Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

In ce conditii pot firmele sa realizeze operatiuni de schimb valutar?

Laura Stoicescu, manager in cadrul Departamentului IMM la Raiffeisen Bank

AUTOR:

Laura Stoicescu, manager in cadrul Departamentului IMM la Raiffeisen Bank

Data publicarii:

Intrebare: In afara de banca la care are deschis contul o persoana juridica mai poate cumpara si din alta parte valuta pentru plata facturilor externe ? Amarasteanu Florian, Bucuresti

Raspuns: Pentru a cumpara sau vinde valuta o persoana juridica trebuie neaparat sa aiba un cont deschis la banca unde se face tranzactia. Firmelor nu le sunt permise schimburile valutare la casele de schimb.
 
In acest sens, in momentul in care un reprezentant al unei companii retrage bani din contul firmei trebui sa prezinte si motivul acestei operatiuni. In consecinta nu se pot scoate bani din banca in numele unei firme pentru a face schimb valutar cash la o casa de schimb ce nu este a unei banci.
 
Pentru a face un schimb valutar firma trebuie sa detina un cont curent atat in valuta care se vinde cat si in valuta care se cumpara. In consecinta, daca are bani in contul de lei si are si un cont in euro firma poate sa ordone un schimb valutar la orice banca din Romania.

La Raiffeisen Bank se poate face schimb valutar de la orice agentie. La alte banci schimbul se poate face doar la agentia unde au fost deschise conturile.
 
In ceea ce priveste nivelul cursului, fiecare banca isi are propriul prag de la care cursul de schimb valutar se poate negocia. La Raiffeisen Bank acest prag este setat la 1.000 euro sau echivalent in alta valuta.

Plata facturilor externe se va face obligatoriu dintr-un cont deschis la o banca, si nu prin numerar. Pentru ca o firma sa faca o plata valutara externa trebuie sa existe obligatoriu un contract in vigoare, o factura sau pentru plata in avans, inclusiv o factura proforma.

Opinii recente

de Dinca Adrian

"Am avut o experienta de cosmar la Banca transilvania, incompetenta si neatentia au fost de vina,Am vandut o casa si banii nu nu ..."

Facebook