Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Banca Transilvania a urcat dobanzile la economii

Autor: Conso |

Publicat in: Depozite

 

Banca Transilvania a majorat cu pana la 3 puncte procentuale dobanda aplicata depozitelor la termen si conturilor de economii in lei. Astfel, noile dobanzi ajung pana la 14,5% pe an.

Dobanzile acordate in cazul depozitului clasic la termen incep de la 12,5% pentru scadenta la 1 luna si ajung la 13% pentru scadentele de 6, 9 si 12 luni.

De asemenea banca a modificat si dobanzile aplicate contului de economii, aceasta urcand pana la 14,5% pe an, pentru sume ce depasesc 2,5 milioane lei.

In plus, banca a decis si majorarea comisionului de retragere numerar in lei de la 0,35% la 0,4%, minim 2,5 lei, pentru sume de pana la 50.000 de euro (echivalent in lei) si 1% pentru sume ce depasesc acest prag.

Alte articole din Depozite

Depozite

Plafonul de garantare a depozitelor, suplimentat temporar pentru unii clienti

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a instituit un plafon de garantare suplimentar, de 100.000 de euro, pentru depozitele ce rezulta din tranzactii imobiliare, mosteniri, despagubiri, plata unor indemnizatii de asigurare si altele. Garantarea suplimentara este valabila, insa, pe o perioada limitata, de 12 luni, potrivit unui comunicat al institutiei. Citeste mai mult

Deponentii romani, multi dar saraci

Multi dintre deponentii pe care bancile sustineau ca ii protejeaza atunci cand se impotriveau legislatiei pentru sprijinirea debitorilor sunt mai mult "pe hartie". Potrivit unui raport al Bancii Nationale a Romaniei, 40% dintre acestia au depozite mai mult decat simbolice, in medie de doar 21 de lei. Citeste mai mult

Facebook