Opinii clienti Piraeus Bank

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Piraeus Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

05 Mai 2010

Stimate Domnule Director, Subsemnata Sabu Paula, domiciliata in Craiova, str. Constantin Argetoianu , bl. 74, ap. 14, posesoare a unui contract de credit ipotecar - @n franci elvetieni, la Piraeus Bank, sucursala Craiova, str. Calea Bucuresti, inregistrat cu nr.17858/19.10.2007, va rog sa binevoiti a-mi acorda sprijinul privind reesalonarea platilor (rata lunara sa fie 660 lei/luna , aprox. 230 CHF/luna pana la imbunatatirea situatiei financiare familiale), incepand cu data de 01.05.2010, intru-cat rata lunara actuala este de 549 CHF. Stimate Domnule Guvernator va rog respectuos sa-mi permiteti a va relata urmatoarele: Pe data de 01.11.2009 am intrat in incapacitate de plata, datorita micsorarii veniturilor salariale atat ale mele cat si ale sotului precum si a producerii unui accident de munca suferit de sot. Tratamentul de recuperare fiind de 200 lei/saptamana. M-am prezentat la sediul bancii solicitand o reesalonare a creditului. 1) D-na Consilier de credit m-a indrumat sa fac o restructurare de credit pe sase luni, explicandu-mi ca este o scutire de plata a dobanzii datorata, conform contractului, pe cele sase luni si ca aceasta diferenta de dobanda neachitata in perioada de gratie o voi redistribui de la 1 mai 2010. La incheierea actului aditional nr. 1/16.10.2009, d-na consilier mi-a comunicat ca pentru aceasta restructurare trebuie sa platesc un comision de 0,5 % din valoarea sumei ramasa de rambursat, adica 348,50 CHF � cf. Art.3 al Actului aditional susmentionat. Comisionul era de 1 %, dar dansa mi-a comunicat ca scade valoarea acestuia daca o fac prin banca si nu prin notariat?! Am achitat in consecinta comisionul solicitat. Anexez copiile contractului si a actului aditional de restructurare. Anexez la prezenta cerere decizia + fluturasul subsemnatei precum si ale sotului. Va multumesc anticipat pentru sprijinul si atentia acordate! Cu stima, Paula Sarbu p.s. Va rog sa imi trimiteti o adresa de E_mail pentru a va trimite atasat copiile documentelor de la Banca Piraeus.

paula sarbu (Craiova, Dolj)

Piraeus Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

13 Aprilie 2010

Am un credit de nevoi personale cu ipoteca in CHF luat in august 2008. Dobanda creditului, variabila, se calculeaza din LIBOR la 3 luni plus Marja bancii. In 2009 banca m-a informat ca imi mareste marja cu 2 puncte procentuale datorita "crizei economice", lucru care s-a si intamplat. La inceputul acestui an am inaintat o sesizare bancii in care solicitam o scadere a marjei creditului invocand prima de risc a Romaniei care a scazut considerabil. In urma sesizarii mele am primit urmatorul raspuns in care banca ma informeaza ca nu poate sustine o scadere a nivelului marjei din componenta dobanzii creditului meu datorita cresterii majore a nivelului riscului de tara asociat Greciei. Desi conditiile pietei romanesti din acest moment permit o scadere a marjei si implicit a dobanzii creditului banca transfera costurile ce decurg din prima de risc a Greciei asupra mea, cetatean roman si client al PBR pe teritoriul Romaniei si nu al Greciei. Si pentru ca "dorim sa pastram relatia buna de pana in prezent" banca imi propune sa beneficiez pentru intreaga perioada de creditare ramasa de o dobanda variabila compusa din indicele de piata Libor pentru CHF la 3 luni + marja fixa a bancii in valoare de 6.4%. Interesanta propunere imi face banca....hmmm!... numai ca nu reprezinta o solutie la solicitarea mea si am senzatia ca aceasta propunere nu face altceva decat sa mentina costul ridicat al creditului. Intreb: este normal sa suport costurile ce decurg din riscul de tara al Greciei? Repet, sunt cetatean roman.... Iar intreb: de ce tocmai acum banca vine cu aceasta propunere, din marja variabila in marja fixa? Si inca un aspect pe care vreau sa il subliniez este faptul ca in urma unei sesizari banca nu iti trimite o analiza tehnica care sa demonstreze motivul pt care nu pot sa scada dobanda, sau cand aceasta creste, de ce a crescut. Ceea ce trimit nu este relevant, reprezinta un text, doar cuvinte.

