Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Platile online prin card sunt tot mai populare

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 

Increderea romanilor fata de platile online cu cardul continua sa creasca. In primele 6 luni ale lui 2007, valorile tranzactionate au fost de 1,65 ori mai mari decat in tot anul 2006.
 
Conform datelor de piata, in perioada ianuarie-iunie s-au platit la magazinele virtuale romanesti produse si servicii in valoare aproximativa de 16,5 milioane euro, printr-un numar de 200.000 de tranzactii. Daca tendinta se va mentine si in partea a doua a anului, pana la sfarsitul lui 2007 tranzactiile online se vor tripla.
 
Elementele care au determinat aceasta crestere spectaculoasa tin atat de increderea publicului pentru cumparaturile online si platile prin card, cat si de decizia comerciantilor de a promova serviciul de plati online cu cardul ca o alternativa la platile clasice, prin numerar sau ordin de plata.
 
„Se poate acum vorbi cu adevarat despre o piata a platilor online prin card in comertul electronic romanesc. Credem ca evolutia pozitiva din primul semestru se va mentine in lunile urmatoare si isi va accelera ritmul catre sfarsitul anului. Ultimul trimestru din 2007 va fi cel mai important: este sezonul cadourilor de Sarbatori si al pachetelor turistice de iarna” , apreciaza Carmen Sebe, CEO GECAD ePayment.

Alte articole din Carduri

Carduri

Tranzactiile cu carduri si problemele de comunicare banca-client

In unele cazuri, relatia dintre o banca si un client ce detine un card de credit la acea banca este afectata din motive de comunicare aparent banale, dar cu consecinte importante pentru persoana in cauza. Pentru a depista aceste situatii, ar fi necesara mai multa atentie la semnalele celor care utilizeaza in mod cotidian acest produs de creditare. Citeste mai mult

Riscul de atacuri financiare creste de Sarbatori

Riscul ca datele cardului bancar sa fie furate creste semnificativ in perioada sarbatorilor de iarna, odata cu inmultirea ofertelor din partea comerciantilor, fapt care duce la mai multe cumparaturi online. In aceste conditii, specialistii in atacuri cibernetice recomanda prudenta in introducerea datelor de card pe site-uri necunoscute. Citeste mai mult

Facebook