Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ce se intampla daca am declarat gresit angajatorul in actul de aderare?

Mihnea Laurentiu Diaconu, director de vanzari la BCR Administrare Fond de Pensii

AUTOR:

Mihnea Laurentiu Diaconu, director de vanzari la BCR Administrare Fond de Pensii

Data publicarii:

Intrebare: Daca am aderat la un fond de pensii private obligatorii,(am sub 35 de ani), completand acolo numele unei firme unde urma sa lucrez iar acum nu m-am mai angajat acolo si muncesc fara carte de munca pot primi penalizari pentru ce am completat in fisele acelea? Dar firma respectiva poate pati ceva pentru ca am trecut-o acolo ca angajator? Multumesc Mihu Andrei, Deva

Raspuns:

Deoarece dvs v-ati exprimat optiunea pentru un anumit fond nu poate fi vorba de penalitati, chiar daca ati trecut o firma la care nu erati inregistrat la momentul respectiv. Exista o mare posibilitate ca actul de  aderare sa fi fost validat si probabil, pana in prezent ati primit si scrisoarea in acest sens.  

Asadar, daca sunteti validat la un fond, la timpul la care dvs. veti fi angajat cu plata asigurarilor sociale, contributiile dvs. (2% in prezent din venitul brut) vor fi virate in contul administratorului ales prin semnarea actului de aderare.

Opinii recente

de Dinca Adrian

"Am avut o experienta de cosmar la Banca transilvania, incompetenta si neatentia au fost de vina,Am vandut o casa si banii nu nu ..."

Facebook