top banner

Bancile s-au axat pe vanzarea de carduri de credit in 2012

19 Februarie 2013 | Autor: Conso

Numarul de carduri de credit valide in circularie a urcat cu aproape 117.000 in 2012. Cresterea este de peste 3 ori mai mare decat cea inregistrata in anul anterior, conform datelor BNR.
Cardul de credit a revenit in prima linie a strategiilor de vanzare ale bancilor. In nul anterior, numarul de carduri de credit in circulatie a urcat cu 116.962 de carduri, respectiv cu 5%. Avansul este de peste 3,5 ori mai mare decat cel inregistrat in 2011.
In total, romanii detin in nume propriu sau ca instrument de business aproximativ 2,27 milioane carduri de credit.
Politicile de vanzare s-au bazat in schimb mai mult pe oferirea de beneficii suplimentare, precum plata in rate, bonusuri la cumparaturi si posibilitatea de refinantare, in detrimentul unei reduceri a dobanzii standard percepute de banci.
Conform datelor Conso.ro, costurile cardurilor de credit nu numai ca nu au scazut dar chiar s-a inregistrat o crestere de peste 1 procent. DAE mediu a urcat in 2012 de la 26,80% la 28,10%.
In ceea ce priveste cardurile de debit in circulatie, numarul acestora s-a ridicat la finalul anului trecut la peste 13,7 milioane, in crestere cu 350.000 de carduri fata de finalul lui 2011.
Comparativ, soldul creditului neguvernamental a urcat in 2012 cu doar 1,3%. Pe de alta parte, cardurile de credit, chiar daca aduc randamante mari bancilor, avand unele din cele mai ridicate costuri, reprezinta si produsul de creditare cu cele mai mari rate de neperformanta.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Carduri de credit

Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Carduri

Alte Articole

Tot mai multe solutii pentru schimbul valutar fara costuri

Tot mai multe solutii pentru schimbul valutar fara costuri

Schimbarea leilor in valuta in perioada concediilor sau economisirea in euro fara costurile conversiei sunt acum mai accesibile publicului prin solutiile propuse de banci sau fintech-uri nebancare.

26 Oct 2023 | Carduri
Impulsionarea vanzarilor prin oferte cashback prinde viteza

Impulsionarea vanzarilor prin oferte cashback prinde viteza

Oferirea unor procente bonus pentru achizitiile prin cardurile de credit sau de debit de la magazinele partenere sau folosind site-urile dedicate amatorilor de recompense este tot mai populara iar partea buna este ca cele doua sisteme pot fi combinate.

23 Oct 2023 | Carduri
Bancile tenteaza studentii cu pachete de cont curent si promotii

Bancile tenteaza studentii cu pachete de cont curent si promotii

Cei care urmeaza o facultate sunt considerati o nisa tot mai interesanta de banci, ofertele pentru acestia incluzand pachete de cont curent cu zero comisioane de administrare, internet banking, carduri de debit si concursuri cu premii.

09 Oct 2023 | Carduri
Call centere bancare: in cat timp se parcurge distanta dintre robotei si operatorii umani?

Call centere bancare: in cat timp se parcurge distanta dintre robotei si operatorii umani?

Aparitia unor sisteme informatizate, care sa preia din sarcinile operatorilor din departamentele de relatii cu clientii, se poate dovedi practica pentru sarcini foarte simple, dar si foarte cronofaga pentru cele mai complexe. Conso a vrut sa vada, in mod real, cat dureaza sa intri in legatura cu un operator uman la cateva dintre cele mai mari banci si cat de efectiv este ajutorul pe care-l primesti in urma interactiunii.

28 Sep 2023 | Carduri

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Rambursare card de credit

Calculează suma lunară pe care trebuie să o rambursezi și care este costul dacă platești doar suma minimă