Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

  • Sfatul expertului

Trebuie sa anunt banca daca schimb domeniul de activitate al firmei?

Print Get a PDF version of this webpagePDF
-A +A
Ionut Costache,  coordonator regional de vanzari la Directia IMM din Raiffeisen Bank

AUTOR:

Ionut Costache, coordonator regional de vanzari la Directia IMM din Raiffeisen Bank

Data publicarii:

Intrebare: Am o companie cu mai multe domenii de activitate, diverse. Pana in prezent m-am axat mai mult pe importul de conserve dar deoarece nu mai este avantajos doresc sa dezolv o noua linie de afaceri, si sa ma axez pe un domeniu secundar al firmei, respectiv productia de ciuperci.

Avand in vedere ca am mai multe linii de credit de la banca pe firma, este obligatoriu sa ii anunt de mutarea mea? Badila Carmen, Bucuresti

Raspuns: Majoritatea bancilor au incluse in contractele de credit si/sau ipoteca clauze prin care este cerut acordul expres al bancii in ceea ce priveste atat schimbarea obiectului de activitate al societatii cat si modificari ulterioare aduse garantiei (extindere, schimbare destinatie, etc.).

Astfel clientii cu credit sunt obligati sa notifice bancii in scris orice imprejurare de natura economica sau juridica, act sau fapt care ar modifica starea de drept sau fapt existenta la momentul incheierii oricarui contract de facilitate de credit


 

Pune si tu o intrebare!

Daca ai nelamuriri fata de un produs
financiar sau doresti sa afli mai
multe informatii financiare despre un anumit subiect, expertii Conso
iti vor raspunde.


Pune intrebare


  • Cauti un credit?
  • Vrei sa economisesti?
  • Vocea clientului
Raiffeisen Asset Management Ridicarea unei sume de bani

"Am apelat on-line la accesarea unui credit de la Raiffeisen Bank, dupa preaprobarea on-line,am depus toate documentele cerute de functionarul de la ghjiseu. . . apoi ..."

IOAN COMANAR (Sacele)