Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Daca am contracte Bauspar la doua banci primesc si doua prime de la stat?

Oana Folcic, expert financiar bancar, Directia Clienti, BCR Banca pentru Locuinte

AUTOR:

Oana Folcic, expert financiar bancar, Directia Clienti, BCR Banca pentru Locuinte

Data publicarii:

Intrebare: Daca am pe numele meu 2 contracte de economisire-creditare, unul la RBL si unul la BCR BPL, prima anuala de la stat o primesc pentru ambele contracte incheiate? Ghiura Georgeta, Petrosani

Raspuns: In cazul in care sunteti titularul a doua contracte de economisire-creditare la cele doua banci pentru locuinte, in baza carora ati efectuat depuneri,  veti primi prima de stat pentru sumele economisite pe fiecare contract in parte.
 
Cumulat insa, suma primita drept prima de stat la cele doua banci nu va putea depasi plafonul maxim admis de lege, respectiv 250 euro (echivalent in lei), deoarece conform prevederilor legale in vigoare:

 "fiecare persoana fizica cu cetatenia romana si cu domiciliul stabil in Romania, beneficiaza de o prima de stat anuala pentru depunerile efectuate in baza unui contract de economisire-creditare incheiat cu o banca de economisire si creditare in domeniul locativ reprezentand 25% din suma economisita fara a putea depasi plafonul maxim de 250 euro (echivalent in lei)."

In consecinta, prima se distribuie pe conturi proportional cu sumele economisite.

Opinii recente

de Patricia Radulescu

"Din seria cum sa platesti TU banca pentru un produs de economisire a propriilor bani. Un produs foarte prost gestionat, dezamagitor cu totul. ..."

Facebook