Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Platile online prin card sunt tot mai populare

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 

Increderea romanilor fata de platile online cu cardul continua sa creasca. In primele 6 luni ale lui 2007, valorile tranzactionate au fost de 1,65 ori mai mari decat in tot anul 2006.
 
Conform datelor de piata, in perioada ianuarie-iunie s-au platit la magazinele virtuale romanesti produse si servicii in valoare aproximativa de 16,5 milioane euro, printr-un numar de 200.000 de tranzactii. Daca tendinta se va mentine si in partea a doua a anului, pana la sfarsitul lui 2007 tranzactiile online se vor tripla.
 
Elementele care au determinat aceasta crestere spectaculoasa tin atat de increderea publicului pentru cumparaturile online si platile prin card, cat si de decizia comerciantilor de a promova serviciul de plati online cu cardul ca o alternativa la platile clasice, prin numerar sau ordin de plata.
 
„Se poate acum vorbi cu adevarat despre o piata a platilor online prin card in comertul electronic romanesc. Credem ca evolutia pozitiva din primul semestru se va mentine in lunile urmatoare si isi va accelera ritmul catre sfarsitul anului. Ultimul trimestru din 2007 va fi cel mai important: este sezonul cadourilor de Sarbatori si al pachetelor turistice de iarna” , apreciaza Carmen Sebe, CEO GECAD ePayment.

Alte articole din Carduri

Carduri

MFP incearca sa deblocheze Legea "cash-back"

Legea “cash-back”, intrata in vigoare la inceputul acestui an, nu este inca aplicabila, pentru ca nu are norme de aplicare si nu este corelata cu Legea caselor de marcat. Ministerul Finantelor Publice (MFP) a elaborat, in sfarsit, proiectul de norme care ar putea debloca actul normativ. Citeste mai mult

Cati romani cumpara de pe internet?

Romanii, desi conectati in numar tot mai mare la internet, raman codasii Europei cand vine vorba de cumparaturi online. Din datele pe 2016 publicate de Eurostat reiese ca trei din patru gospodarii din Romania au acces la internet, insa doar 18% dintre acestia au cumparat sau au comandat bunuri sau servicii online. Citeste mai mult

Facebook