Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Guvernul majoreaza deductibilitatea la fondurile de pensii facultative

Autor: Conso |

Publicat in: Pensii

 

Executivul a decis astazi sa promoveze o reglementare prin care a stabilit sa majoreze deducerile per angajat pentru pensiile facultative si pentru asigurarile voluntare de sanatate.

Modificarea Codului Fiscal aprobata astazi arata ca, incepand din 2009, limita deducerii cheltuielilor efectuate, in numele unui angajat, la schemele de pensii facultative va fi majorata de la 400 de euro la 800 de euro in total (la angajat si angajator).

De asemenea, pentru asigurarile voluntare de sanatate, limita de deductibilitate s-a majorat la 250 de euro, atat la angajat, cat si la angajator.

Alte articole din Pensii

Pensii

De ce ar trebui Guvernul sa majoreze contributia la Pilonul II de pensii?

Intentia Guvernului de a ingheta contributiile la Pilonul II de pensii in 2017 nemultumeste Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR). Organizatia solicita majorarea contributiei, conform legii, si argumenteaza aceasta solicitare cu rezultatele inregistrate de fondurile de pensii de la infiintare pana in prezent. Citeste mai mult

Contributia la Pilonul II ingheata la nivelul din 2016

Contributiile la Pilonul II de pensii raman la 5,1% pentru intregul an 2017, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta. Fostul Executiv a anuntat, in luna decembrie, inghetarea contributiei pentru primele doua luni din acest an, lasand decizia pentru restul anului pe seama noului Cabinet. Citeste mai mult

Facebook