Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Banca Romaneasca salta dobanzile la depozite

Autor: Conso |

Publicat in: Depozite

 

Banca Romaneasca a crescut dobanzile bonificate la depozitele in lei, euro, lire sterline si franci elvetieni. Randamentele in lire sterline au beneficiat de cele mai mari bonusuri.
 
Dobanzile in lire sterline au avansat cu aproape doua procente. Pentru depunerile pe 3 luni, randamentul a crescut de la 3,75% la 5,50%, iar pe 12 luni - de la 4,25% la 5,75%.
 
La depozitele in lei pe 3 luni, dobanda s-a majorat de la 6,9% la 7,4%, iar pentru scadenta de 12 luni - de la 7,25% la 8%.
 
Si depozitele in euro au urcat usor, rata dobanzii ajungand la 4,4% pentru termenele de 12 luni.

Alte articole din Depozite

Depozite

Plafonul de garantare a depozitelor, suplimentat temporar pentru unii clienti

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a instituit un plafon de garantare suplimentar, de 100.000 de euro, pentru depozitele ce rezulta din tranzactii imobiliare, mosteniri, despagubiri, plata unor indemnizatii de asigurare si altele. Garantarea suplimentara este valabila, insa, pe o perioada limitata, de 12 luni, potrivit unui comunicat al institutiei. Citeste mai mult

Deponentii romani, multi dar saraci

Multi dintre deponentii pe care bancile sustineau ca ii protejeaza atunci cand se impotriveau legislatiei pentru sprijinirea debitorilor sunt mai mult "pe hartie". Potrivit unui raport al Bancii Nationale a Romaniei, 40% dintre acestia au depozite mai mult decat simbolice, in medie de doar 21 de lei. Citeste mai mult

Facebook