Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Guvernul a aprobat propunerile ANPC privind protectia clientilor bancari

Autor: Conso |

Publicat in: Info banci

 

Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta privind modificarea legislatiei in vederea protectiei consumatorilor de produse financiar-bancare, in forma in care a fost propusa de ANPC.

"In ceea ce priveste reglementarile concrete adoptate, acestea se refera la interzicerea modificarii comisioanelor stabilite prin contract, fara acordul consumatorului, precum si la interzicerea introducerii de noi comisioane pe parcursul derularii contractului fara acordul consumatorului", a precizat Dan Vlaicu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC).

In cazul dobanzii variabile, aceasta va fi ajustata in functie de indici de referinta ai pietei, independent de vointa bancii iar in contracte va fi precizata si o formula concreta in functie de care se modifica valorile acestora. Pentru orice modificare a costurilor creditului, banca va avea obligatia sa obtina acordul consumatorului.

De asemenea, ANPC va prelua atributia de control de la BNR in cazul legii creditului de consum si a legii creditului ipotecar.

"Aceste reglementari vor intra in vigoare la 30 zile de la publicarea in Monitorul Oficial, astfel incat, asa cum am promis, din ianuarie 2009, vor fi reguli mult mai clare, transparente, simple in relatia intre client si societate financiara bancara sau nebancara, a mai adaugat presedintele ANPC.

Alte articole din Info banci

Info banci

Echipa Conso.ro va ureaza Sarbatori Fericite si La Multi Ani!

Pana pe 8 ianuarie 2018, echipa Conso.ro intra in vacanta. Va uram tuturor Sarbatori Fericite si La Multi Ani si va promitem ca vom reveni in forta in 2018 cu cele mai bune si mai actualizate informatii financiare! Citeste mai mult

Inca o banca greceasca iese de pe piata romaneasca

Anul 2017 a adus numeroase schimbari pe piata bancara din Romania. Chiar pe final de an, a mai fost anuntata o tranzactie pe acasta piata: Piraeus Bank Romania trece de la greci la americani, dupa ce banca mama a vandut-o fondului de investitii J.C. Flowers & Co. Citeste mai mult

Facebook