Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

La Caixa vrea sa cumpere o banca romaneasca

Autor: Conso |

Publicat in: Info banci

 

Casa de economii spaniola La Caixa cauta banci de cumparat in Romania. Pentru moment, spaniolii au deschis o sucursala in Bucuresti, dedicata in special companiilor care deruleaza afaceri in Spania.
 
La Caixa - sucursala BucurestiObiectivul sucursalei este de a oferi sprijin clientilor care opereaza in strainatate si celor interesati sa deruleze afaceri in Spania, precum si pentru a contribui la atragerea companiilor spaniole pe piata romaneasca. Investitiile directe efectuate de companiile spaniole in Romania au crescut rapid in 2006, cand au ajuns la 150 milioane euro, fata de numai 20 milioane cu un an in urma.
 
La Caixa are insa planuri mult mai ambitioase in regiune, strategia sa de expansiune vizand achizitionarea de banci de retail in Europa Centrala. Investitiile se vor efectua prin intermediul unei companii specializate – Criteria Caixa Corp – care a fost listata pe bursa acum doua saptamani. Potrivit presedintelui casei de economii Juan Maria Nin, bancile preferate pentru achizitie trebuie sa aiba un brand national, o retea teritoriala densa si o cota de piata de cel putin 3-4%.

Alte articole din Info banci

Info banci

Isarescu: Credibilitatea bancilor s-a erodat in ultimii ani

Credibilitatea bancilor in ochii clientilor s-a erodat in ultimii ani, iar numarul litigiilor in care acestea sunt implicate le afecteaza capitalul, sustine guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu. El sfatuieste bancile sa isi cultive clientii si sa inceapa educatia financiara cu omul de la ghiseu. Citeste mai mult

Romanii prefera interactiunea umana la banca

Consumatorii romani de produse si servicii financiare sunt mai reticenti decat cei din alte tari cand vine vorba de interactiunea complet digitala cu o institutie financiara. Romanii prefera in mare masura interactiunea cu un angajat al bancii si declara ca au mai mare incredere intr-o banca cu sucursale. Citeste mai mult

Facebook