Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Prima Casa: Antecontractul trebuie legalizat la un cabinet notarial?

Daniela Raducan, Notar, Birou Notarial Legitimus

AUTOR:

Daniela Raducan, Notar, Birou Notarial Legitimus

Data publicarii:

Intrebare: Antecontractul pentru un credit in programul Prima casa poate fi semnat si la agentia imobiliara sau este obligatoriu sa fie autentificat la notar? Iacob Raluca Ortansa, Bucuresti

Raspuns: Antecontractul / promisiunea are ca obiect obligatia partilor semnatare de a incheia in viitor la pretul stabilit, contractul de vanzare-cumparare.

Prin antecontract nu se transfera dreptul de proprietate.

Conform dispozitiilor legale, in vigoare, dovada promisiunii de vanzare-cumparare se face conform regulilor generale – ex. act autentic sau act sub semnatura privata (act semnat intre parti).

In legislatia programului guvernamental Prima Casa, nu exista o prevedere expresa ca, antecontractul sa fie intocmit intr-o anumita forma, normele aplicabile mentionand doar ca la dosarul aplicantului se ataseaza antecontractul de vanzare-cumparare.

Opinii recente

de Florin Stefan

"Neserioasa banca! Prima banca care comisioneaza incasarea salariului, desi isi fac publicitate ca nu au nici un cost. "

Facebook