Opinii clienti Raiffeisen Bank

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Raiffeisen Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

23 Decembrie 2009

In decembrie 2008 am luat pe numele sotiei un credit de 26600 Euro cu dobanda fixa in primul an, iar apoi la fiecare an aniversar alte 3 optiuni : 1. rata fixa/1an; 2.rata fixa/3ani sau 3. rata reziduala (care oricum intra in vigoare in cazul in care nu inchei un act aditional la una din celelate doua). La inceput dobanda anuala era de 9.4%/an, adica 261.35Euro/luna + 1 Euro administrea lunara a contului + 0.65 Eurocenti = 263 Euro lunar, ca numai asa se poate achita suma rotund. Inainte sa se implineasca anul am primit de la "cartierul general" Bucuresti o notificare in care trebuia sa aleg optiunea pentru anul/anii viitor/i. Cu stupoare la rata dobanzii/1 an, dobanda anuala creste cu 2.5%, adica 11.9%.Daca as fi optat pentru dobanda fixa pe urmatorii 3 ani dobanda era 16% si cea mai buna la prima vedere fiind cea reziduala de 10.44%, pentru care oricum nu aveam de gand sa risc. Mergand la banca pentru a incheia actul aditional si pentru a primi mai multe detalii referitoare la ceea ce urma sa semnam ni s-a spus ca rata o sa creasca cu max 20 Euro/luna, insa cu stupoare am constatat ca urmeaza sa achitam 310.18+comision administrea lunara+rotunjire, adica 50 Euro/luna in plus. Nu mi se pare corect faptul ca nu esti informat cand ai nevoie si aceasta crestere de la un an la altul, tinand cont de EURIBOR care este la cea mai mica cota. Avem de gand sa cautam o alta banca pentru refinantare, deoarece mi se pare hotie, dar nu cred ca o sa gasesc vreuna in Romania. Daca poate cineva sa ma ajute cu vreun sfat. VA DORESC SARBATORI FERICITE!

Cristian Neamtu (Campia Turzii, Cluj)

Raiffeisen Bank - Credit nevoi personale

09 Noiembrie 2009

Buna seara.la inceputul lunii august 2009 am solicitat un credit de nevoi personale eu impreuna cu sotia la agentia OLIMPIA din BUCURESTI.La intocmirea dosarului cei de la centrala mi-au cerut tot felul de adeverinte si certificate.Dupa cca 2-3 saptamani in care ne-am dus aproape zilnic la banca,cand am vazut ca nu primim nici un raspuns am hotarat sa ramana pt a face credit doar sotul.Operatoarea bancii ne-a spus ca pt intocmirea altui dosar trebuie sa mai asteptam o luna de zile.dupa ce i s-a intocmit alt dosar,am primit un telefon intre 15-18 septembrie de la operatoarea bancii,care ne-a anuntat ca i s-a aprobat sotului creditul de 8500 ron cu o rata de 238.00 lei/luna pe timp de 6 ani.cand operatoarea a fost intrebata cand se pot ridica banii,ni s-a raspuns ca s-ar putea chiar a 2 a zi.A 2 zi sotul a primit un telefon de la centrala bancii,care l-a intrebat pe ce nume este abonamentul telefonului fix,si el a intrebat lucratorul bancii cand poate ridica banii aprobati si i-a raspuns ca o sa-l sune fata de la banca pt a-i da suma.Au trecut 4-5 zile si nu am mai primit nici un fel de telefon.Cand sotul s-a dus la banca sa intrebe de ce nu a fost chemat pt a-i da creditul,operatoarea nici macar nu l-a sunat sa-i spuna ca ulterior dosarul i s-a respins.Va rog respectuos sa ma lamuriti si pe mine cand s-a spus adevarul \"atunci cand am fost sunati si am fost informati ca ni s-a aprobat creditul sau atunci cand dosarul s-a respins\".Va multumesc. Stanete Jane (Bucuresti)

catalin Stanete (Bucuresti, Bucuresti)

Raiffeisen Bank - Credit nevoi personale

06 Noiembrie 2009

Buna ziua, am solicitat un credit pt nevoi personale la o agentie din Pitesti mai exact la agentia \"Calea Bucuresti\" dar am avut o experienta socanta atunci cand am observat ca functionara de la consultanta credite isi bate efectiv joc de mine..la inceput mi-a cerut doar adeverinta tip de salariu, fisa fiscala 2008 si o factura de utilitati..Apoi pe parcursul a o saptamana cu fiecare dialog purtat imi mai cerea cate un act sau o factura.in fine..am adus tot ce mi-a cerut iar astazi in 6.11.2009 am cerut un raspuns la dosar..am fost asigurat ca in maxim 2 ore adica pana la ora18PM o sa primesc un raspuns..au trecut si cele doua ore si nimic..mentionez faptul ca dosarul are cca doua saptamani de cand este inceput iar functionara 3 zile consecutive a fost prea ocupata sa ma primeasca..mi-a spus ca acest credit se poate acorda in maxim 24h..Va rog sa imi cititi reclamatia si sa imi acordati un raspuns in cel mai scurt timp... Va multumesc

sorin toma (comuna suseni, )

