Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

La Caixa vrea sa cumpere o banca romaneasca

Autor: Conso |

Publicat in: Info banci

 

Casa de economii spaniola La Caixa cauta banci de cumparat in Romania. Pentru moment, spaniolii au deschis o sucursala in Bucuresti, dedicata in special companiilor care deruleaza afaceri in Spania.
 
La Caixa - sucursala BucurestiObiectivul sucursalei este de a oferi sprijin clientilor care opereaza in strainatate si celor interesati sa deruleze afaceri in Spania, precum si pentru a contribui la atragerea companiilor spaniole pe piata romaneasca. Investitiile directe efectuate de companiile spaniole in Romania au crescut rapid in 2006, cand au ajuns la 150 milioane euro, fata de numai 20 milioane cu un an in urma.
 
La Caixa are insa planuri mult mai ambitioase in regiune, strategia sa de expansiune vizand achizitionarea de banci de retail in Europa Centrala. Investitiile se vor efectua prin intermediul unei companii specializate – Criteria Caixa Corp – care a fost listata pe bursa acum doua saptamani. Potrivit presedintelui casei de economii Juan Maria Nin, bancile preferate pentru achizitie trebuie sa aiba un brand national, o retea teritoriala densa si o cota de piata de cel putin 3-4%.

Alte articole din Info banci

Info banci

Cum lucreaza bancile de Craciun si Anul Nou

Unitatile bancare sunt inchise in zilele de 25 si 26 decembrie 2016, respectiv 1 si 2 ianuarie 2017, cu exceptia unor agentii din centrele comerciale. Insa si in zilele mentionate, clientii pot accesa unele servicii, prin intermediul canalelor alternative. Citeste mai mult

Deschiderea de cont migreaza dinspre offline spre online

Bancile incearca sa tina pasul cu digitalizarea, la presiunea concurentei, dar si a clientilor din ce in ce mai ocupati. Serviciile la distanta sunt tot mai apreciate si, in consecinta, bancile fac eforturi sa le promoveze. Cu toate acestea, in cele mai multe cazuri utilizarea unui cont creat online nu se poate face fara prezenta fizica la banca. Citeste mai mult

Facebook