Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Banca Japoniei intervine dupa 6 ani pentru a stopa aprecierea yenului

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Banca Japoniei a intervenit miercuri dimineata in piata valutar, a pentru prima data in ultimii 6 ani, pentru a stopa aprecierea yenului, semnaleaza un raport Admiral Markets.

Yenul atinsese minimul ultimilor 15 ani fata de dolar (pana la 82.90 USD/JPY), respectiv 10 ani fata de euro (105.50 EUR/JPY).

Analistii de la JPMorgan considera ca in cele din urma aprecierea yenului este inevitabila, iar interventia bancii centrale nu va reusi sa schimbe directia trendului. In plus, sansele unor noi interventii s-au dublat.

Actiunea Bancii Centrale a Japoniei este vazuta de analistii de la Admiral Markets ca un raspuns la deprecierea voita a dolarului si monedei europene de catre FED si Banca Centrala Europeana.

Alte articole din Valute

Valute

Leul dezechilibrat de climatul politic din SUA

Climatul politic negativ din SUA se resimte si la nivelul cursului de schimb euro-leu. Acesta a inregistrat o crestere de aproape 2 bani joi depasind nivelul de 4,57 lei pentru un euro joi. Vineri moneda europeana a revenit usor pe scadere, pana la un curs de 4,5616 lei. Citeste mai mult

Care sunt perspectivele cursului leu/euro?

Leul da din nou emotii celor cu rate la credite in valuta, intrand pe un trend de depreciere inca de saptamana trecuta. Moneda nationala a sarit pragul de 4,55 lei/euro si a continuat sa scada si luni, iar perspectivele pe termen mai indelungat arata o depreciere in raport cu moneda europeana. Citeste mai mult

Facebook