Opinii clienti Volksbank

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Volksbank - Credit ipotecar/ imobiliar

01 Martie 2012

credit ipotecar luat in 2006 cu dobinda FIXA de 5,95. rata era de 228 de euro la care se adauga un comision MRR care varia intre 60 si 80 de euro lunar. in 2007, mi s-a marit ilegal dobinda la 7,95 si rata a ajuns la 325 de euro, desi in contract scria clar ca am dobinda fixa. dupa oug 50/2010 si scandalul care a urmat, am trimis mai multe notificari bancii si am ajuns si la opc. m-au aburit, m-au aminat, mi-au dat tot felul de explicatii aiuritoare, dar in final rata a scazut la 229 de euro (desi in contractul initial era de 228 de euro). mi-au dat inapoi si banii furati de volksbank prin marirea ilegala a dobinzii, peste o mie de euro. nu am primit insa banii platiti pentru acel comision MRR care a fost perceput ilegal. ei spun ca nu se poate, ca am semnat sa il platesc, desi bnr sustine ca MRR este un cost al bancii - legat de rezervele minime obligatorii - si nu se extinde asupra clientilor bancari. ma rog, am renuntat sa ma mai cert cu ei, dar nici nu pot sa spun ca sunt un client multumit. au mai incercat sa imi propuna tot felul de produse bancare, ca se relanseaza, ca important e clientul, prostii de astea. i-am refuzat si le-am spus ca abia astept sa scap de credit si sa nu ii mai vad in ochi. am bifat mai jos ca sunt de acord sa fiu contactat de banca pentru a discuta despre caz, dar numai daca sunt dispusi sa imi dea inapoi banii platiti pe MRR, altfel nu am ce sa mai discut cu cei de la volksbank.

octavian bratosin (Bucuresti, Bucuresti)

Volksbank - Credit nevoi personale cu ipoteca

01 Martie 2012

Din nefericire si cu putina minte ce o am ..a trebuit sa ma `ajut` cu bancile pentru a putea intra in randul lumii cu o vacanta, o masina, o casa, un teren si ce mai toaca omul in scurta lui existenta..asa am fost legat de volksbank..si am ramas legat. Si-au bagat adanc mana in buzunarele mele, in finantele mele, sunt co-proprietari alaturi de mine si prospera odata cu mine,, Atat ca nu au limite..mi au impus asiguratori, mi au impus comisioane, mi au aplicat dobanzi ascunse, mi au impus prin contract rularea veniturilor pe card VB, modificari unilaterale, clauze abuzive, faimosul 3D, mi a fost refuzata rescadentarea, refuzata mutarea ipotecii, refuzata chemarea la mediere, niciun raspuns scris la cele 8 sesizari din 2011. Le dau nota -1 la flexibilitate,transparenta, costuri, personal..nu vreau sa ma contacteze.caci ne vedem la proces.. din pacate pentru ei nu sunt singur..am vreo 1200 de colegi de suferinta..credeti ca are sa-i para cuiva rau daca volksbank romania va fi scoasa la scena deschisa pentru abuzurile din trecut?

dan antim (Bucuresti, Bucuresti)

Volksbank - Credit nevoi personale cu ipoteca

01 Martie 2012

Experienta mea cu aceasta banca este una foarte proasta. Am luat un credit de nevoie personale cu ipoteca in septembrie 2007. In noiembrie 2007 (deci la doua luni de la contractarea creditului) dobanda fixa scrisa in clar ca fiid FIXA a crescut de la valoarea de 5,95 la 7,45. M-am dus la Banca si am intrebat de ce s-a majorat dobanda fixa iar ofiterul de credit m-a asigurat ca este o masura temporara si a invocar articolul 3d din contract care ii dadea dreptul Bancii sa mareasca dobanda in cazul in care constata "schimbari majore ale pietei" - in speta cresterea EURIBOR. Pe moment, nestiind ca aceasta clauza este una abuziva, am inghitit galusca. Mentionez ca la acel moment habar nu aveam ce e acela euribor si habar nu aveam ca dobanda mea fixa nu are legatura cu variatiile EURIBOR. In 2009 cand euribor a ajuns la cote minime, am inceput sa depun notificari la Volksbank invocand faptul ca de vreo jumatate de an conditiile pietei au suferit o schimbare majora insa dobanda mea a ramas la aceeasi valoare crescuta. La toate notificarile am primit raspunsuri aiuritoare din care nu intelegeam nimic si care se terminau cu fraza: vom cauta solutii la problema dumneavoastra. De abia in februarie 2010 am fost contactata de catre Banca dupa ce i-am amenintat ca depun sesizari la OPC si mi-au oferit o "solutie" prin care imi transformau dobanda din fixa in variabila si o reduceau la valoarea initiala. In naivitatea mea si in increderea oaraba pe care am avut-o in aceasta banca doar "increderea ne-a unit" am semnat acea oferta. In prealabil, Banca m-a asigurat ca nu se poate face nicio alta negociere si ca aceasta este singura oferta pe care o pot primi. Ulterior, la nici 2 luni de la semnare (aprilie 2010) a aparut in presa o informatie ca Banca pierde pe banda rulanta procesele pe 3d si ca aceasta clauza a fost declarata abuziva de catre toate instantele din tara. Restul deja e istorie si nu are rost sa-l mai detaliez aici. Acum sunt in proces cu aceasta Banca impreuna cu alti 1000 de clienti (vedeti dosarele: 76330/3/2011, 53790/3/2010, 53789/3/2010 - aflat in pronuntare; 73978/3/2011). HAI SUS! Ana-Maria

