Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

La Caixa vrea sa cumpere o banca romaneasca

Autor: Conso |

Publicat in: Info banci

 

Casa de economii spaniola La Caixa cauta banci de cumparat in Romania. Pentru moment, spaniolii au deschis o sucursala in Bucuresti, dedicata in special companiilor care deruleaza afaceri in Spania.
 
La Caixa - sucursala BucurestiObiectivul sucursalei este de a oferi sprijin clientilor care opereaza in strainatate si celor interesati sa deruleze afaceri in Spania, precum si pentru a contribui la atragerea companiilor spaniole pe piata romaneasca. Investitiile directe efectuate de companiile spaniole in Romania au crescut rapid in 2006, cand au ajuns la 150 milioane euro, fata de numai 20 milioane cu un an in urma.
 
La Caixa are insa planuri mult mai ambitioase in regiune, strategia sa de expansiune vizand achizitionarea de banci de retail in Europa Centrala. Investitiile se vor efectua prin intermediul unei companii specializate – Criteria Caixa Corp – care a fost listata pe bursa acum doua saptamani. Potrivit presedintelui casei de economii Juan Maria Nin, bancile preferate pentru achizitie trebuie sa aiba un brand national, o retea teritoriala densa si o cota de piata de cel putin 3-4%.

Alte articole din Info banci

Info banci

Echipa Conso.ro va ureaza Sarbatori Fericite si La Multi Ani!

Pana pe 8 ianuarie 2018, echipa Conso.ro intra in vacanta. Va uram tuturor Sarbatori Fericite si La Multi Ani si va promitem ca vom reveni in forta in 2018 cu cele mai bune si mai actualizate informatii financiare! Citeste mai mult

Inca o banca greceasca iese de pe piata romaneasca

Anul 2017 a adus numeroase schimbari pe piata bancara din Romania. Chiar pe final de an, a mai fost anuntata o tranzactie pe acasta piata: Piraeus Bank Romania trece de la greci la americani, dupa ce banca mama a vandut-o fondului de investitii J.C. Flowers & Co. Citeste mai mult

Facebook