Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Guvernul majoreaza deductibilitatea la fondurile de pensii facultative

Autor: Conso |

Publicat in: Pensii

 

Executivul a decis astazi sa promoveze o reglementare prin care a stabilit sa majoreze deducerile per angajat pentru pensiile facultative si pentru asigurarile voluntare de sanatate.

Modificarea Codului Fiscal aprobata astazi arata ca, incepand din 2009, limita deducerii cheltuielilor efectuate, in numele unui angajat, la schemele de pensii facultative va fi majorata de la 400 de euro la 800 de euro in total (la angajat si angajator).

De asemenea, pentru asigurarile voluntare de sanatate, limita de deductibilitate s-a majorat la 250 de euro, atat la angajat, cat si la angajator.

Alte articole din Pensii

Pensii

Exista riscul nationalizarii pensiilor private obligatorii?

Situatia sistemului de pensii private obligatorii din Romania (Pilonul II) este intens dezbatuta in aceste zile, pe fondul reluarii discutiilor cu privire la riscul ca acesta sa fie desfiintat, iar sumele colectate in conturile clientilor nationalizate. Citeste mai mult

Pensia privata, din nou in pericol de nationalizare

Nationalizarea pensiilor private obligatorii revine in discutie dupa ca, de doi ani incoace, contributia la acest sistem a fost aproape inghetata. Anul trecut, majorarea a fost de doar 0,1 puncte procentuale, la 5,1%, desi in 2016 ar fi trebuit sa ajunga la 6% din salariul brut, iar anul acesta a fost mentinuta la acelasi nivel. Citeste mai mult

Facebook