Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Si creditele rapide pot fi comparate pe Conso.ro!

Autor: Conso |

Publicat in: Credite rapide

 

Conso.ro vine in sprijinul consumatorilor care doresc sa contracteze un credit pana la salariu, lansand un comparator dedicat in sectiunea credite rapide. Acesta permite aflarea costului total perceput de IFN-uri, pe baza unor informatii actualizate permanent.

Imprumutul pana la salariu este din ce in ce mai raspandit printre cei care au nevoie urgenta de bani pentru a-si acoperi diverse nevoi curente, cum ar fi reparatii de mica valoare, inlocuirea unor bunuri de folosinta indelungata sau alte cheltuieli ocazionale cu caracter urgent.

Clientii trebuie sa aiba mare atentie insa, intrucat costurile sunt semnificativ mai mari decat cele ale creditelor standard. Astfel, dobanda anuala efectiva (DAE) se ridica la valori de ordinul miilor sau chiar zecilor de mii la suta.

Insa acest lucru se datoreaza, in mare masura, termenului redus de acordare al acestor credite, ceea ce urca exponential DAE, in conditiile in care costul creditului variaza cu doar cateva zeci de lei. De aceea, Conso.ro a decis ca, pe langa DAE, sa includa in comparator ca si informatie utila pentru consumatori si costul total, respectiv suma totala de rambursat.

Spre exemplu, pentru a imprumuta 600 lei pe 15 zile, un consumator plateste un cost total cuprins intre  99 lei (care corespunde unei DAE de 4.011%) si 180 lei (care corespunde unei DAE de 59.141%), suma totala de rambursat la finalul perioadei fiind cuprinsa intre 699 si 780 lei.

Pe langa costurile cu dobanda si comisioanele aferente, dupa caz, comparatorul cuprinde si alte informatii utile cu privire la  aceste imprumuturi.

“Avand in vedere numarul tot mai mare de oferte de creditare de acest tip, Conso.ro lanseaza un nou instrument practic, extrem de util pentru consumatori. Conso.ro isi continua astfel politica inaugurata in urma cu 11 ani de a compara ofertele financiare existente pe piata locala, oferindu-le astfel sansa consumatorilor sa ia cea mai buna decizie” afirma Alin Iacob, Managing Partner Conso.ro.

De asemenea, noul comparator le ofera celor interesati posibilitatea de a aplica gratuit pentru un credit rapid, direct in tabelele comparative, prin simpla apasare a butonului Solicita acum.

Solicitantii sunt directionati catre un formular de credit care trebuie completat cu datele personale, ulterior acestea fiind transmise catre finantatori, in masura in care acestia au incheiat un acord in acest sens cu Conso.ro.

Conso.ro este cel mai utilizat portal de comparatii si informatii financiare pentru consumatori din Romania. Conso.ro este un portal financiar independent si, spre deosebire de alte site-uri cu profil relativ similar, nu este administrat sau detinut de companii care desfasoara si activitati de brokeraj de credite sau de companii in spatele carora se afla banci sau alte institutii financiare. Serviciile oferite de Conso.ro sunt gratuite pentru consumatori.

Alte articole din Credite rapide

Credite rapide

Regulamentul care stabileste restrictii de creditare IFN-urilor a fost aprobat

Regulamentul propus de Banca Nationala a Romaniei (BNR) prin care institutia incearca sa descurajeze IFN-urile sa acorde credite cu DAE foarte mare, a fost aprobat de conducerea bancii. Prin acesta se stabileste o dobanda maxima peste care, daca se trece, societatile finantatoare vor fi obligate sa asigure un capital suplimentar. Citeste mai mult

Castiga cu adevarat consumatorii din schimbarea regulilor BNR pentru IFN-uri?

Intr-o perioada in care mai multe banci au fost acuzate de oficialii Finantelor ca au fentat bugetul statului, BNR lanseaza in dezbatere publica un proiect de regulament care, teoretic, vine in sprijinul consumatorilor prin descurajarea creditelor cu costuri mari. Castiga insa, cu adevarat, consumatorii de pe urma acestei propuneri? Citeste mai mult

Opinii recente

de Florin Stefan

"Neserioasa banca! Prima banca care comisioneaza incasarea salariului, desi isi fac publicitate ca nu au nici un cost. "

Facebook