Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

  • Sfatul expertului

Daca am contracte Bauspar la doua banci primesc si doua prime de la stat?

Print Get a PDF version of this webpagePDF
-A +A
Oana Folcic, expert financiar bancar, Directia Clienti, BCR Banca pentru Locuinte

AUTOR:

Oana Folcic, expert financiar bancar, Directia Clienti, BCR Banca pentru Locuinte

Data publicarii:

Intrebare: Daca am pe numele meu 2 contracte de economisire-creditare, unul la RBL si unul la BCR BPL, prima anuala de la stat o primesc pentru ambele contracte incheiate? Ghiura Georgeta, Petrosani

Raspuns: In cazul in care sunteti titularul a doua contracte de economisire-creditare la cele doua banci pentru locuinte, in baza carora ati efectuat depuneri,  veti primi prima de stat pentru sumele economisite pe fiecare contract in parte.
 
Cumulat insa, suma primita drept prima de stat la cele doua banci nu va putea depasi plafonul maxim admis de lege, respectiv 250 euro (echivalent in lei), deoarece conform prevederilor legale in vigoare:

 "fiecare persoana fizica cu cetatenia romana si cu domiciliul stabil in Romania, beneficiaza de o prima de stat anuala pentru depunerile efectuate in baza unui contract de economisire-creditare incheiat cu o banca de economisire si creditare in domeniul locativ reprezentand 25% din suma economisita fara a putea depasi plafonul maxim de 250 euro (echivalent in lei)."

In consecinta, prima se distribuie pe conturi proportional cu sumele economisite.


 

Pune si tu o intrebare!

Daca ai nelamuriri fata de un produs
financiar sau doresti sa afli mai
multe informatii financiare despre un anumit subiect, expertii Conso
iti vor raspunde.


Pune intrebare(P) Finantari imobiliare cu dobanzi fixe in lei, incepand de la 4,5% pe an
  • Cauti un credit?
  • Vrei sa economisesti?
  • Vocea clientului
Raiffeisen Asset Management Ridicarea unei sume de bani

"Am apelat on-line la accesarea unui credit de la Raiffeisen Bank, dupa preaprobarea on-line,am depus toate documentele cerute de functionarul de la ghjiseu. . . apoi ..."

IOAN COMANAR (Sacele)