top banner

Energie electrica: Articole, știri și sfaturi financiare

Dupa Politie si ANAF, phishingul se poate concentra pe utilitati

Dupa Politie si ANAF, phishingul se poate concentra pe utilitati

Incercarile de jumulire a celor naivi sau neexperimentati pleaca de la solicitati cu iz de credibilitate, bazate pe experienta cotidiana.

22 Oct 2021 | Energie electrica
Pretul gazelor se liberalizeaza, al facturilor ramane captiv

Pretul gazelor se liberalizeaza, al facturilor ramane captiv

Consumatorii pot alege furnizorul de gaze naturale, dar nu toate ofertele lansate pana acum sunt suficient de atractive pentru a ne starni o dorinta irezistibila de a migra de la actualul furnizor.

22 Iun 2020 | Energie electrica
Tarife plafonate la gaze si electricitate

Tarife plafonate la gaze si electricitate

Pretul platit de populatie pentru energia electrica si gazele naturale consumate nu va putea depasi 68 de lei/MWh timp de trei ani. Guvernul a luat decizia de a plafona tarifele pentru consumatorii casnici prin Ordonanta 114/2018. Pretul la gaze si electricitate va fi plafonat si pentru firme, insa dupa o formula mai complicata.

09 Ian 2019 | Energie electrica
Factura la curent e prea mare? Ce poti sa faci?

Factura la curent e prea mare? Ce poti sa faci?

Factura la curent electric nu mai trebuie privita ca un act unilateral al furnizorului de electricitate. Acum avem posibilitatea sa reactionam daca avem senzatia ca platim prea mult pentru acest serviciu, prin schimbarea companiei cu care lucram. Demersul este gratuit pentru consumator. Ce presupune aceasta schimbare?

07 Noi 2018 | Energie electrica

Val de cresteri la energia electrica pe piata spot

Pretul energiei electrice, care influenteaza preturile la producator, creste continuu. Pe bursa de profil OPCOM pretul de livrare s-a dublat zilele acestea fata de inceputul lunii august.

23 Aug 2018 | Energie electrica

Consumatorii de energie care au platit facturi "umflate" vor fi compensati

Consumatorii de energie electrica vor beneficia de tarife reduse in perioada urmatoare, ca urmare a unor investigatii derulate de Consiliul Concurentei. Institutia a constatat ca mai multe companii, timp de cativa ani, au trucat o serie de licitatii, fapt care a dus la “umflarea” preturilor pentru consumatorii finali.

20 Apr 2018 | Energie electrica

Viscolul umfla preturile la energia electrica

Vremea rea da din nou palpitatii consumatorilor de energie electrica, avand in vedere ca, in astfel de perioade, consumul creste si, implicit, preturile. Consumatorii casnici nu sunt afectati in mod direct, pentru ca acestia au un contract in derulare cu pret fix. Poate la urmatoarea negociere.

27 Feb 2018 | Energie electrica

Cum pot consumatorii sa vanda energie electrica in retea?

Persoanele fizice care produc energie regenerabila in surplus fata de consumul propriu pot sa o vanda in reteaua de distributie, iar valoarea energiei livrate se va compensa cu factura lor la distribuitorul de energie. Sunt vizati cei care au o mica turbina eoliana in curte sau un panou fotovoltaic pe acoperisul casei.

02 Feb 2018 | Energie electrica

Cum ne alegem furnizorul de energie pentru a reduce factura?

Schimbari importante pentru consumatorii de energie electrica de la 1 ianuarie 2018. Mai este mai putin de o luna pana cand piata va fi complet liberalizata, iar consumatorii trebuie sa stie ca au posibilitatea sa isi schimbe furnizorul, sau macar contractul cu actualul, pentru a beneficia de tarife mai mici chiar si cu un sfert.

13 Dec 2017 | Energie electrica

Cine poate stopa cresterea preturilor la energia electrica?

Preturile la energie electrica au crescut semnificativ in luna octombrie, dupa intrarea in vigoare a majorarii tarifelor cu 5% si continua sa urce in ritm alarmant, depasind recordul inregistrat in ianuarie. Care este explicatia acestor cresteri si, mai ales, ce se poate face pentru temperarea acestora?

15 Noi 2017 | Energie electrica
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară