Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

  • Sfatul expertului

Cum se va alege fondul de pensii dupa 17 ianuarie?

Print Get a PDF version of this webpagePDF
-A +A
Mihnea Diaconu, director de vanzari la BCR Administrare Fond de Pensii

AUTOR:

Mihnea Diaconu, director de vanzari la BCR Administrare Fond de Pensii

Data publicarii:

Intrebare: Sunt studenta in ultimul an si cel mai probabil la vara ma voi angaja cu contract de munca. Cum se va derula atunci procedura de aderare la un fond de pensii obligatorii? Cat timp o sa am la dispozitie pentru a-mi alege fondul dorit? Sau alege statul pt mine?

Savulescu Alexandra, Bucuresti

Raspuns:

Intrebarea dumneavoastra este perfect legitima insa legiuitorul nu a furnizat inca un raspuns. Asadar in prezent legea nu prevede modalitatea si termenul in care un nou angajat va adera la un fond de pensii. Cel mai probabil va exista un act normativ ulterior incheierii campaniei initiale de aderare care va clarifica aceste aspecte.

Ca si parere personala, statul nu poate alege de la bun inceput fondul pentru un participant. Astfel participantul va avea intaietate in luarea acestei decizii urmand ca ulterior, in cazul in care participantul nou angajat nu si-a exprimat optiunea, sa fie distribuit de stat catre un fond oarecare.


 

Pune si tu o intrebare!

Daca ai nelamuriri fata de un produs
financiar sau doresti sa afli mai
multe informatii financiare despre un anumit subiect, expertii Conso
iti vor raspunde.


Pune intrebare


  • Cauti un credit?
  • Vrei sa economisesti?VREI SA ADERI UN FOND DE PENSIE?

  RON

VREI SA INVESTESTI LA UN FOND MUTUTAL?

  RON

CAUTI UN CONT DE SALARIU?


  • Vocea clientului
BCR Economisire-Creditare

"Asemenea altor persoane am incheiat atat eu cat si sotul meu un contract cu BCR BPL de economisire-creditare . (cel cu prima ..."

georgiana tana (Brasov)