Vocea clientului RBS - Credit nevoi personale

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

RBS - Credit nevoi personale

18 August 2010

Buna ziua, am luat un credit de nevoi personale in 2006, suplimentat in 2007. Zilele trecute, mi-am dat seama ca banca deduce o suma mai mare (pe care eu anterior am pus-o pe seama cursului de schimb, dat fiind ca eu fac platile in lei, on-line, iar banca face schimbul lei/euro la un curs de schimb numai de ei stiut, nefiind disponibil on-line). Am sunat pe data de 9 august iar discutiile cu operatorii call center au fost dupa cum urmeaza : 1. mi s-a dat explicatia ca dupa trecerea unui an de la derularea suplmentarii banca a modificat automat dobanda (!). cand am explicat ca acest lucru nu se regaseste in contract si am cerut sa discut cu cineva care poate sa ofere explicatii, pentru ca operatoarea explica doar ca 'eu asta vad un sistem', dupa ce m-a lasat sa astept cca 5 minute, mi-a inchis; 2. am sunat din nou, mi-a raspuns altcineva, care de aceasta data mi-a explicat ca banca a modificat unilateral dobanda. cand am explicat ca in conformitate cu art 5 din contract banca avea obligatia sa ma notifice cu privire la modificare, ceea ce nu s-a intamplat, mi s-a promis ca vor reveni in 24 de ore. nu s-a intamplat asa; 3. intamplator cunosc un ofiter bancar, pe langa care am 'intevenit', am expus situatia la data de 12 august, mi-a spus ca voi fi sunata. am fost sunata, astazi, 18 august, cu aceleasi intrebari, la care nu am primit, deja evident, nici un raspuns. 4. la data de 11 august am trimis un email la adresa clientservice@rbs.com, la care nu s-a raspuns; 5. avand in vedere ca am descoperit ca am decis sa intrerup platile pentru a stimula un raspuns - am fost sunata astazi de catre o d-ra extrem de agresiva si nepoliticoasa, care imi expune ca TREBUIE sa 'curga' platile, indiferent de 'parerile mele' referitoare la modificarea dobanzilor, alminteri vor exista 'consecinte'. Mi se explica si faptul ca intre cele doua departamente cel de plati si cel de reclamatii nu exista nici o legatura (!). La tot acest periplu, as adauga si ca : 1. suplimentarea creditului a fost gestionata de un agent de vanzari, caruia desi i-am solicitat o simulare de scadentar de plati, acesta nu continea un comision lunar de 0,25%, care a 'aparut' doar la momentul in care a trebuit sa semnez contractul; 2. desi am transmis nenumarate sesizari cu privire la retragerea datelor mele personale din comunicarile comerciale si cu scop publicitar in ce ma priveste intrucat nu intentionez sa suplimentez in niciun mod relatia cu o astfel de banca, acest lucru s-a derulat, cu nepasare si in totala ilegalitate timp de cca 3 ani.

Manuela Voicila (Bucuresti, Bucuresti)

RBS - Credit nevoi personale

14 Iulie 2010

In 2008 am facut un credit nevoi personale cu rata fixa pe 10 ani la aceasta banca care are acum denumirea de RBS. Nemultumirile mele se tin lant avand data scadenta pe 28 a fiecarei luni si platind un pic mai tarziu platesc penalizare de aproape 17 euro. Apoi luand legatura pentru schimbarea datei de plata sunt anuntata stupid ca mi se percepe comision de 30 euro daca schimb data de pe 28 pe 15 deoarece atunci mi se vireaza salariu in cont. Apoi cand intarzii cateva zile sunt sunata de asa zisi consilieri bancari care ma indruma sa ma imprumut sau sa duc ceva la amanet si sa platesc rata. De unde vin ei cu parerile nu stiu si nu inteleg de ce se percepe 5 ron comision la fiecare plata doar la RBS. Cu parere de rau dar sunt nemultumita de aceasta banca si de cei in functie .

ciocoiu niko (Vaslui, Vaslui)

RBS - Credit nevoi personale

15 Mai 2010

Ultimul Raspuns dat Bancii: In urma primirii raspunsului d-voastra din data de 13.01.2010 , raspuns pe care l-am primit azi, 26.04.2010 de la d-ul comisar Salagean din cadrul ANPC Cluj, doresc sa va informez ca agreez cea de a II-a solutie stipulata, respectiv de aplicare a unei dobanzi variabile in functie de indicele EURIBOR calculat la 12 luni la care se va adauga marja Bancii in cuantum de 7.5% cu conditia, pe care de altfel am exprimat-o si in ultima mea solicitare de recalculare a tuturor sumelor platite pe dobanda de 9% incepand cu data de 16.09.2008 pana la intrarea in vigoare a noului contract cu dobanda initiala de 7.5%, astfel incat acestea sa fie integrate in graficul de rambusare actual si viitor cu reducerea de rigoare a ratelor! Deoarece dobanda actuala de 1,2% EURIBOR plus cea propusa, ar fi in total 8.7% variabila, prin urmare d-voastra imi oferiti o reducere reala de 0.3%!!! , aceasta propunere reprezinta in mare parte actualul contract, conditia impusa de mine este imperios necesara pentru a ajunge la un consens! Sper intr-o rezolvare favorabila si va multumesc anticipat! Cu respect , Navigator Radar Principal Ing. George - Marcel TIVADAR Stimate domn, ULTIMUL RASPUNS DAT DE BANCA TELEFONIC! Am fost sunat azi de catre RBS si mi s-a spus ca tot ce pot oferi este exact ce a fost scris in ultimul raspuns din data de 13.01.2010, dar din discutie a reiesit ca respectiva oferta este de fapt pentru oricine, prin urmare toata stradania mea de o jumatate de an a fost in van! Se pare ca nu mai am ce face, sunt prea mic pentru a ma lupta cu o armata de avocati de la RBS pe care (daca pierd procesul) trebuie sa-i si platesc plus taxa de timbru s-ar putea sa depasesc suma de 1800eur cat vreau eu sa recuperez! Va multumesc si astept si parerea d-voastra! Cu stima,

