Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Birocratia descurajeaza tranzactiile online

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 

Utilizarea cardurilor pentru cumparaturi pe internet este descurajata, conform oficialilor Visa, de procedurile impuse de unele banci pentru inrolarea acestora in sistemele de tranzactionare online.

Catalin Cretu, vicepresedinte Visa International CEMEA, afirma ca tranzactiile de comert electronic derulate prin intermediul cardurilor Visa au crescut spectaculos in ultima perioada. Astfel, in perioada 1 octombrie 2005 ? 30 septembrie 2006, volumul comertului electronic derulat prin carduri Visa s-a cifrat la 17,6 milioane de dolari ? in crestere cu mai mult de 100% fata de perioada similara anterioara.

Cu toate acestea, acest volum al tranzactiilor a fost atins, conform oficialului Visa, doar prin intermediul a aproximativ 4.000 de carduri, care sunt active in acest moment pe internet. Cretu sustine ca rezultatele ar fi putut fi mult mai spectaculoase daca inrolarea cardurilor in sistemul Verified by Visa s-ar fi facut mai facil de catre toate bancile.

?Asta pentru ca vorbim de oameni care sunt foarte ocupati, nu mai au timp nici sa se duca la magazine si atunci cerinta unora dintre banci de a semna un contract de inrolare a cardurilor prin prezenta la unitatea bancii, ii descurajeaza. Adevarata provocare pentru perioada urmatoare o constituie uniformizarea cerintelor tuturor bancilor implicate in sistem, astfel incat inrolarea sa se realizeze direct pe internet? afirma Cretu.

Romanii utilizeaza cardurile pe internet in special pentru achizitionarea de bilete de avion, de componente pentru computere si pentru plata serviciilor turistice.

Alte articole din Carduri

Carduri

MFP incearca sa deblocheze Legea "cash-back"

Legea “cash-back”, intrata in vigoare la inceputul acestui an, nu este inca aplicabila, pentru ca nu are norme de aplicare si nu este corelata cu Legea caselor de marcat. Ministerul Finantelor Publice (MFP) a elaborat, in sfarsit, proiectul de norme care ar putea debloca actul normativ. Citeste mai mult

Cati romani cumpara de pe internet?

Romanii, desi conectati in numar tot mai mare la internet, raman codasii Europei cand vine vorba de cumparaturi online. Din datele pe 2016 publicate de Eurostat reiese ca trei din patru gospodarii din Romania au acces la internet, insa doar 18% dintre acestia au cumparat sau au comandat bunuri sau servicii online. Citeste mai mult

Facebook