top banner

Pagina 6 - Credite nevoi personale: Articole, știri și sfaturi financiare

Cum se descurca romanii cu plata datoriilor lunare?

Cheltuielile lunare ale romanilor devin tot mai presante. Acestia spun ca au nevoie de venituri din ce in ce mai mari pentru a-si achita la timp facturile, ratele la banca si celelalte cheltuieli obligatorii. Aproape o treime spun ca nu isi pot plati la timp datoriile din cauza situatiei financiare nesatisfacatoare.

12 Sep 2018 | Credite nevoi personale
Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru un credit cu dobanda zero?

Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru un credit cu dobanda zero?

Programul Investeste in tine prinde contur. Plafonul de garantii acordat pentru acest an este de 600 de milioane de lei, plus 5 milioane pentru dobanzi si comisioane. Costul total al creditului este suportat de stat, iar beneficiarul trebuie sa indeplineasca doar cateva conditii minimale.

04 Sep 2018 | Credite nevoi personale

Creditarea populatiei ia avant

Creditarea bancara pentru persoane fizice traverseaza o perioada propice, inca. Imprumuturile in lei nou acordate continua sa creasca, in special pentru consum, iar restantele se afla la minimul ultimilor 9 ani. Ce ingrijoreaza totusi autoritatile?

29 Aug 2018 | Credite nevoi personale

Cand va fi gata regulamentul care limiteaza gradul de indatorare la credite?

Noul regulament privind creditarea persoanelor fizice, care prevede limitarea gradului de indatorare, va fi gata cel tarziu in septembrie, anunta guvernatorul BNR Mugur Isarescu. In ce masura se justifica aceste restrictii? Economistul sef al Bancii Transilvania spune ca 25% dintre debitori platesc rate mai mari de 55% din venitul lunar.

16 Aug 2018 | Credite nevoi personale

Creditul creste pe lei, dar depozitele se muta pe valuta

Creditarea isi revine usor, in aceasta prima jumatate de an, pe seama creditarii in lei. In acelasi timp, nici creditarea in valuta nu mai scade la fel de rapid. Pe de alta parte, insa, depozitele continua sa creasca accelerat, in acest caz fiind tot mai preferata valuta, potrivit datelor BNR.

25 Iul 2018 | Credite nevoi personale

Vrei un credit? Afla cat esti de pregatit!

Romanii interesati de un credit bancar pot sa isi testeze cunostintele financiare pentru a vedea cat sunt de pregatiti sa faca fata unui imprumut. Centrul Roman de Politici Economice (CEROPE) a lansat Testul de Competenta Bancara care se poate accesa gratuit de pe telefonul mobil, deocamdata doar pe site-ul Centrului, dar si la banci in curand.

26 Iun 2018 | Credite nevoi personale

BNR: De ce creste riscul de nerambursare la credite?

Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu intentioneaza sa stopeze creditarea persoanelor fizice, ci este in cautarea unui dozaj adecvat in contextul in care, in ultimul an, a crescut riscul de nerambursare a creditelor. In acest context, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a anuntat o dezbatere serioasa cu privire la creditul ipotecar.

14 Iun 2018 | Credite nevoi personale

Robor creste incet, dar sigur! La ce sa ne asteptam?

Indicele Robor la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile la majoritatea creditelor in lei, a ajuns la 2,87% pe an, cu doua puncte procentuale mai mare decat valoarea din urma cu un an. La inceputul lunii iunie 2017, indicatorul se ridica la doar 0,84% pe an. Si fata de inceputul lui 2018, Robor a crescut semnificativ.

06 Iun 2018 | Credite nevoi personale

Statul promite populatiei credite fara dobanda

Guvernul a elaborat un program de acordare de credite pentru populatie pentru investitii in educatie, in activitati culturale, sport sau chiar pentru locuinte. Imprumuturile se acorda pe o perioada de maxim 10 ani si au dobanda zero pentru beneficiar. De asemenea se acorda o perioada de gratie pe durata studiilor, dar nu mai mult de 5 ani.

30 Mai 2018 | Credite nevoi personale

Cum promite BNR ca va stopa cresterea Robor?

Cresterea dobanzilor pare de neoprit, in tandem cu inflatia care, de asemenea, urca in continuu la dupa cativa ani de valori negative. Urmatoarele date publicate de Statistica, peste cateva zile, vor arata o inflatie chiar mai mare decat cea din martie. Unde se vor duce dobanzile, in aceste conditii?

10 Mai 2018 | Credite nevoi personale
Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

Compară