Raiffeisen Bank - Overdraft/Descoperit cont

07 Octombrie 2009

Am descoperit de cont la cardul de salarii si am retras din el aprox. 200RON in septembrie, urmand ca la salariul din octombrie datoria sa fie achitata. Sunt cadru didactic si din iulie, cu exceptia unor plati nesemnificative,nu mai primim salariu decat in octombrie. O angajata a bancii mi-a trimis 2 mesaje avertizandu-ma ca am datorii fata de banca, somandu-ma sa le returnez! Precizez ca sunt client vechi si NICIODATA nu am intarziat vreo plata!Datele arata clar ocupatia mea si consider atitudinea angajatilor acestei banci REVOLTATOARE si abuziva! Am ales sa-mi primesc salariul in contul altei banci si urmeaza si alti colegi sa faca la fel!

Gabriela Suciu (Sfantu Gheorghe, Covasna)

Raiffeisen Bank - Internet banking

22 Septembrie 2009

Hm... cu spamul mai merge dar gata cu timpul liber, Raiffeisen Online iti ia mult mai mult timp si este cu mult mai complicat decat statul la coada! ... acum au shimbat modul de logare si plata on-line: stai zeci de minute in sir in plus pentru cateva plati. La fiecare plata, nu logare, ti se cere pin-ul cardului on-line, din nou suma, un cod (!?!?) al beneficiarului, de parca numele, contul IBAN si restul datelor furnizate la introducerea lui nu mai sunt suficiente... si de cateva ori pe sesiune esti pus sa retragi si sa reintroduci cardul! Apoi, trebuie sa cari dupa tine peste tot cutiuta respectiva cu card cu tot: n-ai cutiuta sau card, n-ai servicii on-line! Chiar ca suntem in pericol: daca isi inchipuie cei de la Raiff... ca trebuie multa minte unui haker sau craker sa faca un softulet care sa genereze codurile cutiutei respective, cred ca se insala - au incercat si altii mai faimosi (daca nu mai inteligenti) sa scape.... O solutie mai inteligenta nu s-o gasi? Chiar sa ne mutam conturile la alta banca... ??!

360 bvd (, )

Raiffeisen Bank - Credit ipotecar/ imobiliar

24 August 2009

Am avut contractat un credit ipotecar de la Raiffeisen din 2007. Creditul era promovat la ei pe site ca dobanda fixa in primul an, variabila din al doilea. Nu stiu cum o fi la altii insa la Raiffeisen anul a avut 10 luni, apoi dobanda a crescut de la 6.9% la 8.5%. La asta adaugandu-se si comisionul anual de administrare ajunge un DAE de aprox 9.4%. Evident din contract lipsea partea de dobanda fixa in primul an. Mi-a scapat la semnare. Partea interesanta s-a petrecut in decembrie 2008, cand am facut eforturi sa strang ceva banuti sa rambursez anticipat (cu cms de 3%) o suma, astfel incat sa mai scada rata. Eu avand scandenta in fiecare 19 ale lunii. Conform contractului puteam efectua oricand rambursari in avans daca aveam minim 3 rate. In data de 18 dec am solicitat o rambursare in avans, care nu s-a efectuat din motive tehnice ( calculatoarele sunt de vina ca mi-au blocat contul 3 zile inainte de scadenta si nu se poate opera, motiv comunicat telefonic ). Am depun o plangere scrisa la banca. Drept urmare mi s-a efectuat rambursarea in 22 dec, dupa data scandentei, abuziv chiar as putea spune, intrucat in solicitarea mea am mentionat data de 18 dec, nu 22 dec. Cam peste 1 luna de zile de la depunerea sesizarii mele la care am cerut un raspuns in scris, am fost sunat de o operatoare de la Bucuresti sa-mi explice cum de fapt nu ma afecteaza cu nimic aceasta intarziere. Degeaba i-am explicat eu ca practic platesc dobanda pe suma rambursata inca o luna, pentru ca mie dobanda mi se calcula la soldul de la inceputul lunii, nu la solduri zilnice ca la cardurile de credit. Practic prin aceasta smecherie, de interziere 3 zile a rambursarii, banca mi-a perceput 21 EUR in plus la rata. In momentul in care operatoarea a vazut ca nu ma poate convige si eu am amenintat cu OPC, am primit raspunsul urmator la telefon: \"Puteti reclama unde doriti, nu se poate!\" (am cerut rambursarea celor 21 EUR furati de Raiffeisen). Drept urmare am refinantat creditul. Pe banii mei, de mine nu isi bate joc nimeni. Timp de 2 ani in care le-am platit aproximativ 8000 EUR dobanzi si comisioane (da, am tinut evidenta la fiecare EUR, am si acum xls-ul) nu a contat pt ei. De altfel functionarii sunt amabili, dar totul se trimite la Bucuresti, unde functionarii care nu au contact direct cu clinetul isi permit orice. De altfel au trecut 8 luni, am si inchis contul la ei si inca nu am raspuns scris la sesizarea mea.

Olariu Bogdan (Timisoara, Timis)

Inapoi sus