Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Pot vira cei 2% din impozitul pe venit in contul de economisire-creditare?

Cora Dolinski -Director Juridic, Conformitate si PR la BCR Banca pentru Locuinte

AUTOR:

Cora Dolinski -Director Juridic, Conformitate si PR la BCR Banca pentru Locuinte

Data publicarii:

Intrebare: 2% din impozitul pe venit poate fi virat in contul de economisire-creditare? Stan Pana, Arad

Raspuns: Clientii bancilor de locuinte din Romania beneficiaza de avantaje fiscale prin deducere de 300 lei la calculul impozitului pe venit (potrivit Codului Fiscal, art 58, indice 1) insa cei 2% din impozit nu se pot vira in contul de economisire creditare ci doar catre fundatii/asociatii sau catre burse private.

Pentru a beneficia de acest avantaj, clientii trebuie sa completaze Cererea privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul pe venitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ (formularul fiscal 230).
 
La rubrica III se solicita deducerea din veniturile impozabile din salarii, obtinute la functia de baza, a cheltuielilor efectuate pentru economisire in sistem colectiv pentru domeniul locativ, in limita unei sume maxime de 300 lei pe an.
 
Aceast formular se completeaza de mana, in doua exemplare, dintre care unul ramane la contribuabil. Formularul completat si semnat se depune direct la registratura organului fiscal sau se poate transmite acestuia prin posta (scrisoare recomandata).

Opinii recente

de Florin Stefan

"Neserioasa banca! Prima banca care comisioneaza incasarea salariului, desi isi fac publicitate ca nu au nici un cost. "

Facebook