top banner

Pagina 4 - Plati: Articole, știri și sfaturi financiare

Experti din 8 tari discuta la Bucuresti despre impactul PSD2

Din 13 ianuarie 2018, va intra in vigoare noua directiva europeana a serviciilor de plata (Payment Services Directive–PSD2). Aproape 30 de experti in domeniul platilor electronice vor discuta la PSD2. New Business Models – Fintech Banking Summit, despre legislatie, solutii tehnice si modele de business care rezulta in urma implementarii directivei.

16 Noi 2017 | Plati
Summit la Bucuresti pe 28-29 noiembrie privind noua directiva de plati PSD2

Summit la Bucuresti pe 28-29 noiembrie privind noua directiva de plati PSD2

Pe 28 si 29 noiembrie, la Institutul Bancar Roman, va avea loc evenimentul organizat de NOCASH "PSD2. New Business Models" Fintech Banking Summit, care va reuni o serie de specialisti din tara si strainatate pentru a prezenta in detaliu modul in care directiva va afecta platile de zi cu zi in anii ce vor urma.

02 Noi 2017 | Plati

Internetul prinde tot mai mult teren in cautarea produselor financiare

Peste jumatate dintre utilizatorii de internet din mediul urban cauta online mai des decat acum un an produsele dorite si informatii legate de acestea. Printre cele mai cautate se numara produsele financiare, pentru care canalele online sunt mai importante atunci cand se fac achizitii, releva un stufiu GfK.

31 Oct 2017 | Plati

Ce taxa vor plati angajatorii din 2018?

Introducerea unei taxe de solidaritate revine in actualitate, desi inca nu au trecut trei luni de cand premierul Mihai Tudose declara ca s-a renuntat la ea pentru ca veniturile incasate ar fi fost nesemnificative, iar “deranjul” prea mare. Acum, ministrul Finantelor anunta o taxa de 2%, aplicata la fondul de salarii, in sarcina angajatorilor.

20 Oct 2017 | Plati

Cu ce produse ataca Telekom Banking piata din Romania?

Telekom Romania, in parteneriat cu banca poloneza Alior Bank, intra pe piata bancara din Romania cu produse adresate populatiei. In prima faza, portofoliul serviciului Telekom Banking este format din conturi curente, carduri de debit, depozite si o platforma de schimb valutar online, urmand ca ulterior sa ofere si o serie de produse de creditare.

19 Oct 2017 | Plati

Supraindatorarea, vinovata de intarzieri la plata facturilor

Comportamentul la plata al romanilor s-a imbunatatit usor in acest an fata de anul trecut. Insa, cu toate acestea, Romania ramane una dintre tarile est-europene cu numarul cel mai redus de facturi achitate la timp, respectiv 74%. Unul dintre principalele motive pentru care persoanele fizice intarzie sa isi achite datoriile este supraindatorarea.

11 Oct 2017 | Plati

Comisioanele bancare, analizate de Consiliul Concurentei

Consiliul Concurentei a luat in vizor comisioanele practicate de banci la produsele adresate persoanelor fizice si IMM-urilor. Presedintele institutiei este de parere ca acestea sunt mai mari in Romania decat in alte tari si vrea sa analizeze cauzele acestei situatii.

03 Oct 2017 | Plati

Beneficii importante pentru cei care detin conturi de plati

Proiectul de lege privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plati, schimbarea conturilor de plati si accesul la conturile de plati cu servicii de baza a fost adoptata de Camera Deputatilor. Actul normativ contine multiple avantaje pentru consumatori, printre care scutirea de o serie de comisioane.

20 Sep 2017 | Plati

Amenzi pentru nerespectarea comisioanelor la platile cu cardul

Institutiile financiare care presteaza servicii de plata vor fi sanctionate in cazul in care nu respecta prevederile Regulamentul (UE) 2015/751 privind comisioanele interbancare pentru tranzactiile de plata cu cardul. Institutia responsabila cu aplicarea sanctiunilor este Banca Nationala a Romaniei (BNR).

08 Sep 2017 | Plati

Activitatea bancara, deja afectata de telefonia mobila

Aratam recent ca, din ce in ce mai des, telefonia mobila intefereaza cu activitatea bancara si prezentam principalele riscuri ce se contureaza la orizont, odata cu utilizarea telefonului mobil pe post de intermediar in accesarea conturilor si derularea unor tranzactii. Utilizare ce vine la pachet cu riscul de a rata tranzactii importante.

24 Iul 2017 | Plati
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară