Opinii clienti OTP Bank

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

OTP Bank - Cont de economii

23 Iunie 2010

Am depus la aceasta banca o suma de bani in urma cu aproximativ un an. Date fiind modificarile ce vor surveni la Codul fiscal,pentru impozitarea dobanzii, am solicitat sa mi se spuna daca situatia mea, de a capitaliza dobanda lunara obtinuta intra in aceasta prevedere de la 01.07.2010. Spre surprinderea mea dupa ce am fost rugat sa astept mai bine de 30 minute am primit un raspuns neconcludent si care mai mult m-a convins de necunoasterea legislatiei de catre functionarii respectivei banci. Rezumatul se referea mai mult la faptul ca inca nu sunt in vigoare noile prevederi si nicidecum la solutii pentru a evita plata celor 16% din dobanda. In final am fost rugat frumos sa mai revin. Probabil dupa intrarea in vigoare a noului Cod fiscal. SUPUN DEZBATERII ACEASTA PROBLEMA deoarece cred ca sunt mai multi deponenti in situatia mea. O zi mai buna tuturor

stefan dan (Braila, Braila)

OTP Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

26 Mai 2010

In 15.10.2008 am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca de la OTPBANK."Dobanda este variabila,putand fi modificata in mod unilateral de catre banca,in functie de: 1.politica bancii; 2.costurile de finantare ale bancii; 3.de evolutia pietei financiar-bancare luand in considerare valoarea dobanzii de referinta pentru fiecare valuta(LIBOR-CHF). La data incheierii contractului rata dobanzii curente este 3.99%."Mai exista si un comision de administrare de 2,90% perceput ca procent lunar aplicat la soldul creditului. Situatia a devenit deranjanta pentru ca eu unul nu vad in mod clar cum se calculeaza rata dobanzii deoarece nu este specificat in mod clar LIBOR-CHF(la 1,2,3,6,12 luni?), politica bancii nu stiu care o fi, iar costurile de finantare iar sunt o necunoscuta(si nu le vad mai mari acum fata de 2008). Am solicitat verbal explicatii de ce nu se micsoreaza dobanda in functie de LIBOR-CHF la care mi s-a spus ca am semnat, sa fiu sanatos ca mai sunt si alte clauze. Astept niste sfaturi de la dvs. in legatura cu cele de mai sus ptr. ca mi se pare destul de complicat. Am mai avut o situatie de genul acesta cu Millennium dar mult mai clara: dobanda variabila in functie de LIBOR-CHF la 3 luni, nu au actualizat, eu am solicitat in scris de 2 ori, banca a refuzat de 2 ori, cu contractul si adresele mele si ale lor am reclamat la ANPC, rezultatul final fiind rata micsorata de la 413 CHF la 330CHF si 9000 lei amenda ptr. banca.

Dan Florian (Galati, Galati)

OTP Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

21 Mai 2010

In data de 25-05-2008 am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca in franci elvetieni cu o dobanda de 6,99%. Cand am facut eu credit indicele LIBOR CHF 3M era 3% si de atunci si pana acum a scazut pana la 0,25%,iar dobanda a ramas tot 6,99% cu toate ca dobanda este variabila. Am facut o sesizare catre banca si mi-au trimis un act aditional in care imi oferea o scadere a dobanzii cu doar 0,5% pe cand indicele LIBOR CHF 3M a scazut cu 2,75%.La valoarea actuala a indicelui de 0,25% imi propun o marja a bancii de 6,24% f,f,f mare aceasta marja tinand cont de scaderea tuturor indicilor din piata.Cand valoarea indicelui era 3%,marja bancii era 3,99%. DACA NU FACEAM NICI O SESIZARE NU IMI PROPUNEAU SCADEREA DOBANZII SI O MARJA FIXA. RECOMAND TUTUROR CARE AVETI CREDITE LA OTP BANK SA MERGETI SA FACETI O CERERE DE SCADERE A DOBANZII SI RECALCULAREA DOBANZII DIN MOMENTUL ACORDARII CREDITULUI PANA IN PREZENT,DEOARECE AU CLAUZE ABUZIVE IN CONTRACT.DACA NU REUSITI SA FACETI NIMIC,MERGETI CU RASPUNSUL LA A.N.P.C.,FACETI SI ACOLO O SESIZARE,DUPA CARE MERGEM LA TRIBUNAL.FIIND MAI MULTE RECLAMATII AVEM SANSE SA CASTIGAM,MULTE BANCI PIERZAND ASTFEL DE PROCESE DEOARECE NU AU SCAZUT DOBANZILE.EX:VOLSBANK,PIRAEUS BANK,UNICREDIT TIRIAC BANK,E.T.C. NU MAI DATI SATISFACTIE UNOR ASTFEL DE CAMATARI,MERGETI SI FACETI RECLAMATII.

Cristian Tanase (Bucuresti, Bucuresti)

OTP Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

21 Decembrie 2009

Anul trecut in luna iunie am luat un credit de nevoi personale de la banca OTP din sucursala din Targoviste. Dupa ce m-au facut sa astept o gramada de timp inainte de aprobarea finala i-am zis ofiterului de credite ca imi va expira adeverinta deoarece lucrasem si eu intr-o institutie bancara, dar mi-a zis ca nu-i nicio problema, dar dupa 3 zile cand asteptam sa ma cheme sa semnez contractul imi spune ca trebuie sa refac adeverinta pt ca a expirat.Ca sa nu mai adaug comportamentul Domnisoarei care s-a ocupat de credit total neadecvat pt o persoana care lucreaza intr-o banca. In momentul in care ne-a sunat si ne-a zis iar ca se mai intarzie inca 3 zile, timp in care mie imi expira extrasul de carte funciara, si trebuia scos altul a tipat la mine la telefon dupa care mi-a inchis telefonul. Dupa care am sunat la directoarea filialei si mi-a zis ca are probleme acesta fata si m-a chemat ea sa semnmez contractul in acea zi. Eram hotarata sa renunt dar aveam deja dat avansul la apartament si il pierdeam daca nu il achitam, era vb de 10000 euro avans. Si multe altele ar mai fi de povestit depre domnisoara de la credite de la banca dar nu pot sa-mi imaginez pana unde pot ajunge pilele intr-o banca, sa tii un om atat de necorespunzator din punct de vedere al comportamentului intr-o banca.

georgiana manole (Targoviste, Dambovita)

OTP Bank - Credit nevoi personale

01 Septembrie 2009

De mentionat faptul ca fiecare crestere a dobanzii era notificata in scris (bineinteles fara a arata motivul!). Alt aspect a fost ca, la un moment dat, EI au gresit cu 10 lei calculul unei rate (imprumutul era in franci elvetieni) si la sfarsitul achitarii imprumutului eram deja in baza de date a datornicilor - ca rau platnic de rate!!! Unde mai spuneti ca cei 10 lei au fost dati imediat ce m-au instiintat (cam 12 zile)..

Ionel Andreescu (Galati, Galati)

Inapoi sus