Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Banca Japoniei intervine dupa 6 ani pentru a stopa aprecierea yenului

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Banca Japoniei a intervenit miercuri dimineata in piata valutar, a pentru prima data in ultimii 6 ani, pentru a stopa aprecierea yenului, semnaleaza un raport Admiral Markets.

Yenul atinsese minimul ultimilor 15 ani fata de dolar (pana la 82.90 USD/JPY), respectiv 10 ani fata de euro (105.50 EUR/JPY).

Analistii de la JPMorgan considera ca in cele din urma aprecierea yenului este inevitabila, iar interventia bancii centrale nu va reusi sa schimbe directia trendului. In plus, sansele unor noi interventii s-au dublat.

Actiunea Bancii Centrale a Japoniei este vazuta de analistii de la Admiral Markets ca un raspuns la deprecierea voita a dolarului si monedei europene de catre FED si Banca Centrala Europeana.

Alte articole din Valute

Valute

Previziuni pozitive pentru dolar in 2017

Rezerva Federala Americana (Fed) va continua sa intareasca politica monetara in cursul acestui an, fiind posibila accelerarea ritmului majorarii dobanzilor. In aceste conditii, economiile expuse la moneda americana vor avea de suferit. In Europa, economia va fi grevata de incertitudinile generate de alegeri. Citeste mai mult

Dolarul este de neoprit

Moneda americana isi continua marsul printre principalele valute ale lumii si face victime printre cele mai slabe. Leul romanesc este una dintre ele, in fata caruia dolarul american doboara record dupa record. Cel mai recent a fost atins marti, cand Banca Nationala a Romaniei a anuntat o cotatie de 4,3502 lei/dolar, cea mai ridicata de pana acum. Citeste mai mult

Facebook