GEORGE MARCEL TIVADAR (Iasi, Iasi)

RBS - Credit nevoi personale

15 Mai 2010

Buna ziua! Numele meu este Tivadar George -Marcel si am contract un credit de nevoi personale in euro pe 5 ani. De aproape o jumatate de an ma chinui sa renegociez contractul(vedeti expunerile mele anterioare) cu ajutorul celor de la CONSO, D-zeu sa le dea sanatate si putere de munca!Pe aceasta cale doresc sa le multumesc pentru toata consultanta si ajutorul oferit.Felicitari si la mai mare! Doresc sa aduc in discutie o problema mai veche si anume "TAXA DE NECAMATARIE" asa am denumit eu, taxa de depunere de 5 ron la ghiseu cand merge cetateanul cinstit si onest sa-si plateasca rata la banca! deoarece nici la camatari(nu ca as apela vreodata) nu se intalneste aceasta taxa, ne-am inteles la o dobanda, la o data si achit! fara sa mai fiu taxat pentru simplu fapt ca am venit sa o achit!Argumentul lor patetic a fost ca vezi Doamne asa se scapa de cozile "interminabile" de la ghisee, nu ca ar fi fost vreodata si oricum tot trebuie sa platesti rata nu? poti alege Posta Romana sau Praktiker , dar atentie se poate plati numai in RON, si ca rata in euro sa fie incasata, evident trebuie sa schimbati la cursul nesimtit de la RBS +2%(risc valutar) din suma, ca sa fii sigur ca s-a incasat rata, asa mi s-a spus !!! OK, am zis atunci ca fac un alt cont la ei la banca si fac transfer intre conturi ca doar e gratuit sau asa ar trebui sa fie! dar surpriza e gratuit, dar daca transferi bani ce reprezinta rata ta de la credit se TAXEAZA! MAI TARE CA MAFIA!!! NU LASA NICI O PORTITA DE SCAPARTE! DATORITA ACESTEI TAXE cu care ei cred ca SE IMBOGATESC, au pierdut o gramada de clienti de la mine de la servici si cu credite grele, imobiliare , pentru nerusinoasa taxa de NECAMATARIE!!!si culmea acesta taxa, e LEGALA in tara noastra scumpa si draga, nu am putea semna o petie on-line, sau ceva??? Pe langa toate acestea RBS Bank mai are tupeul sa organizeze si Conferinte de EDUCATIE FINANCIARA!!! "LUPUL MORALIST!" DE 3 ORI RUSINE RBS BANK Romania!!!dupa cum bine spunea cineva pe aici!

GEORGE MARCEL TIVADAR (Iasi, Iasi)

RBS - Credit nevoi personale

07 Mai 2010

Buna ziua. Numele meu este Irina si am credit de nevoi personale la banca RBS. Data scadenta a platii ratelor a fost convenita ca fiind 16 ale lunii. In urma cu 2 zile, firma la care lucrez a modificat data de plata a salariilor. Drept urmare, am trimis un mail catre banca prin care le solicitam modificarea datei scadente de plata a ratelor. Mi-au raspuns, tot pe mail, culmea, relativ repede ca accepta acest lucru, dar trebuie sa platesc 15 euro pentru aceasta modificare. Este absolut inadmisibil, dupa parerea mea, plata acestor bani pentru o simpla operatie intr-un calculator. RBS are, de exemplu, comision de intirziere de plata, tot de 15 euro. Cred ca este o operatiune care ar trebui facuta direct, la solicitarea clientilor fara vreun cost anume. Ce mai pot spune este ca este printre putinele dati cind banca are un rapsund atit de rapid. Am sa revin cu povestea cererii de reesalonare a creditului.

Irina Ionescu (Bucuresti, Bucuresti)

RBS - Credit nevoi personale

13 Aprilie 2010

Am contractat un credit de nevoi personale in martie 2009, pe o perioada de 5 ani.La acea data dobanda era fixa pentru primul an 11,89% ,iar DAE 21,48%. Contractul prevede ca, la aniversare (data contractului -30.03.2009) se recalculeaza dobanda astfel: ROBOR la 12 luni + 4,9% marja bancii. ROBORUL la 30.03.2010 a fost de 6,52 Deci dobanda de la care se pleca trebuia sa fie 6,52 + 4,9 =11,42%. Dobanda pe care au aplicat-o cei de la banca a fost de 11,63%. Cand am intrebat nu au fost capabili sa-mi explice de ce nu au respectat prevederile contractului. A doua nemultumire: Acum acelasi tip de credit, cu aceeasi suma, pe aceeasi perioada, are dobanda de 15,99, iar DAE ajunge la 17,22. Cum este posibil ca la o dobanda de 11,63, DAE sa ajunga la 21,21 ? cand sunt defapt exact aceleasi costuri iar acum diferenta de la dobanda la DAE este de sub 2 puncte.

CARMEN CECIU (Bucuresti, Bucuresti)

Inapoi sus