Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Guvernul majoreaza deductibilitatea la fondurile de pensii facultative

Autor: Conso |

Publicat in: Pensii

 

Executivul a decis astazi sa promoveze o reglementare prin care a stabilit sa majoreze deducerile per angajat pentru pensiile facultative si pentru asigurarile voluntare de sanatate.

Modificarea Codului Fiscal aprobata astazi arata ca, incepand din 2009, limita deducerii cheltuielilor efectuate, in numele unui angajat, la schemele de pensii facultative va fi majorata de la 400 de euro la 800 de euro in total (la angajat si angajator).

De asemenea, pentru asigurarile voluntare de sanatate, limita de deductibilitate s-a majorat la 250 de euro, atat la angajat, cat si la angajator.

Alte articole din Pensii

Pensii

De ce nationalizarea Pilonului II nu este posibila?

Sumele acumulate in conturile individuale de Pilon II (pensii obligatorii administrate privat) nu pot fi confiscate, pentru ca reprezinta proprietate privata. Cu toate acestea, statul poate trece administrarea acestora din privat la stat. Totusi, presedintele ASF, Misu Negritoiu, sustine ca aceasta masura nu este rentabila pentru stat. Citeste mai mult

Exista riscul nationalizarii pensiilor private obligatorii?

Situatia sistemului de pensii private obligatorii din Romania (Pilonul II) este intens dezbatuta in aceste zile, pe fondul reluarii discutiilor cu privire la riscul ca acesta sa fie desfiintat, iar sumele colectate in conturile clientilor nationalizate. Citeste mai mult

Facebook