Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Cum se obtine ajutorul de minimis pentru dezvoltare de catre IMM-uri?

Alina Branescu, editor www.conso.ro

AUTOR:

Alina Branescu, editor www.conso.ro

Data publicarii:

Intrebare: Cum se poate obtine un ajutor de minimis pentru dezvoltarea IMM-urilor - conform HG? Both Rodica, Ploiesti

Raspuns:

Pentru ca o intreprindere sa beneficieze de ajutorul de stat, trebuie sa indeplineasca mai multe criterii de eligibilitate:
 
-         desfasoara activitate de cel putin un an;
-         pe o perioada de 3 ani fiscali consecutivi nu a beneficiat de ajutor de minimis, sau daca a primit, acestea cumulate nu depasesc plafonul de 200.000 euro; pentru firmele ce activeaza in transportul rutier plafonul maxim este de 100.000 euro;
-         prezinta un plan de investitii care sa ateste modul in care sunt utilizati banii; se detaliaza cheltuielile eligibile pentru care se solicita finantarea;
-         nu inregistreaza restante la bugetele componente ale bugetului de stat consolidate;
-         nu se afla in procedura de executare silita, faliment, reorganizare judiciara, dizolvare, inchidere operationala, lichidare;
-         nu intra in categoria intreprinderilor in dificultate. potrivit capitolului 2 sectiunea 2.1. din Comunicarea Comisiei Europene – Linii directoare comunitare privind ajutorul de stat pentru salvarea si restructurarea firmelor in dificultate, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. C 244 din 01.10.2004;
-          nu au fost emise impotriva intreprinderii decizii de recuperare a unui ajutor de stat sau in cazul in care asemenea decizii au fost emise, acestea au fost executate.
 
Pentru a beneficia de ajutorul de stat, solicitantul trebuie sa obtina de la Ministerul de Finante Publice Acordul de principiu pentru finantare. In acest sens, trebuie depusa o cerere la minister, impreuna cu o serie de documente justificative, printre care :
-         situatiile financiare aprobate;
-         planul de investiitii pentru care se solicita finantare, cu o prezentare detaliata a cheltuielilor eligibile;
-         studiu tehnico-economic intocmit de o firma de specialitate, din care se reiasa ca proiectul de investitii este viabil si se recomanda implementarea lui din fonduri publice.
 
Puteti consulta documentele necesare in vederea obtinerii acestuia, cat si alte detalii, accesand link-ul de mai jos:

Opinii recente

de Patricia Radulescu

"Din seria cum sa platesti TU banca pentru un produs de economisire a propriilor bani. Un produs foarte prost gestionat, dezamagitor cu totul. ..."

Facebook