Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Pot sa aleg un fond de pensii private din alta tara?

Radu Craciun, director de investitii la Eureko

AUTOR:

Radu Craciun, director de investitii la Eureko

Data publicarii:

Intrebare: Avand in vedere ca suntem in Uniunea Europeana, ma pot inscrie la un fond de pensii din alta tara membra? Ce trebuie sa fac pentru acest lucru? Sidarescu Florian, Iasi

Raspuns: In acest moment nu exista o norma reglementata aplicabila prin care o persoana ce-si desfasoara activitatea cu carte de munca in Romania sa-si poata incheia incheia o pensie privata obligatorie la un fond de pensii dintr-o alta tara membra a Uniunii Europene.

In viitor CSSPP va emite o astfel de norma cu procedura ce trebuie urmata in astfel de situatii.

Cu toate acestea, in cazul in care participantul la un fond de pensii administrat privat - fie el obligatoriu sau facultativ, isi va muta domiciliul sau resedinta intr-un alt stat, acesta isi pastreaza dreptul la pensia administrata privat incheiata pe teritoriul Romaniei, iar plata pensiei se va face in statul de resedinta urmand procedurile in vigoare.

Opinii recente

de Patricia Radulescu

"Din seria cum sa platesti TU banca pentru un produs de economisire a propriilor bani. Un produs foarte prost gestionat, dezamagitor cu totul. ..."

Facebook