Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

La Caixa vrea sa cumpere o banca romaneasca

Autor: Conso |

Publicat in: Info banci

 

Casa de economii spaniola La Caixa cauta banci de cumparat in Romania. Pentru moment, spaniolii au deschis o sucursala in Bucuresti, dedicata in special companiilor care deruleaza afaceri in Spania.
 
La Caixa - sucursala BucurestiObiectivul sucursalei este de a oferi sprijin clientilor care opereaza in strainatate si celor interesati sa deruleze afaceri in Spania, precum si pentru a contribui la atragerea companiilor spaniole pe piata romaneasca. Investitiile directe efectuate de companiile spaniole in Romania au crescut rapid in 2006, cand au ajuns la 150 milioane euro, fata de numai 20 milioane cu un an in urma.
 
La Caixa are insa planuri mult mai ambitioase in regiune, strategia sa de expansiune vizand achizitionarea de banci de retail in Europa Centrala. Investitiile se vor efectua prin intermediul unei companii specializate – Criteria Caixa Corp – care a fost listata pe bursa acum doua saptamani. Potrivit presedintelui casei de economii Juan Maria Nin, bancile preferate pentru achizitie trebuie sa aiba un brand national, o retea teritoriala densa si o cota de piata de cel putin 3-4%.

Alte articole din Info banci

Info banci

Cehia pregateste taxarea suplimentara a bancilor

Taxarea suplimentara a bancilor tinde sa se extinda in Europa. Autoritatile din Cehia au anuntat, recent, ca vor propune implementarea unei astfel de taxe pentru a sprijini finantarea scolilor si a infrastructurii, dar si pentru a limita scoaterea profiturilor din tara, scrie Reuters. Citeste mai mult

Romania are doi bancheri de un milion de euro

Romania a revenit in elita bancara europeana cu doi bancheri remunerati cu peste un milion de euro anual. Autoritatea Bancara Europeana (EBA) a publicat raportul anual cu castigurile in mediul bancar european, din care reiese ca doi bancheri din tara noastra au incasat, in 2015, sume care depasesc suma mentionata. Citeste mai mult

Facebook