigurare de calatorie gratuita, privilegii in cadrul programului MasterCard Premium & Business, dar si accesul la un overdraft in valoare de 6 ori salariul (dar nu mai mult de 25.000 lei). 
Accesul la business lounge-urile din aeroporturile din Bucuresti si Cluj este cel mai nerestrictiv, fiind conditionat doar de achitarea unor cumparaturi in valoare de minim 300 lei in ultimele 3 luni si de nedepasirea unui termen de 4 ore (cine sta mai mult in business lounge plateste 10 euro/ pentru urmatoarele 4 ore). 
Primul insotitor are acces gratuit, iar al doilea plateste 30 euro in Bucuresti si 15 euro pe aeroportul din Cluj. 
Visa Gold de la CEC vine cu cashback de 0,5%
Administrarea cardului costa 25 de lei pe luna, dar poate fi gratuita daca acesta este inclus in pachetul Premium.
Posesorii cardului beneficiaza de asigurari complete de calatorie, semnatura digitala, acces la platforma de rezervari Visa Luxury Hotels, reduceri la achizitiile facute in timpul calatoriilor in scop de business sau vacanta (programul Visa Premium), 3 intrari gratuite pe an pentru posesorul cardului in business lounge-urile aeroporturilor din Bucuresti si Cluj. 
Se ofera de asemenea un cashback de maxim 0,5% din valoarea tranzactiilor comerciale platite cu cardul si acces la serviciul Air Refund.
Cardurile Gold UniCredit, asigurari multiple
Cardurile Gold emise de banca sub sigla Visa si MasterCard ofera asigurare gratuita pentru calatoriile in strainatate, asigurare pentru telefon si smartwatch timp de 18 luni de la achizitie (in limita a 400 euro), asigurari pentru electrocasnicele albe, extinse cu 24 luni ce presupun realizarea unor reparatii in valoare de 200 euro pentru maxim 6 bunuri.
In plus, exista asistenta medicala prin Doctor Chat si ofertele premium din programele Visa si MasterCard. 
Accesul in business lounge-urile aeroportului Bucuresti-Otopeni, Timisoara si Cluj este limitata la 3 intrari pentru posesorii cardului Visa Gold (daca s-au efectuat plati cu cardul de minim 5.000 lei in ultimele 30 de zile) sau nelimitat pentru posesorii cardurilor Gold Mastercard (cu conditia sa fi facut o tranzactie cu cardul in ultimele 30 de zile). 
Administrarea cardurilor costa 25 lei/luna. 
Revolut insista pe aplicatii gratuite si tranzactionare la bursa
Filosofia Revolut este diferita de cea a bancilor de mai sus, cardurile din planul Premium (echivalentele cardurilor Gold) ofera acces in business lounge-uri doar in cazul in care zborurile au intarzieri mai mari de o ora (in caz contrar se poate intra platind un tarif mai mic decat cel standard).
In schimb se ofera in mod gratuit aplicatii precum Nord VPN, Tinder, Sleep Cycle, Freelectics, Picsart, Headspace. De asemenea, 5 tranzactii pe luna la bursele din SUA se pot face fara comision cu acest plan. 
Sunt prezente de asemenea asigurarile de sanatate si calatorie.
In concluzie, doua abordari diferite, in functie de preferintele posesorilor de card Gold. Fie servicii preponderent pentru cei care calatoresc in vacanta (asigurari, acces in business lounge, unde se mananca si se bea gratis) fie servicii de zi cu zi (asigurari telefon si smartwatch, asigurari electrocasnice, aplicatii de wellbeing, tranzactionare la bursa, etc).

 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Carduri de credit

Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Carduri

Alte Articole

Cum economisesti cel mai eficient pentru vacanta?

Cum economisesti cel mai eficient pentru vacanta?

Milele aeriene acumulate prin achizitiile cu cardurile de credit Banca Transilvania sau cele de debit de la Revolut pot fi utilizate doar dupa acumularea unui sold considerabil, astfel incat economiile prin acumularea cash-back-ului reprezinta o cale mai sigura.

04 Iul 2024 | Carduri
Cat de atractiv mai este in prezent overdraftul?

Cat de atractiv mai este in prezent overdraftul?

Descoperitul de cont atasat cardurilor de debit si echivalent cu cateva salarii nete si-a pierdut din atractivitate odata cu introducerea ratelor fara dobanda pe cardul de credit, fiind preferat mai mult ca solutie pentru situatii exceptionale.

08 Mai 2024 | Carduri
Ce criterii folosim la alegerea unui card de credit?

Ce criterii folosim la alegerea unui card de credit?

Nivelul dobanzilor, inclusiv a celor penalizatoare, numarul de rate fara dobanda, perioada de gratie, sunt cateva detalii esentiale de avut in vedere la alegerea unui astfel de produs.

16 Apr 2024 | Carduri
Carduri de debit care iti intorc bani in portofel

Carduri de debit care iti intorc bani in portofel

Achizitionate individual sau in cazul unor pachete, cardurile de debit cu cashback la comerciantii parteneri pot oferi sansa unor economii reale cand sunt vizate magazinele cele mai frecventate de posesori.

11 Ian 2024 | Carduri

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Rambursare card de credit

Calculează suma lunară pe care trebuie să o rambursezi și care este costul dacă platești doar suma minimă