top banner

ING: Asigurarile si pensiile nu vor fi afectate major de criza

23 Decembrie 2008 | Autor: Alin Iacob

Bilantul ING pentru anul 2008 pe zona de asigurari de viata si pensii este unul pozitiv. Compania a obtinut prima pozitie in cota de piata pe toate cele trei segmente vizate: asigurari de viata, pensii private si pensii facultative. Desi criza va afecta si aceste segmente in 2009, oficialii ING spera ca implicatiile negative sa fie limitate.
Anul care se incheie peste numai cateva zile a adus rezultatele asteptate, atat pentru ING Asigurari de Viata, cat si pentru ING Pensii.

Bilantul pe 2008 este pozitiv

In zona asigurarilor de viata, a crescut ponderea produselor de tip “bancassurance” – produse bancare care includ si asigurari. Primele subscrise au crescut cu 5% fata de 2007 si cu 60% fata de 2006, iar parteneriatele cu brokerii de asigurari si de pensii au adus primele rezultate notabile. In 2009, ING Asigurari de Viata si-a propus cresterea vanzarilor prin brokeri, dar si vanzarea produselor de asigurare ale companiei si prin alte banci in afara de ING.
Anul 2009 va aduce modificari importante si in ceea ce priveste nevoile si preferintele clientilor. “In zona asigurarilor de viata ne vom intoarce de la produse extreme de sofisticate la produse foarte simple care sa puna accentul pe protectie si sa ofere garantii”, afirma Cornelia Coman, director general ING Asigurari de Viata.
Coman crede ca piata nu va scadea atat datorita faptului ca in Romania asigurarile de viata au inca un grad redus de penetrare, cat mai ales din cauza ca in momente de criza, oamenii se gandesc mai mult decat in alte vremuri la asigurarea viitorului, atat pentru ei cat si pentru ceilalti membri ai familiei.

Pensiile private asteapta vesti bune de la noul guvern

In zona de pensii, vor fi foarte importante deciziile pe care le va lua noul guvern si optica pe care acesta o va avea in materie de pensii private si facultative.
“Desi potrivit ultimelor informatii la care avem acces, legea se va respecta si vom ajunge sa colectam in 2009 2,5% din venit pentru pensiile obligatorii, noi consideram ca si acest nivel este extrem de redus si ne dorim o crestere mai accelerata in viitor”, spune Emilia Bunea, director general ING Fond de Pensii.
In ceea ce priveste pensile facultative, administratorii doresc ca noul cabinet sa respecte promisiunile facute de vechiul executiv, ramase insa neconcretizate in Codul Fiscal. “Vrem ca deductibilitatea aplicata contributiilor la fondurile de pensii facultative sa fie totala, si nu partiala ca pana acum, pentru a stimula implicarea in sistem a cat mai multor participanti”, declara Bunea.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Pensii

Alte Articole

Cum ne descurcam pe termen lung in lupta cu inflatia?

Cum ne descurcam pe termen lung in lupta cu inflatia?

O statistica oferita de APAPR privind randamentul obtinut de beneficiarii pensiilor private din Pilonul II arata ca randamentul unei investitii esalonate in titluri de stat si actiuni a batut in ultimii 15 ani inflatia, depozitele in lei si acumularea de euro.

19 Ian 2023 | Pensii
Mai multa transparenta pentru participantii la Pilonul II

Mai multa transparenta pentru participantii la Pilonul II

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) si Guvernul au in vedere mai multe modificari de natura sa ajute participantii la fondurile de pensii din Pilonul II.

30 Aug 2022 | Pensii
Fondurile de pensii risca sa monopolizeze bursa

Fondurile de pensii risca sa monopolizeze bursa

Daca nimic nu se petrece spectaculos pe partea de noi listari la BVB, strategia „buy and hold” practicata de fondurile de pensii risca sa confiste actiunile libere din piata.

26 Apr 2021 | Pensii
Informarea obligatorie a angajatilor ar putea reduce repartizarea aleatorie la Pilonul II

Informarea obligatorie a angajatilor ar putea reduce repartizarea aleatorie la Pilonul II

Ministerul Muncii a modificat modelul cadru al contractului individual de munca si a introdus obligatia angajatorului a de informa noii salariati ca trebuie sa adere la un fond de pensii private obligatorii (Pilon II).

20 Apr 2021 | Pensii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Nivel pensie facultativă

Calculează pensia privată pe care o vei încasa dacă depui lunar o anumită sumă de bani

Contribuție pensie facultativă

Calculează suma lunară cu care trebuie să contribui la fondul de pensii pentru a încasa la sfârșit pensia dorită

Pensia privată obligatorie

Estimează pensia privată obligatorie de care vei putea beneficia