Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Inca o banca greceasca iese de pe piata romaneasca

Autor: Conso |

Publicat in: Info banci

 

Anul 2017 a adus numeroase schimbari pe piata bancara din Romania. Chiar pe final de an, a mai fost anuntata o tranzactie pe acasta piata: Piraeus Bank Romania trece de la greci la americani, dupa ce banca mama a vandut-o fondului de investitii J.C. Flowers & Co.

Tranzactia s-a finalizat dupa mai bine de un an de discutii si mai are nevoie doar de aprobarea autoritatilor de reglementare din Romania si Grecia.

Se estimeaza ca tranzactia se va incheia in prima jumatate a anului 2018, potrivit bancii din Romania.

“Vanzarea operatiunilor noastre din Romania reprezinta inca un pas important in executia conform planificarii, a angajamentelor din planul de restructurare a Grupului, agreat cu Directoratul General pentru Competitie al Comisiei Europene, si in implementarea planului strategic al Grupului, “Agenda 2020”. Sunt in mod special bucuros ca in viitor Piraeus Bank Romania va fi administrat de una dintre cele mai stimate firme internationale de private equity, cu o experienta semnificativa in domeniul serviciilor financiare, in numeroase jurisdictii”, a declarat Christos Megalou, Chief Executive Officer (CEO) al grupului.

La randul sau, Christopher Flowers, CEO si director general al JCF sustine ca Piraeus Bank Romania are o solvabilitate si o lichiditate solida, o calitate adecvata a activelor, in economia cu cea mai rapida crestere economica din Uniunea Europeana.

Piraeus Bank Romania ofera produse si servicii pentru clienti locali si internationali, incluzand activitati de retail, pentru IMM-uri si corporate banking. La 30 septembrie banca avea active de 1,5 miliarde de lei. Institutia opereaza prin 99 de unitati bancare, angajeaza 1.300 de specialisti si are aproximativ 150.000 de clienti activi.

Piraeus Bank este ce-a de-a treia banca cu actionariat grecesc de pe piata din Romania care isi schimba actionariatul, dupa Banca Romaneasca (preluata de OTP Bank) si Bancpost (preluata de Banca Transilvania). Toate cele trei tranzactii au fost anuntate in acest an. Astfel, Alpha Bank Romania ramane singura banca cu actionariat elen de pe piata romaneasca.

Alte articole din Info banci

Info banci

Angajatii din banci nu vor mai fi ''premiati'' pentru planul de vanzari

Angajatii din sistemul bancar nu vor mai putea fi motivati financiar sa vanda clientilor produse si servicii cat mai multe si cat mai complexe. Prevederea este cuprinsa intr-un Ghid emis de Autoritatea Bancara Europeana (ABE) pe care trebuie sa il respecte toate institutiile aflate sub supravegherea BNR incepand din data de 13 ianuarie 2018. Citeste mai mult

Bancpost dispare dupa 26 de ani de activitate

Bancpost iese din peisajul bancar romanesc dupa 26 de ani de activitate. Institutia va fi preluata de numarul doi din piata dupa active, Banca Transilvania. Tranzactia, care consta in vanzarea unui pachet de 99,15% din actiuni de catre Eurobank a fost perfectata joi de Consiliul de Administratie al BT. Citeste mai mult

Opinii recente

de Bogdan Stanca

"Am fost chemat de 3 ori la banca sa modific o asigurare PAD facuta la alta institutie decat a lor. Mi-am luat de ..."

Facebook