Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Cum pot obtine credit pentru a construi un restaurant?

Ionut Costache, relationship manager la Directia IMM din Raiffeisen Bank

AUTOR:

Ionut Costache, relationship manager la Directia IMM din Raiffeisen Bank

Data publicarii:

Intrebare: As vrea sa iau un credit in vederea deschiderii unui restaurant si achizitionarii terenului pe care se va construi. In primul rand as vrea sa stiu daca este posibil si in al doilea rand as vrea sa-mi spuneti daca mi se poate acorda un credit pentru investitii cu ipoteca pe teren si pe restaurant(constructia in sine)? Si care ar fi cea mai indicata banca, in cazul in care se acorda asa ceva? Si ce documentatie ar fi necesara (studiu de fezabilitate, etc)? Va multumesc Maselusa Carmen, Ploiesti

Raspuns:

In cazul indicat de client, o banca ii poate oferi mai multe solutii de finantare in functie de sumele solicitate de acesta, si anume: pentru achizitia terenului se poate acorda un credit de investitii (in acest caz terenul va reprezenta garatia creditului), iar pentru construirea acelui restaurant exista mai multe variante de creditare (dat fiind ca acest restaurant se va construi, clientul respectiv trebuie sa aduca bancii altceva in garantie, pana cand acel imobil este construit, si se poate schimba ipoteca - in cazul in care se doreste acest lucru). 

Documentatia solicitata poate diferi usor de la banca la banca, dar in mod normal pentru creditare un client ar trebui sa aduca bancii urmatoarele documente necesare aprobarii solicitarii de credit: documentele financiare (bilanturile pe ultimii 2 ani incheiati, plus balante aferente, plus ultima balanta disponibila), documentele juridice ale societatii, documentele garantiei.

Opinii recente

de Patricia Radulescu

"Din seria cum sa platesti TU banca pentru un produs de economisire a propriilor bani. Un produs foarte prost gestionat, dezamagitor cu totul. ..."

Facebook