Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Cum se acorda un credit pentru constructie pe firma?

Ionut Costache, relationship manager la Directia IMM din Raiffeisen Bank

AUTOR:

Ionut Costache, relationship manager la Directia IMM din Raiffeisen Bank

Data publicarii:

Intrebare: Buna ziua,

As dori sa contractez un credit pentru constructia unei hale. Am inteles insa ca nu primesc toti banii odata si ca trebuie sa arat facturi pentru toate cheltuielile? Verdet Adrian, Bucuresti

Raspuns:

Pentru realizarea unei constructii, fie ea cladire de birouri, hala sau imobil de locuit, firmele pot apela la credite bancare de investitii sau ipotecare. Creditele de modernizare sau constructie au avantajul ca permit obtinerea unei sume suficient de mari si pe o perioada ce poate ajunge in unele cazuri pana la 10 - 15 ani.

Garantia imprumutului va fi alta decat imobilul construit, iar banca poate suporta intregul cost sau poate cere o contributie minima din partea solicitantului.

In cazul creditului pentru constructii, valoarea totala se stabileste pe baza devizului eliberat de o firma specializata. Ulterior, clientul va intra in posesia sumelor aprobate defalcat, pe baza facturilor pro-forma ce trebuie prezentate la banca, facturi emise de societatea de constructii.

In cazul in care clientul nu doreste o suma foarte mare sau nu poate justifica anumite cheltuieli, exista posibilitatea contractarii unui credit de nevoi nenominalizate. In aceasta situatie toti banii vor fi pusi la dispozitia clientului intr-o singura transa. In cazul Raiffeisen Bank, suma maxima ce poate fi obtinuta printr-un astfel de credit este de 200.000 lei pentru microintreprinderi sau 175.000 euro pentru companiile cu o cifra de afaceri intre 1 si 5 milioane euro.

Opinii recente

de Dinca Adrian

"Am avut o experienta de cosmar la Banca transilvania, incompetenta si neatentia au fost de vina,Am vandut o casa si banii nu nu ..."

Facebook