Vocea clientului NBG Leasing - Leasing imobiliar

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

NBG Leasing - Leasing imobiliar

09 Aprilie 2011

Revin cu acest comentariu, dupa un telefon primit de la cineva din presa care a citit comentariul anterior, la cateva luni distanta, doar pentru a va informa ca NBG Leasing nu este interesat in a-si respecta contractul si clientii ci continua cu acelasi stil smecheresc deja cunoscut, trimitand la inaintare oameni care nici macar nu au citit contractul si nu au competenta de a-ti raspunde la intrebari ci doar sa-ti prezinte o propunere venita de la centrala si care se asteapta sa o semnezi. Pe scurt: leasing imobiliar, dobanda euribor + marja fixa, de la momentul semnarii contractului. In trimestrul I din 2008 Euribor creste cateva luni, creste si dobanda pe factura, incepe sa scada Euribor se factureaza conform scadentarului semnat la contractare, pentru ca vezi Doamne in jos nu poate fi modicat, doar in sus:). Incercari de lamuriri, vezi sa ai cu cine. Scriu aici la Vocea clientului in 2010, nu pentru minuni ci doar sa va "feriti de magarus", o discutie cum ca sigur, cum, dar se poate si apoi o persoana, care habar nu are de contract sau poate avea, imi arunca sub nas un scadentar pe calculatorul ei si ma intreaba cand vreau sa semnez noul scadentar. Pai draguta, noul scadentar era unul cu valoarea ratei mai mica cu "2 lei", dar dobanda era cu 50% mai mare, pentru ca Euribor a scazut. Vedeti stilul smecheresc, incercati si alti daca nu ma credeti, doar ca o faceti pe pielea voastra. Am incheiat discutiile si i-am actionat in judecata, acum avem un proces cu data stabilita, va dura e drept, dar va fi un proces fffff public. In plus, de ceva luni s-a ajuns la un nivel atat de jos incat NBG Leasing sa-ti factureze si costul de trimitere al facturii. Daca nu as fi vazut cum lucreaza NBG Leasing si la cati bani nemeritati continua sa incaseze de la mine le-as fi propus o actiune caritabila de strangere de fonduri pentru intrajutorarea grupului financiar care se tot mareste. Concluzie: cei care aveti contracte cu mai sus numita mai cititi-va din cand in cand facturile sa vedeti ce a mai aparut pe acea hartie, ca poate si o coala A4 de 80gr o sa va apara facturata si peste ceva tip si tonerul consumat pentru print, ca de clauze nerespectate sau abuzive ce sa mai spunem. Asta e mediul de afaceri din Romania, vrei sa platesti la timp si exact atat cat s-au angajat ambele parti ca trebuie platit, insa nu e suficient pentru ca sistemul e permisiv cu astfel de institutii asa zise financiare.

horatiu pitea (Cluj-Napoca, Cluj)

NBG Leasing - Leasing imobiliar

09 Octombrie 2010

Am contractat in 2007 un leasing imobiliar persoana fizica cu o dobanda de Euribor 3M+MARJA. Pana la sfarsitul anului 2008 cand Euribor a crescut in fiecare luna facturile nu uitau sa mentioneze acest lucru si evident se factura lunar rata (capital+dobanda) din scadentarul semnat la incheierea contractului + diferenta de dobanda aferenta cresterii lunare a Euribor. Din decembrie 2008 cand Euribor a inceput sa inregistreze o scadere fata de valoarea Euribor in momentul contractarii leasingului ceea ce duce la o scadere considerabila a dobanzii facturate.....insa NBG Leasing facureaza in continuare la un Euribor 3M istoric din septembrie 2007. Si cum lucrurile nu sunt destul de murdare, prin Act Aditional pt. OUG 50 s-au hotarat sa-mi modifice prin majorare si marja de la 2.2% la 5.75%, desi in OUG 50 scrie clar ca nu este legal asa ceva. Hotia nu-i hotie daca nu-i "La inaltime"!

