Opinii clienti Volksbank

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Volksbank - Credit ipotecar/ imobiliar

22 Aprilie 2010

E ... iata si o rezolvare ... Mi-am recuperat diferenta din cresterea abuziva de dobanda ... Astept o rezolvare si cu MRR-ul acum.

Catalina Cretu (Bucuresti, Bucuresti)

Volksbank - Credit ipotecar/ imobiliar

20 Aprilie 2010

Ieri dimineata am fost la intalnirea cu reprezentantii desemnati de Volksbank pentru rezolvarea abuzurilor infaptuite de banca. Au fost foarte surprinsi ca s-a intarziat atat de mult rezolvarea si s-au aratat foarte dispusi sa rezolvam problemele. In fapt, lucrurile stau altfel. M-a sunat cineva care nu era deloc la curent cu cazul meu si cu ce am discutat cu colegii lui in cadrul intalnirii si mi-a comunicat niste sume, fara nici o explicatie (privind modul de calcul sau alte detalii), care sunt mult mai mici decat cele calculate de mine, luand in considerare scadentarele emise de Volksbank, pe baza carora eu am platit ratele. Culmea tupeului este raspunsul reprezentantului Volksbank, la mail-ul in care eu ii solicit sa-mi comunice detaliile legate de modul de calcul ... \"Modificarea dobanzii poate fi considerata abuziva de catre dvs. sau terti, dar nu este ilegala. Oricum, tocmai pentru a inlatura orice urma de neclaritate, am decis pastrarea nivelului fix al acesteia.\" Cu alte cuvinte, Volksbank imi face un mare favor ca-si respecta conditiile contractuale in vigoare ... Este demonstrat, deci, ca sunt camatari si n-au nici o legatura cu respectarea unor standarde bancare, nu mai zic internationale... Este incredibila atitudinea acestor \"profesionisti\"... Cat despre restituirea MRR-ului ... nimic absolut. Asta pentru ca eu le-am solicitat sa mi-l returneze incepand cu data 17.09.2007 a publicarii in MO a deciziei BNR de a fixa acest comision la nivelul 0,nu din 01.01.2009, asa cum mi-a propus Volksbank anterior, prin intermediul administratorului meu de cont. Volksbank a motivat ca BNR se referea numai la bancile locative, neafectand si Volksbank, iar eu am spus ca voi investiga daca este corect ce sustin. Cred ca singura solutie va fi actionarea in justitie.

Catalina Cretu (Bucuresti, Bucuresti)

Volksbank - Credit ipotecar/ imobiliar

17 Aprilie 2010

Doamna Adriana Nistor, Sunt convinsa ca vi s-a perceput si un comision de rezerva minima obligatorie ... Eu am postat comentariul anterior dvs., in care precizam ce imi oferea banca, in urma unor negocieri succesive. Va recomand cu cladura sa solicitati bancii sa va restitituie si aceste sume, ca tot furate sunt si ei stiu foarte bine acest lucru... Va asigur ca va vor inapoia banii, cel putin sumele incasate abuziv incepand cu 01.01.2009. Sunt clienti care au obtinut aceste sume. Bafta multa!

Catalina Cretu (Bucuresti, Bucuresti)

Volksbank - Credit ipotecar/ imobiliar

13 Aprilie 2010

Buna seara, Ma numesc Nistor Adriana si sper ca rezolvarea fericita pe care a avut-o problema mea va fi fericita si pentru altii. In iunie 2007 am incheiat cu Volksbank un contract pentru un credit imobiliar ipotecar cu o dobanda fixa de 5,95%.Dupa 4 luni banca mi-a majorat in mod abuziv dobanda la 7,45%,de peste doi ani platind o rata majorata cu 40 Euro pe luna.In luna februarie 2010 am inaintat o notificare bancii prin care ii ceream revenirea la dobanda fixa stipulata in contractul de credit si restituirea sumelor achitate in plus. Astazi am primit un nou scadentar cu ratele initiale si dobanda fixa de 5,95% asa cum a fost initial inainte de majorare.Mai mult banca mi-a restituit sumele achitate in plus ca urmare a majorarii dobanzii prin creditarea contului curent cu suma de 1170 Euro si reducerea soldului creditului cu suma de 461 Euro.Deasemenea mi-a fost recalculat si comisionul de risc aferent soldului creditului diminuat si am primit inca 4 Euro. Mentionez ca am urmat si alte cai legale de atac,respectiv reclamatie care OJPC Sibiu (fara raspuns la 26 zile de la primire) si catre BNR (depusa in 01.04.2010) si ca mi-am retras aceste plangeri ca urmare a rezolvarii conflictului. Mai tin sa mentionez, cu toata rezolvarea favorabila a acestei situatii, ca Volksbank mi-a inaintat o adresa in care ma anunta ca considera ca neintelegerile au fost rezolvate pe cale amiabila dar eu consider ca Volksbank ar fi trebuit sa isi ceara scuze pentru neplacerile cauzate si pentru stresul cauzat si mai mult ca ar fi datoare sa plateasca dobanda pentru banii folositi peste 2 ani,poate chiar daune. Cu toate acestea ma multumesc cu ceea ce am primit si consider o mare victorie aceste restituiri=recunoasteri. Mult succes tuturor si nu uitati ca unde-s multi puterea creste.