Ionela Matei (Pitesti, Arges)

Piraeus Bank - Credit nevoi personale

12 Aprilie 2010

am un credit de la piraeus bank luat in 2008 la care rata era de 350 ron iar in prezent am ajuns la 470 ron datorita modificarilor de dobanzi, modificari repetate si unilaterale din partea bancii care nici macar nu s-a deranjat sa ma anunte de aceste modificari, la intrebarile mele legate de modificari mi-au spus ca e obligatia mea sa ma informez la banca. In contract la capitolul dobanda nu e precizat nici un indicator in raport cu care sa se faca aceste modificari. Este legal acest lucru pot sa majoreze dobanda cand vor si cu cat vor fara macar sa ma anunte sau sa semnez un act aditional ? O alta problema este faptul ca sunt hartuit cu telefoane peste telefoane si sms de o firma de recuperari debite care se numeste MELLON ROMANIA Calea RAHOVEI 266-268 BUCURESTI Cod Unic de Identificare: 13657330 Nr. Registrul Comertului: J40/674/2001 si care suna cu numar ascuns si se prezinta ca fiind de la banca piraeus in conditiile in care rata scadenta nu este depasita cu mai mult de 3 zile. Este legal ca banca sa transmita date personale inclusiv cnp si detalii despre operatiunile bancare unei terte persoane? Unde as putea sa reclam aceste lucruri?

lucian sangiorzan (Cluj-Napoca, Cluj)

Piraeus Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

17 Februarie 2010

Am la Piraeus Bank un credit de nevoi personale in CHF luat in nov 2007 si sufar ca multi alti clienti ai acestei banci din cauza majorarii abuzive a marjei dobanzii cu 2% si a faptului ca nu mai pot suporta aceasta situatie si aceasta nepasare a lor cu privire la reclamatiilor mele atat in scris cat si pe mail. Ce repede reactioneaza atunci cand ramane o restanta la plata ratei si cand le ceri explicatii referitoare la clauzele contractului iti cer sa mai ai rabdare.Daca sunt create precedente de ce nu se aplica la toata lumea ,de ce trebuie ca fiecare sa lupte individual pentru un drept ce i se cuvine.Voi merge si eu la avocat pentru a-mi castiga revenirea la forma initiala a contractului cu maja de 4,3 % + indicele Libor. Va multumesc!

cristina mititelu (Piatra Neamt, Neamt)

Piraeus Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

12 Februarie 2010

In ianuarie 2008 am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca in moneda CHF. In aprilie 2009, am fost notificat de PBR cu privire la marirea marjei cu 2 puncte procentuale, desi indicele Libor era in cadere libera (de la 2,64 in ianuarie 2008 la 0,45 in aprilie 2009 si mai nou, la o valoare de 0,25). Tot in notificare se stipuleaza ca daca nu sunt de acord cu marirea marjei, sa restitui suma datorata "in integrum", ceea ce eu nu cerusem si care mie imi suna a santaj. Dupa ceva negocieri cu Banca, semnez un act aditional pe marirea marjei cu 1 punct, ceea ce cred ca am sa regret atat timp cat voi mai avea credit la PBR. Au urmat sesizari multiple la OPC/ANPC/BNR, unde am reclamat clauze abuzive si practici neloiale, care in final s-au soldat cu un proces intentat de ANPC in numele meu, care va avea loc anul acesta si pe care imi doresc din toata inima sa-l castig. Ceea ce vreau sa arat este faptul ca PBR mi-a majorat dobanda fara a tine cont de ceea ce legea stipuleaza, si anume ca OUG nr. 174/2008, ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea unor acte normative privind protectia consumatorilor, prevede la art.II, pct.9, noul art. 9.3, lit.g), pct.1, ca variatia ratei dobanzii trebuie sa fie independenta de vointa furnizorului de servicii financiare, raportata la fluctuatiile unor indici de referinta verificabili, mentionati in contract, sau la modificarile legislative care impun acest lucru. Ramane ca instanta sa se pronunte asupra acestui fapt. Ceea ce ma bucura si mai mult este faptul ca lumea a inceput sa ia atitudine fata de aceste abuzuri ale furnizorilor de servicii financiare si ca, legiuitorul, satul de aceste abuzuri, a acordat mai multe drepturi consumatorilor.

iulian goaga (Braila, Braila)

Piraeus Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

13 Ianuarie 2010

Daca noi clientii platim pentru orice neatentie -in cotract spune ca ,,i-a fost furnizat o copie a prezentului contract cu o perioada de timp rezonabila inainte de data semnarii,,ceea ce e o mare minciuna pentru ca eu am vazut contractul in ziua in care l-am si semnat - in momentul in care am intrebat cum sta treaba cu indicele bubor doamna ne-a spus ca e ceva nesemnificativ si ca rata nu va avea de suferit, dar a omis sa spuna ca la fel de bine ar putea urca fffffffff mult. Nu am primit niciodata acasa o instiintare din partea bancii cum ca s-a marit dobanda, am primit sms. Acestea fiind zise o intrebare: pe noi consumatorii de rand de ce nu ne apara cineva de nedreptatile facute de aceste institutii, ei de ce nu platesc?? Ne reproseaza noua ca am luat credite pe care nu putem sa le onoram. Daca voua functionari ai bancii salariul nu vi s-a diminuat aflati si voi ca noi, muritorii de rand, avem salariile reduse la jumatate din ceea ce aveam in 2007 cand am luat creditul. Rusine voua pentru cum ne tratati si la ce umilinte verbale ne supuneti.

fanuta ciortan (Braila, Braila)

Inapoi sus