Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Platile online prin card sunt tot mai populare

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 

Increderea romanilor fata de platile online cu cardul continua sa creasca. In primele 6 luni ale lui 2007, valorile tranzactionate au fost de 1,65 ori mai mari decat in tot anul 2006.
 
Conform datelor de piata, in perioada ianuarie-iunie s-au platit la magazinele virtuale romanesti produse si servicii in valoare aproximativa de 16,5 milioane euro, printr-un numar de 200.000 de tranzactii. Daca tendinta se va mentine si in partea a doua a anului, pana la sfarsitul lui 2007 tranzactiile online se vor tripla.
 
Elementele care au determinat aceasta crestere spectaculoasa tin atat de increderea publicului pentru cumparaturile online si platile prin card, cat si de decizia comerciantilor de a promova serviciul de plati online cu cardul ca o alternativa la platile clasice, prin numerar sau ordin de plata.
 
„Se poate acum vorbi cu adevarat despre o piata a platilor online prin card in comertul electronic romanesc. Credem ca evolutia pozitiva din primul semestru se va mentine in lunile urmatoare si isi va accelera ritmul catre sfarsitul anului. Ultimul trimestru din 2007 va fi cel mai important: este sezonul cadourilor de Sarbatori si al pachetelor turistice de iarna” , apreciaza Carmen Sebe, CEO GECAD ePayment.

Alte articole din Carduri

Carduri

Piata unica digitala stimuleaza comertul online transfrontalier. Cum putem face plati?

Comertul electronic transfrontalier va lua amploare in urma acordului politic la care au ajuns recent Parlamentul European, Consiliul si Comisia de a pune capat geoblocarii nejustificate pentru consumatorii care doresc sa achizitioneze produse sau servicii online in interiorul UE. Citeste mai mult

Ce prefera europenii: cash sau card?

Platile in numerar nu par a fi in pericol in Europa. Mai mult, europenii sunt atat de atasati de cash incat un sfert dintre ei sustin ca isi retrag o parte din bani din banca pentru a ii tine acasa. Datele reies dintr-un studiu publicat de Banca Centrala Europeana (BCE). Citeste mai mult

Facebook