Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Economisire-creditare: Imprumutul obtinut trebuie garantat cu ipoteca?

Cora Dolinski -Director Juridic, Conformitate si PR la BCR Banca pentru Locuinte

AUTOR:

Cora Dolinski -Director Juridic, Conformitate si PR la BCR Banca pentru Locuinte

Data publicarii:

Intrebare: Vreau sa inchei un contract de economisire creditare iar la final banii sa ii folosesc pentru a cumpara o locuinta in provincie. Avand in vedere ca suma creditului nu este foarte mare, mai trebuie si ipoteca? Hornean Camelia, Bucuresti

Raspuns: In cazul BCR Banca pentru Locuinte, pentru creditele a caror valoare depaseste 50.000 lei se solicita garantii ipotecare. Atentie insa, 50.000 lei reprezinta numai valoarea creditului propriu-zis acordat.

La momentul repartizarii contractului de economisire-creditare incheiat, clientului ii va fi pusa la dispozitie intreaga suma contractata – compusa din: suma economisita de catre client, dobanda acordata de banca, primele de stat si suma acordata ca si credit pentru domeniul locativ.

Prin urmare:

Creditul bauspar = Suma contractata initial – (Suma economisita+Dobanda+Prima de stat acumulata)
 
Numai in cazul in care valoarea care rezulta din aceasta diferenta este mai mare de 50.000 lei este necesara constituirea unei ipoteci. Daca va fi necesara ipoteca, aceasta poate fi chiar asupra imobilului care este achizitionat.

De asemenea, va recomandam calduros sa va adresati celei mai apropiate agentii / sucursale BCR, unde consilierii client va pot efectua calcule concrete, adaptate nevoii dumneavoastra, astfel incat sa gasiti cea mai buna solutie in ceea ce priveste suma contractata si durata contractului pentru achizitionarea unui apartament, asa cum va doriti!

Opinii recente

de Patricia Radulescu

"Din seria cum sa platesti TU banca pentru un produs de economisire a propriilor bani. Un produs foarte prost gestionat, dezamagitor cu totul. ..."

Facebook