Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

  • Sfatul expertului

Prima de la stat se acorda si pentru sumele economiste in anii anteriori?

Print Get a PDF version of this webpagePDF
-A +A
Cora Dolinski -Director Juridic, Conformitate si PR la BCR Banca pentru Locuinte

AUTOR:

Cora Dolinski -Director Juridic, Conformitate si PR la BCR Banca pentru Locuinte

Data publicarii:

Intrebare: Trebuie sa maresc suma contractata pentru a primi prima de stat, la un contract de economisre creditare? Nagy Arpad Lorand, Brasov

Raspuns: Subliniem inca o data faptul ca suma contractata este compusa din: suma economisita de catre client de-a lungul timpului, dobanda acordata de banca, primele de stat si suma ce poate fi acordata (daca clientul va dori) ca si credit pentru domeniul locativ.

Prima de stat se acorda in cadrul perioadei de economisire, pentru depunerile efectuate in decursul fiecarui an calendaristic, in baza unui contract de economisire-creditare pentru domeniul locativ. Prima de stat nu are legatura directa cu suma contractata, ci cu sumele economisite anual, doarece procentul de 25% (dar maximum 250 euro) se aplica la economiile anuale ale clientului.

Sumele economisite in acest fel de catre client se acumuleaza in contul acestuia (impreuna cu dobanda acordata de catre banca si prima / primele de stat aferente), si numai in cazul exceptional in care clientul respectiv nu ar dori credit si ar continua economisirea, depasind nivelul sumei contractate, ar fi necesara o majorare a sumei contractate pentru ca depunerile efectuate peste acest nivel sa beneficieze in continuare de prima de stat.


 

Pune si tu o intrebare!

Daca ai nelamuriri fata de un produs
financiar sau doresti sa afli mai
multe informatii financiare despre un anumit subiect, expertii Conso
iti vor raspunde.


Pune intrebare(P) Finantari imobiliare cu dobanzi fixe in lei, incepand de la 4,5% pe an
  • Cauti un credit?
  • Vrei sa economisesti?
  • Vocea clientului
Raiffeisen Bank Prima casa

"In 2014, Februarie, am decis, impreuna cu sotia, sa ne luam locuinta noastra. Am mers la 3 banci ( Bcr, Cec, Raiffeisen) . ..."

Radu Balas (Victoria)