top banner

Carduri de debit care iti intorc bani in portofel

11 Ianuarie 2024 | Autor: Cristian Dogaru

Carduri de debit care iti intorc bani in portofel

Foto Unsplash.com

Achizitionate individual sau in cazul unor pachete, cardurile de debit cu cashback la comerciantii parteneri pot oferi sansa unor economii reale cand sunt vizate magazinele cele mai frecventate de posesori.
Desi perceptia multora este ca ofertele cu cashback vizeaza doar cardurile de credit, in realitate exista carduri de debit care beneficiaza de aceeasi facilitate iar costurile de administrare pot fi chiar zero. 
Iar cel mai important in listele comerciantilor parteneri care ofera cashback de cateva procente la achizitiile cu cardul nu este atat lungimea acestora ci prezenta unor retaileri foarte frecventati de catre toata lumea, precum supermarketurile.
Raiffeisen Bank propune pachetul Zero Simplu
Cei interesati primesc carduri de debit Matercard sau Visa iar costurile de administrare, de retragere de la ATM-urile bancilor din Romania, schimbul valutar intre conturi pot fi zero daca se efectueaza o singura tranzactie pe luna. 
Lista de parteneri pentru operatiunile cashback nu este insa spectaculoasa in zona cu ponderea cea mai mare in cosul lunar al romanilor. 
Am indentificat 3% oferte cu cashback la cumparaturile de la Auchan-3%, Booking.com cu 4% cashback, Carturesti-15%, Libris-20%, Elefant.ro-10%. Cardurile Raiffeisen sunt deci ofertante pentru lectura. 
George este util la supermarketuri
Cardul George Standard de la BCR este printre cele mai ofertante cand vine vorba de cashback-ul cel mai ravnit, cel de la supermarketuri. 
Costurile de administrare pot fi zero pentru cei care incaseaza lunar in cont minim 1.000 lei si fac cel putin o tranzactie, in caz contrar vor trebui achitati 8 lei/luna. 
Pachetul George Moneyback este insa generos, acolo se regaseste un cashback de 5% pentru Kaufland, Megaimage-5% (cumparaturi peste 40 lei), Megaimage.ro-pana la 10% (cumparaturi peste 150 lei), Auchan-3% (cumparaturi peste 100 lei).
Gasim si librariile Humanitas-10%, Booking.com-4%, Bookcity-10%, MAM Bricolaj-5%, Autoom-10%, Evomag-1%, Carturesti-4%, Aliexpress-3%, etc.
Asigurare de calatorie la cardurile Gold Banca Transilvania
Cardurile Mastercard Gold Debit au un cost destul de piperat (50 lei emitere si 80 lei administrarea pe an) dar au pe langa ofertele de cashback prin programul Mastercard Premium & Business si beneficii colaterale-asigurare de calatorie pentru deplasarile in strainatate, acces in saloanele business lounge din aeroporturile din Bucuresti si Cluj, asigurarea cumparaturilor online.
Printre comerciantii cu oferte de cashback pentru cardul Bancii Transilvania se numara restaurantele din reteaua City Grill (Hanul lui Manuc, Caru cu Bere, Pescarus, Hanul Berarilor, etc)-15%, dulciurile Leonidas-10%, Nike-5%, etc. 
ING Bazar, oferte cu rezervare
Spre deosebire de cardul George Standard unde ofertele cashback trebuie “activate”, cele aferente cardurilor de debit ING trebuie “rezervate”. In esenta aceeasi procedura care arata ca respectivul cashback nu intra automat pe card la un anumit interval dupa efectuarea trazactiei daca oferta nu a fost bifata anterior. 
Cumparaturile la Lidl au cashback de 3% (de fapt, a treia achizitie de minim 100 de lei de la comerciant are acest bonus), farmaciile Dona-5% (maxim 10 lei/tranzactie), 6% la epantofi.ro, 5% pentru magazinele Hervis, 5% pentru achiztiile din magazinele Samsung (maxim 50 lei), 5% din magazinele Philips (maxim 250 lei),4% de la Flanco (cashback maxim 40 lei). 
Libra Bank propune un card de debit cu dobanda
Cardul Avanpost Gold de la Libra Internet Bank ofera, in mod atipic pentru un card de debit, o dobanda de 1% pentru disponibilul din contul curent (daca acesta depaseste 500 lei), acces in business lounge-urile din tara dar si la aeroportul din Viena, asigurare de calatorie pentru toata familia (daca exista minim o plata decontata in ultimele 30 de zile), 3 retrageri gratuite pe luna de la orice bancomat, atat din Romania cat si din strainatate. 
Costul este de 4 lei pe luna, printre cele mai accesibile carduri Gold.
Lista comerciantilor parteneri pentru programul de cashback (pana la 10% din valoarea cumparaturilor in reteaua de “Avanposturi”) este insa mai putin ofertanta, regasindu-se Freshfull by eMag cu 5%, Secom, depurtat.ro, Gral Medical-10%, etc. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Carduri de credit

Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Carduri

Alte Articole

Cum economisesti cel mai eficient pentru vacanta?

Cum economisesti cel mai eficient pentru vacanta?

Milele aeriene acumulate prin achizitiile cu cardurile de credit Banca Transilvania sau cele de debit de la Revolut pot fi utilizate doar dupa acumularea unui sold considerabil, astfel incat economiile prin acumularea cash-back-ului reprezinta o cale mai sigura.

04 Iul 2024 | Carduri
Cat de atractiv mai este in prezent overdraftul?

Cat de atractiv mai este in prezent overdraftul?

Descoperitul de cont atasat cardurilor de debit si echivalent cu cateva salarii nete si-a pierdut din atractivitate odata cu introducerea ratelor fara dobanda pe cardul de credit, fiind preferat mai mult ca solutie pentru situatii exceptionale.

08 Mai 2024 | Carduri
Ce criterii folosim la alegerea unui card de credit?

Ce criterii folosim la alegerea unui card de credit?

Nivelul dobanzilor, inclusiv a celor penalizatoare, numarul de rate fara dobanda, perioada de gratie, sunt cateva detalii esentiale de avut in vedere la alegerea unui astfel de produs.

16 Apr 2024 | Carduri
Ce beneficii ofera un card de debit Gold?

Ce beneficii ofera un card de debit Gold?

Mai multe banci au in oferta carduri exclusiviste care propun utilizatorilor acces in business lounge-uri, asigurari de calatorie si de sanatate, reduceri la parteneri iar costurile pot fi relativ accesibile pentru cei care au nevoie de respectivele servicii.

23 Ian 2024 | Carduri

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Rambursare card de credit

Calculează suma lunară pe care trebuie să o rambursezi și care este costul dacă platești doar suma minimă