Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

La Caixa vrea sa cumpere o banca romaneasca

Autor: Conso |

Publicat in: Info banci

 

Casa de economii spaniola La Caixa cauta banci de cumparat in Romania. Pentru moment, spaniolii au deschis o sucursala in Bucuresti, dedicata in special companiilor care deruleaza afaceri in Spania.
 
La Caixa - sucursala BucurestiObiectivul sucursalei este de a oferi sprijin clientilor care opereaza in strainatate si celor interesati sa deruleze afaceri in Spania, precum si pentru a contribui la atragerea companiilor spaniole pe piata romaneasca. Investitiile directe efectuate de companiile spaniole in Romania au crescut rapid in 2006, cand au ajuns la 150 milioane euro, fata de numai 20 milioane cu un an in urma.
 
La Caixa are insa planuri mult mai ambitioase in regiune, strategia sa de expansiune vizand achizitionarea de banci de retail in Europa Centrala. Investitiile se vor efectua prin intermediul unei companii specializate – Criteria Caixa Corp – care a fost listata pe bursa acum doua saptamani. Potrivit presedintelui casei de economii Juan Maria Nin, bancile preferate pentru achizitie trebuie sa aiba un brand national, o retea teritoriala densa si o cota de piata de cel putin 3-4%.

Alte articole din Info banci

Info banci

Banca Transilvania a preluat oficial Bancpost

Banca Transilvania a primit unda verde pentru integrarea Bancpost. Banca din Cluj a devenit actionar cu drepturi depline la entitatile preluate de la Eurobank Group, dupa ce a obtinut toate aprobarile necesare in acest scop. Un comunicat de presa al BT dezvaluie si detaliile tranzactiei. Citeste mai mult

Ce tranzactii se confirma pe piata bancara din Romania?

Situatie rar intalnita pe piata bancara. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a respins tranzactia prin care OTP Bank intentiona sa preia Banca Romaneasca. Decizia nu a fost oficial explicata, insa era oarecum asteptata, avand in vedere termenul indelungat de analiza. In schimb, o alta tranzactie in derulare a primit toate aprobarile necesare. Citeste mai mult

Facebook