Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

  • Sfatul expertului

Banca poate interzice ridicarea salariilor daca firma are contul poprit?

Print Get a PDF version of this webpagePDF
-A +A
Vlad Nedelea, consilier juridic in cadrul CEC Bank

AUTOR:

Vlad Nedelea, consilier juridic in cadrul CEC Bank

Data publicarii:

Intrebare: Daca pe contul firmei s-au pus popriri de la Finante, banca nu imi elibereaza numerar repez SALARII decat in ziua in care am incasat bani in cont; daca vreau sa-i ridic a doua zi nu mai ma lasa, cu toate ca pe somatia pe care o am de la Finante scrie ca pot ridica SALARII. Chircea Veronica, Ploiesti

Raspuns: In cazul in care somatia de plata prevede expres ca din contul poprit se pot ridica sume aferente unor drepturilor salariale ale angajatilor societatii respective, adimnistratorul societatii / persoana imputernicita cu drept de dispozitie asupra unor astfel de drepturi poate ridica oricand cuantumul aferent salariilor.

Aceasta operatiune se efectueaza pe baza unui stat de salarii pe care respectiva persoana trebuie sa-l prezinte bancii respective, pentru a demonstra ca este vorba de sume necesare acoperirii drepturilor salariale. Banca nu se poate opune unei astfel de operatiuni, indiferent de momentul la care administratorul societatii se prezinta la banca.


 

Pune si tu o intrebare!

Daca ai nelamuriri fata de un produs
financiar sau doresti sa afli mai
multe informatii financiare despre un anumit subiect, expertii Conso
iti vor raspunde.


Pune intrebare


  • Cauti un credit?
  • Vrei sa economisesti?
  • Vocea clientului
Raiffeisen Bank Prima casa

"In 2014, Februarie, am decis, impreuna cu sotia, sa ne luam locuinta noastra. Am mers la 3 banci ( Bcr, Cec, Raiffeisen) . ..."

Radu Balas (Victoria)