Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Birocratia descurajeaza tranzactiile online

Autor: Conso |

Publicat in: Carduri

 

Utilizarea cardurilor pentru cumparaturi pe internet este descurajata, conform oficialilor Visa, de procedurile impuse de unele banci pentru inrolarea acestora in sistemele de tranzactionare online.

Catalin Cretu, vicepresedinte Visa International CEMEA, afirma ca tranzactiile de comert electronic derulate prin intermediul cardurilor Visa au crescut spectaculos in ultima perioada. Astfel, in perioada 1 octombrie 2005 ? 30 septembrie 2006, volumul comertului electronic derulat prin carduri Visa s-a cifrat la 17,6 milioane de dolari ? in crestere cu mai mult de 100% fata de perioada similara anterioara.

Cu toate acestea, acest volum al tranzactiilor a fost atins, conform oficialului Visa, doar prin intermediul a aproximativ 4.000 de carduri, care sunt active in acest moment pe internet. Cretu sustine ca rezultatele ar fi putut fi mult mai spectaculoase daca inrolarea cardurilor in sistemul Verified by Visa s-ar fi facut mai facil de catre toate bancile.

?Asta pentru ca vorbim de oameni care sunt foarte ocupati, nu mai au timp nici sa se duca la magazine si atunci cerinta unora dintre banci de a semna un contract de inrolare a cardurilor prin prezenta la unitatea bancii, ii descurajeaza. Adevarata provocare pentru perioada urmatoare o constituie uniformizarea cerintelor tuturor bancilor implicate in sistem, astfel incat inrolarea sa se realizeze direct pe internet? afirma Cretu.

Romanii utilizeaza cardurile pe internet in special pentru achizitionarea de bilete de avion, de componente pentru computere si pentru plata serviciilor turistice.

Alte articole din Carduri

Carduri

Tranzactiile cu carduri si problemele de comunicare banca-client

In unele cazuri, relatia dintre o banca si un client ce detine un card de credit la acea banca este afectata din motive de comunicare aparent banale, dar cu consecinte importante pentru persoana in cauza. Pentru a depista aceste situatii, ar fi necesara mai multa atentie la semnalele celor care utilizeaza in mod cotidian acest produs de creditare. Citeste mai mult

Riscul de atacuri financiare creste de Sarbatori

Riscul ca datele cardului bancar sa fie furate creste semnificativ in perioada sarbatorilor de iarna, odata cu inmultirea ofertelor din partea comerciantilor, fapt care duce la mai multe cumparaturi online. In aceste conditii, specialistii in atacuri cibernetice recomanda prudenta in introducerea datelor de card pe site-uri necunoscute. Citeste mai mult

Facebook