Ana-Maria Masoud (Bucuresti, Bucuresti)

Volksbank - Credit nevoi personale cu ipoteca

15 Aprilie 2011

Am vazut ca au scris cei de la Volksbank, precum ca in ultimele luni sunt tot mai putini clienti nemultumiti. FALS acest lucru......Toti clientii sunt nemultumiti, insa faptul ca OUG 50 nu se mai aplica si la creditele vechi a dus la stoparea reclamatiilor. Eu am primit un PV de OPC precum ca trebuie sa-mi dea comisionul de penalizare pe 3 luni inapoi, respectiv iunie, iulie, august 2010 cand trebuia sa aplice OUG 50. Bineinteles ca degeaba am facut demersuri, ca au scapat cu anularea OUG 50 la credite vechi... Nemultumiti vom fi mereu de politica lor si nu cred ca vor mai atrage cota de piata dupa imaginea pe care si-au facut-o. Cred ca dintre toate institutiile bancare, Volksbank este cea mai neserioasa in relatia cu clientii, pacalindu-i cu fel de fel de oferte dezavantajoase pe termen lung... Am mai scris despre experienta mea si voi mai scrie....

ELENA CARMEN TUDOR (Azuga, Prahova)

Volksbank - Cont curent

18 Februarie 2011

Costuri extrem de mari pentru un pachet de servicii format din cont curent, card de debit si internet banking. Aplicatia de internet banking foarte proasta. Practic de fiecare data cand constituiam sau desfintam un depozit trebuia sa sun la ei. Serviciu clienti extrem de prost organizat; pentru a obtine o informatie concisa te plimbau de la unii la altii (serviciu clienti - sucursala). In concluzie dupa ce am testat serviciile lor timp de cateva luni am inchis contul si toate serviciile conexe.

Rica Iuga (Timisoara, Timis)

Volksbank - Credit nevoi personale cu ipoteca

06 Decembrie 2010

Am un credit la Volksbank - Nevoi personale cu ipoteca. Am primit notificarea prin posta cu nr de inregistare al bancii in data de 3 septe,brie 2010. Tot prin posta in data de 15 septembrie 2010, cu confirmare de primire, am trimis o adresa prin care mi-am exprimat refuzul de a semna continutul actului aditional in intregime. Nu s-a luat in calcul acest refuz de catre banca si m-am trezi brusc, la plata ratei din luna octombrie, ca mi-au fost modificate conditiile creditului conform cu actul aditional propus de banca si refuzat de mine. Am sunat si mi s-a comunicat ca pot merge la negocieri, insa nu voi rezolva nimic, ca nu mai e nimic valabil. Mentionez ca locuiesc in Bucuresti, iar creditul este la o agentie din judetul Suceava, insa am cerut ca dosarul sa imi fie trimis la o agentie din Bucuresti pentru a putea negocia. Nu s-a intamplat, desi chiar cei de la banca au spus ca este posibil. Si uite asa am ramas cu acele conditii impuse de ei. Acum o sa incerc sa merg la negociere... Nu stiu daca voi rezolva ceva. Concret este ca refuza orice dialog si profita de orice neputinta a clientilor si transparenta lasa de dorit. As avea nevoie de un sfat, daca cineva poate... Va multumesc!

Silvia VAIDA (Vatra Dornei, Suceava)

Inapoi sus