Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

  • Sfatul expertului

Economisire-creditare: Imprumutul obtinut trebuie garantat cu ipoteca?

Print Get a PDF version of this webpagePDF
-A +A
Cora Dolinski -Director Juridic, Conformitate si PR la BCR Banca pentru Locuinte

AUTOR:

Cora Dolinski -Director Juridic, Conformitate si PR la BCR Banca pentru Locuinte

Data publicarii:

Intrebare: Vreau sa inchei un contract de economisire creditare iar la final banii sa ii folosesc pentru a cumpara o locuinta in provincie. Avand in vedere ca suma creditului nu este foarte mare, mai trebuie si ipoteca? Hornean Camelia, Bucuresti

Raspuns: In cazul BCR Banca pentru Locuinte, pentru creditele a caror valoare depaseste 50.000 lei se solicita garantii ipotecare. Atentie insa, 50.000 lei reprezinta numai valoarea creditului propriu-zis acordat.

La momentul repartizarii contractului de economisire-creditare incheiat, clientului ii va fi pusa la dispozitie intreaga suma contractata – compusa din: suma economisita de catre client, dobanda acordata de banca, primele de stat si suma acordata ca si credit pentru domeniul locativ.

Prin urmare:

Creditul bauspar = Suma contractata initial – (Suma economisita+Dobanda+Prima de stat acumulata)
 
Numai in cazul in care valoarea care rezulta din aceasta diferenta este mai mare de 50.000 lei este necesara constituirea unei ipoteci. Daca va fi necesara ipoteca, aceasta poate fi chiar asupra imobilului care este achizitionat.

De asemenea, va recomandam calduros sa va adresati celei mai apropiate agentii / sucursale BCR, unde consilierii client va pot efectua calcule concrete, adaptate nevoii dumneavoastra, astfel incat sa gasiti cea mai buna solutie in ceea ce priveste suma contractata si durata contractului pentru achizitionarea unui apartament, asa cum va doriti!


 

Pune si tu o intrebare!

Daca ai nelamuriri fata de un produs
financiar sau doresti sa afli mai
multe informatii financiare despre un anumit subiect, expertii Conso
iti vor raspunde.


Pune intrebare(P) Finantari imobiliare cu dobanzi fixe in lei, incepand de la 4,5% pe an
  • Cauti un credit?
  • Vrei sa economisesti?
  • Vocea clientului
Raiffeisen Asset Management Ridicarea unei sume de bani

"Am apelat on-line la accesarea unui credit de la Raiffeisen Bank, dupa preaprobarea on-line,am depus toate documentele cerute de functionarul de la ghjiseu. . . apoi ..."

IOAN COMANAR (Sacele)