Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Este recomandat sa ma indatorez pentru a rambursa creditele firmei?

Laura Stoicescu, manager in cadrul Departamentului IMM la Raiffeisen Bank

AUTOR:

Laura Stoicescu, manager in cadrul Departamentului IMM la Raiffeisen Bank

Data publicarii:

Intrebare: Ma intereseaza un credit cu ipoteca si nu stiu cum sa il obtin: pe persoana juridica sau pe pers fizica. Este vorba de achizitia unui teren intravilan de 500 mp. Pe pers juridica am propiri pe cont. Nu e o suma foarte mare. Pe pers fizica sint in CRB cu intirzieri de o luna. Inca nu am cumparat pamintul pentru ca nu stiu cum e mai bine. Am nevoie de 30.000 lei. Oare cum e mai bine si mai avantajos? Marginean Luminita, Aiud

Raspuns: Nu este corect sa faceti un imprumut pe persoana fizica pentru a plati un credit obtinut anterior pe persoana juridica, pentru ca va indatorati si mai mult.

Solutia pe care eu o propun este aceea de a se restructura creditul de tip linie de credit intr-un credit la termen sau un credit la termen + linie de credit mai mica, astfel incat sa nu destabilizam firma.

In general un credit la termen este mai usor de rambursat datorita existentei unei rate ce poate fi bineinteles lunara, neexistand nevoia unei eventuale rambursari integrale a intregii linii de credit.

Avand in vedere faptul ca in mod normal linia de credit se ramburseaza automat din intrarile de numerar, in situatia enuntata de dumneavoastra este posibil sa aveti o intarziere  a platilor de la clienti sau blocarea unei sume importante din linie intr-o activitate ce nu a adus o intoarcere de fonduri.

Pentru a putea da un sfat mai la obiect este necesar sa stim mai multe date referitor la activitatea firmei: CA, domeniul de activitate, credit furnizor daca exista, clienti, etc.

Opinii recente

de Dinca Adrian

"Am avut o experienta de cosmar la Banca transilvania, incompetenta si neatentia au fost de vina,Am vandut o casa si banii nu nu ..."

Facebook