EMILIANA NICULAE (Bucuresti, Bucuresti)

NBG Leasing - Leasing imobiliar

20 Septembrie 2010

Salut, Am contractat si eu un leasing imobiliar la NBG Leasing in 2009. Pana acum, adica septembrie 2010, nu am avut nicio problema cu firma de leasing. Poate fi foarte important: sunt genul de client bun platnic si nu am acumulat pana acum, dupa mai mult de un an, nicio zi de intarziere. Astfel, am intrat mereu in campaniile lor destinate clientilor buni platnici, "clientul de nota 10", care, sincer vorbind, sunt singurele campanii din piata financiara care ofera reduceri clientilor bun platnici. Pe de alta parte, nu mi s-a facturat niciodata altceva decat rata si eventual aceste reduceri. Deci eu, pana acum, nu pot spune decat lucruri bune, si probabil cat timp nu imi voi schimba comportamentul de plata, voi avea un leasing foarte placut.

Laurentiu Iancu (Bucuresti, Bucuresti)

NBG Leasing - Leasing imobiliar

15 Iunie 2010

Buna, in anul 2008 am contractat un leasing financiar/imobiliar pentru un teren pe persoana juridica de la Eurial Leasing, actual NBG Leasing, dobanda variabila euribor 3m + marja fixa. La data semnarii contractului euribor 3m era de 4,3870%, iar pentru urmatoarele luni a continuat sa creasca si asta s-a vazut si in diferentele de dobanda facturate de catre NBG Leasing. In momentul in care trendul s-a schimbat si euribor a coborat sub valoarea de la momentul semnarii contractului diferentele in minus nu au aparut pe factura. In momentul in care am constatat "eroarea" de facturare, am solicitat reprezentantilor NBG Leasing un motiv pentru care regula de euribor 3m+marja nu mai este respectata. Telefonic si ff scurt ni s-a explicat ca am semnat un scadentar si acesta nu poate fi modificat, adica nu se poate factura mai putin.:) Mai mult se pare ca se poate. La solicitarile pe mail am primit ca raspuns invocarea unor articole din conditiile generale de creditare. :) La incercarile de conciliere, 2 la numar si facute pe cale oficiala, nu au binevoit sa participe. As fi dorit sa stiu si eu de astfel de practici ale NBG Leasing (sau Eurial Leasing) inainte sa contractez aceasta finantare. Ipocrizia NBG Leasing prin declaratile pe care le fac de sustinere a clientilor sau mediului de afaceri, dovada newsletterurile, in schimb un client de buna credinta care-si achita facturile la timp si care nu doreste decat sa plateasca conform contractului semnat este ignorat si tratat cu o lipsa de respect de neimaginat. Imi place sloganul NBG Leasing: "Servicii in aer" sau la inaltime nu retin exact. Poate ca institutii ale statului sau poate chiar BNR ar trebui sa nu ne mai comunice cu cat au crescut creditele neperformante de la o luna la alta ci sa verifice institutiile de creditare si sa vada ceea ce oricum cred ca stiu deja: nerespectarea mai mult decat evidenta a contractelor. Sigur, raspunsul ar fi ca sunt niste contracte comerciale pe care sa le rezolvam in instanta pentru ca nu au competenta. Exista parghii daca s-ar dori si domniile lor stiu si asta. De acord, ne judecam, poate ca unii isi permit, cei mai multi nu, iar oricum rezolvare vine in ani de zile. Ce e mai trist e ca cei mai multi nu au cunostinte financiare/economice si nici macar nu stiu ca sunt pacaliti. Am vrut doar sa va arat modul in care o institutie financiara - NBG Leasing - isi respecta clientii si modul in care cei in masura sa asigure un climat de afaceri corect isi fac treaba. Sa nu ne mai miram de ce toate merg asa cum merg, iata un exemplu mai sus. Doamne ajuta!

horatiu horatiu (Cluj-Napoca, Cluj)

Inapoi sus