Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

41% din detinatorii de carduri de credit stiu exact rata dobanzii

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 

Aproximativ 41% din posesorii de carduri de credit stiu exact nivelul dobanzii practicate de banca, conform unui studiu realizat de MasterCard. Dintre acestia, bucurestenii sunt cei mai informati.

Situatia se schimba insa in ceea ce priveste costurile adiacente cardurilor: doar 33% din posesorii de carduri de credit si 30% din posesorii de carduri de debit cunosc exact toate comisioanele aferente instrumentelor de plata detinute.

“MasterIndex arata ca utilizarea cardurilor si descoperirea beneficiilor lor are legatura cu nivelul de educatie si nivelul de interes al posesorilor fata de serviciile financiare. In prezent, posesorii de carduri au si o intelegere mai buna asupra notiunii de buget familial si planificarii acestuia”, a precizat Denisa Mateescu, manager general pentru Romania si Regiunea Balcanilor la MasterCard Europe.

Conform studiului, realizat in luna martie, 13% din detinatorii de carduri de credit au inceput sa fie mai atenti la perioada de gratie si incearca sa restituie integral sumele utilizate pana la expirarea acesteia, pentru a nu plati dobanda.

De asemenea, programele de loialitate si ratele fara dobanda sunt din ce in ce mai cautate de romani. Intre 9% si 11% din respondentii studiului au declarat ca au inceput sa caute produse care le ofera astfel de facilitati.

Studiul a fost comandat de MasterCard in perioada 15-30 martie si realizat de o companie de cercetare independenta, pe un esantion de 1.237 de respondenti din mediul rural si cel urban, cu varsta peste 15 ani.

Alte articole din Carduri

Carduri

Cati romani cumpara de pe internet?

Romanii, desi conectati in numar tot mai mare la internet, raman codasii Europei cand vine vorba de cumparaturi online. Din datele pe 2016 publicate de Eurostat reiese ca trei din patru gospodarii din Romania au acces la internet, insa doar 18% dintre acestia au cumparat sau au comandat bunuri sau servicii online. Citeste mai mult

Tranzactiile cu carduri si problemele de comunicare banca-client

In unele cazuri, relatia dintre o banca si un client ce detine un card de credit la acea banca este afectata din motive de comunicare aparent banale, dar cu consecinte importante pentru persoana in cauza. Pentru a depista aceste situatii, ar fi necesara mai multa atentie la semnalele celor care utilizeaza in mod cotidian acest produs de creditare. Citeste mai mult

Facebook