top banner

Cardul bancar si vacantele in strainatate

05 Iulie 2012 | Autor: Alina Branescu

Cardul bancar si vacantele in strainatate

Ofertele speciale de vacanta pentru cei care platesc cu un card bancar sunt nelipsite in perioada estivala – reduceri la restaurante, la cazarea in hoteluri sau pensiuni, chiar si in anumite benzinarii. Indiferent ca este vorba despre unul dintre orasele in care „se poarta” temperaturile de 40 grade - Grecia, Turcia sau Spania - sau de croaziere pe Marea Mediterana ori Oceanul Atlantic, pregatirile de calatorie pot fi facute direct din fata calculatorului.
    
„Inca dinaintea inceperii vacantei, cardul este util – clientii pot rezerva camera la hotel, pot cumpara biletele de avion, bilete la spectacole, pass-uri sau diferite circuite turistice”, spune Cosmin Vladimirescu, Country Manager Romania si Moldova, MasterCard Europe. „In afara de confortul de a plati direct din fotoliul de acasa, cardul protejeaza posesorul prin facilitatea de „chargeback”. Pe scurt, banca ramburseaza valoarea cheltuita in cazul in care bunul sau serviciul nu a fost livrat sau cardul a fost folosit in mod neautorizat, de catre o alta persoana.”
In functie de produsul sau serviciul achizitionat si de banca emitenta, in cazul protectiei de tip chargeback exista limitari pentru sumele care pot fi recuperate, asa ca este bine sa va informati inainte si sa intrebati banca daca aveti nelamuriri.
„Cardul ne poate face rost de oferte si promotii speciale, iar la finalul vacantei vom constata ca am facut si mici economii, pe langa faptul ca am platit comod si simplu, fara grija numerarului. De exemplu, pana la sfarsitul anului, in Anglia, Franta si Irlanda, toti posesorii de carduri MasterCard pot beneficia de 10% reducere la cazarea in anumite pensiuni”, continua acesta.
Inainte sa plecati in vacanta, este recomandat sa cititi pe internet despre modalitatile de plata acceptate in locul unde urmeaza sa mergeti, iar de la banca dumneavoastra sa luati toate informatiile care va intereseaza – daca se aplica vreun comision special pentru plata in strainatate, daca aveti asigurari incluse pe cardul dumneavoastra, ce comision de schimb valutar se aplica sau orice alte nelamuriri aveti si un numar de telefon pe care il puteti apela in caz de nevoie.
Ca regula generala, plata la comercianti cu cardul in strainatate nu presupune un anumit comision, se face fara costuri suplimentare, iar un card cu utilizare internationala (cel pe care NU apare scris „Valid only in Romania”), chiar daca este in lei, poate fi folosit oriunde in lume. „In Romania, de exemplu, toate cardurile MasterCard si Maestro sunt internationale, deci pot fi folosite la orice comerciant acceptator din lume, chiar daca sunt emise in lei”, adauga Cosmin Vladimirescu.
De obicei, nu exista o limita minima de la care puteti plati cu cardul. In Anglia, de exemplu, puteti plati cu cardul chiar si pentru o lira. Exista insa si exceptii - in Franta, micii comercianti nu accepta plati cu cardul pentru sume sub 10 euro.
Daca sunteti posesorul unui card premium, atunci puteti beneficia de asigurari de calatorie, importante la fiecare deplasare in afara tarii. Asigurarile de calatorie acopera, de obicei, indemnizatia pentru spitalizare, tratamentul stomatologic de urgenta, intarzierea cursei aeriene, pierderea sau intarzierea bagajului, dar ofera si protectie pentru cumparaturile facute cu cardul pe durata sejurului. Tot aici sunt incluse si servicii de asistenta pentru voiaj (in cazul in care cereti informatii despre destinatia turistica), servicii de asistenta legala (banca suporta cheltuielile juridice) sau asistenta personala (daca doriti sa rezervati bilete la concerte sau spectacole).

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Carduri de credit

Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Carduri

Alte Articole

Tot mai multe solutii pentru schimbul valutar fara costuri

Tot mai multe solutii pentru schimbul valutar fara costuri

Schimbarea leilor in valuta in perioada concediilor sau economisirea in euro fara costurile conversiei sunt acum mai accesibile publicului prin solutiile propuse de banci sau fintech-uri nebancare.

26 Oct 2023 | Carduri
Impulsionarea vanzarilor prin oferte cashback prinde viteza

Impulsionarea vanzarilor prin oferte cashback prinde viteza

Oferirea unor procente bonus pentru achizitiile prin cardurile de credit sau de debit de la magazinele partenere sau folosind site-urile dedicate amatorilor de recompense este tot mai populara iar partea buna este ca cele doua sisteme pot fi combinate.

23 Oct 2023 | Carduri
Bancile tenteaza studentii cu pachete de cont curent si promotii

Bancile tenteaza studentii cu pachete de cont curent si promotii

Cei care urmeaza o facultate sunt considerati o nisa tot mai interesanta de banci, ofertele pentru acestia incluzand pachete de cont curent cu zero comisioane de administrare, internet banking, carduri de debit si concursuri cu premii.

09 Oct 2023 | Carduri
Call centere bancare: in cat timp se parcurge distanta dintre robotei si operatorii umani?

Call centere bancare: in cat timp se parcurge distanta dintre robotei si operatorii umani?

Aparitia unor sisteme informatizate, care sa preia din sarcinile operatorilor din departamentele de relatii cu clientii, se poate dovedi practica pentru sarcini foarte simple, dar si foarte cronofaga pentru cele mai complexe. Conso a vrut sa vada, in mod real, cat dureaza sa intri in legatura cu un operator uman la cateva dintre cele mai mari banci si cat de efectiv este ajutorul pe care-l primesti in urma interactiunii.

28 Sep 2023 | Carduri

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Rambursare card de credit

Calculează suma lunară pe care trebuie să o rambursezi și care este costul dacă platești doar suma minimă