Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

MasterCard aduce transferurile de bani prin telefon in Europa

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 

MasterCard planuieste sa aduca si in Europa platforma de transfer de credit prin intermediul telefonului mobil. Aceasta a fost deja lansata in SUA, iar un transfer de 200 de dolari costa 78 de centi.

MasterCard a lansat anul acesta o platforma de plati prin care posesorii de carduri emise sub sigla MasterCard sau Maestro pot transfera bani in timp real.

Pentru a beneficia de acest serviciu, clientii trebuie sa detina un telefon mobil, cu ajutorul caruia pot realiza transferurile. In cazul telefoanelor de ultima generatie, utilizatorii pot introduce o aplicatie speciala, in timp ce in cazul telefoanelor mai putin performante se poate realiza transferul prin intermediul SMS-ului.

Pentru autentificare si autorizarea tranzactiei, clientii trebuie sa introduca codul PIN, asigurand astfel securitatea serviciului.

Platforma a fost lansata de curand in Statele Unite ale Americii si faciliteaza inclusiv transferul intre clientii MasterCard care au conturi deschise la banci diferite. Destinatarul primeste sumele instant, iar costul variaza in functie de valoarea transferului.

“Fata de un transfer clasic, spre exemplu prin Western Union, diferenta principala consta in costuri. Transferul unei sume de 100 de dolari prin WU costa 15 dolari. In plus, trebuie sa scoti intai bani de la bancomat, ceea ce implica un cost aditional, si apoi mergi la un sediu al Western Union sa faci transferul”, a precizat pentru Conso.ro, Artur Kranzley, vicepresedinte executiv MasterCard, prezent la Targul de Carduri de la Paris. Conso.ro prezinta in exclusivitate pentru Romania acest eveniment.

Pentru sume de pana la 50 dolari, comisionul MasterCard este de 39 centi, pentru sume cuprinse intre 50 si 200 dolari comisionul este de 78 de centi, iar pentru sume ce depasesc acest nivel comisionul este de 1% din valoarea transferului.

Pentru 2010 MasterCard planuieste sa aduca platforma si in Europa, iar tarile care vor beneficia primele de acest serviciu sunt cele din estul Europei.

De asemenea, tot in 2010 platforma va deveni internationala, permitand utilizatorilor sa transfere bani in afara granitelor doar pe baza numarului de telefon al destinatarului, in cazul in care acesta detine un produs MasterCard.

Alte articole din Carduri

Carduri

Activitatea bancara, afectata de telefonia mobila

Din ce in ce mai des, telefonia mobila interfereaza cu activitatea bancara. Pe de o parte, usureaza accesul la conturi si la tranzactii dar, pe de alta, se creeaza o dependenta tot mai stransa. Dependenta ce risca sa creeze probleme serioase clientilor care sunt acum, practic, obligati sa utilizeze serviciile de telefonie. Citeste mai mult

MFP incearca sa deblocheze Legea "cash-back"

Legea “cash-back”, intrata in vigoare la inceputul acestui an, nu este inca aplicabila, pentru ca nu are norme de aplicare si nu este corelata cu Legea caselor de marcat. Ministerul Finantelor Publice (MFP) a elaborat, in sfarsit, proiectul de norme care ar putea debloca actul normativ. Citeste mai mult

Facebook