Adriana Nistor (Medias, Sibiu)

Volksbank - Credit ipotecar/ imobiliar

01 Aprilie 2010

Eu si inca 5 persoane dorim sa actionam in justitie Volksbank pentru apectele binecunoscute: - cresterea abuziva a ratei dobanzii FIXE de la 5.95% la 7.45% (clauza abuziva cum ca "banca isi rezerva dreptul sa mareasca..." este nula si neaventia conform legii 193/ 2000). - incasarea comisionului de rezerva MMR si dupa data de 17.09.2007, data publicarii in MO a nivelului acestui comision - zero. In prezent am inregistrat reclamatiile la sucursala Pantelimon si astept raspunsul ... Pe 09.04.2010 ar trebui sa primesc raspunsul, dupa 40 de zile lucratoare, ca atat este termenul de raspuns la Volksbank...Cu raspunsul respectiv, ii voi reclama la BNR, ANPC, dupa care instanta de judecata. Ca sa aveti idee de propunerile mai mult decat indecente pe care mi le-au facut, in faze succesive de "negociere", pentru restituirea sumelor pe care mi le-au furat, mentionez: - Restituirea intregilor sume rezultate din diferenta de dobanda, de la prima crestere abuziva si ilegala a ratei dobanzii precizate in contractele de credit (initial imi propusesera acelasi lucru, dar incepand cu 01.01.2009) - Restituirea comisionului de rezerva minima incepand cu 01.01.2009 (initial nici nu voiau sa auda) - Posibilitatea de a diminua valoarea ramasa a principalului cu sumele furate aferente fiecarui credit - aici modalitatea de calcul pe care mi-au precizat-o a fost cam incerta (initial nu voia sa auda). - Posibilitatea de a primi sumele, fara a fi diminuate valorile ramase ale principalului. In aceasta situatie, evident, s-ar respecta conditiile contractuale - acelea de a plati penalizari la rambursarea anticipata!!! Ar cam trebui sa-mi restituie vreo 5.000 EUR... Maine ma duc sa-mi iau scadentarele care respecta conditiile contractuale in vigoare. M-ar fi pus sa semnez un act aditional pentru asta, adica un act aditional la niste contracte in vigoare, care ar preciza ca se respecta contractele in vigoare ... Evident ca nu voi semna nimic. Daca mai este cineva interesat sa-si recupereze banii, va propun sa ne unim fortele. Trebuie sa ne recuperam sumele furate, cu despagubiri.

Catalina Cretu (Bucuresti, Bucuresti)

Volksbank - Credit ipotecar/ imobiliar

26 Martie 2010

Sunt in aceeasi situatie cu cei care au contractat creditul ipotecar cu 5,95% in 2007. Am schimbat 2 adrese cu cei de la Volksbank. Propunerile lor au fost de-a dreptul indecente. Asa ca pt a treia adresa am apelat la un avocat. Daca pana in acel moment m-as fi multumit cu revenirea dobanzii la valoarea din momentul semnarii, avocatul a fost mult mai categoric cerand si restituirea diferentelor platite pana in acel moment. Se pare ca a avut ecou, VB oferindu-mi diferentele doar incepand cu ian 2009 si revenirea la dobanda initiala INSA conditionand cu semnarea unei declaratii obscure care mi-a facut o idee despre ce fel de politica are aceasta banca: daca tine ok, daca nu tine iar ok pentru ca probabil sunt multi cei care accepta acest tratament si care acopera pierderile suferite de banca cu cei ce obtin castig de cauza in instanta. Eu am decis, impreuna cu avocatul ii vom actiona in justitie. Daca mai sunt doritori, poate nu ar fi rau sa ne constituim ca un grup. Postati aici eventuale adeziuni.

Leo Camataru (Bucuresti, Bucuresti)

Inapoi sus