Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

(P) Te-ai hotarat sa faci un imprumut? Atunci ai nevoie de informatiile de mai jos.

Autor: Viva Credit |

Publicat in: Credite rapide

 

Atunci cand soliciti un imprumut, institutia financiara va face niste verificari la Biroul de Credit pentru a afla scorul tau FICO si sa vada cat de bun platnic esti. Pentru ei aceste informatii au cumva titlu decisiv in acordarea imprumutului pe care l-ai solicitat.

Scorul FICO are o valoare cuprinsa intre 300, care inseamna foarte slab si 850, care inseamna foarte bun. In general, bancile sau IFN-urile acorda credit unei persoane cu un scor FICO de minim 550. Acesta arata probabilitatea ca o persoana sa isi plateasca, in viitor, ratele la timp.

Cum poti avea un istoric bun? Foarte simplu. In primul rand, trebuie sa fii un om responsabil si informat. Iar atunci cand detii niste informatii, actionezi in cunostinta de cauza.

Trebuie sa stii ca cu cat scorul FICO este mai mare, cu atat cresc sansele obtinerii unui credit sau de a avea conditii mai bune ale imprumutului, cum ar fi o suma mai mare sau o rata mai mica. La toate astea se adauga si istoricul tau, adica creditele in derulare si tipurile de credit.

Acest scor se calculeaza in functie de acesti factori la care se mai adauga si: tipurile de credit utilizate, precum si numarul de interogari in Biroul de Credit din ultima perioada. Acesta din urma are o influenta foarte mare, daca nu chiar decisiva, in luarea deciziei creditorului. De exemplu, cu cat numarul de interogari din ultima perioada in Biroul de Credit este mai mare, cu atat scorul FICO va scadea si implicit se vor diminua sansele de a obtine creditul solicitat.

Pe de alta parte, scorul este un factor flexibil. Adica poate creste sau scadea in timp. Oricine isi poate imbunatati scorul FICO sau poate evita scaderea lui printr-o buna gestionare a banilor.

Da, totul depinde de tine.

Ca o concluzie: imprumuta si ramburseaza la timp!


Alte articole din Credite rapide

Credite rapide

Regulamentul care stabileste restrictii de creditare IFN-urilor a fost aprobat

Regulamentul propus de Banca Nationala a Romaniei (BNR) prin care institutia incearca sa descurajeze IFN-urile sa acorde credite cu DAE foarte mare, a fost aprobat de conducerea bancii. Prin acesta se stabileste o dobanda maxima peste care, daca se trece, societatile finantatoare vor fi obligate sa asigure un capital suplimentar. Citeste mai mult

Castiga cu adevarat consumatorii din schimbarea regulilor BNR pentru IFN-uri?

Intr-o perioada in care mai multe banci au fost acuzate de oficialii Finantelor ca au fentat bugetul statului, BNR lanseaza in dezbatere publica un proiect de regulament care, teoretic, vine in sprijinul consumatorilor prin descurajarea creditelor cu costuri mari. Castiga insa, cu adevarat, consumatorii de pe urma acestei propuneri? Citeste mai mult

Opinii recente

de Dinca Adrian

"Am avut o experienta de cosmar la Banca transilvania, incompetenta si neatentia au fost de vina,Am vandut o casa si banii nu nu ..."

Facebook