Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Banca Japoniei intervine dupa 6 ani pentru a stopa aprecierea yenului

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Banca Japoniei a intervenit miercuri dimineata in piata valutar, a pentru prima data in ultimii 6 ani, pentru a stopa aprecierea yenului, semnaleaza un raport Admiral Markets.

Yenul atinsese minimul ultimilor 15 ani fata de dolar (pana la 82.90 USD/JPY), respectiv 10 ani fata de euro (105.50 EUR/JPY).

Analistii de la JPMorgan considera ca in cele din urma aprecierea yenului este inevitabila, iar interventia bancii centrale nu va reusi sa schimbe directia trendului. In plus, sansele unor noi interventii s-au dublat.

Actiunea Bancii Centrale a Japoniei este vazuta de analistii de la Admiral Markets ca un raspuns la deprecierea voita a dolarului si monedei europene de catre FED si Banca Centrala Europeana.

Alte articole din Valute

Valute

Isarescu: Nu exista loc pentru aprecierea leului

Leul a fost una dintre cele mai stabile monede din regiune in ultimul an insa, in perioada urmatoare, pentru moneda nationala exista riscul deprecierii. Avertismentul vine chiar de la guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), care a declarat, ca nu exista loc pentru aprecierea leului. Citeste mai mult

Pierderi pe linie din cauza turbulentelor politice

Economia nationala resimte efectele evenimentelor politice din ultimele zile, care au generat ample proteste de strada. Moneda nationala si indicii bursieri au fost primii indicatori care au reactionat imediat prin deprecieri semnificative, acestia fiind urmati rapid de prima de risc si de randamentele la titlurile de stat. Citeste mai mult

Facebook