Vocea clientului Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

30 August 2010

Revin pentru a lasa datele de contact: arthurmustafa@yahoo.com

Arthur Mustafa (Bucuresti, Bucuresti)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

30 August 2010

Tu cu cine [ nu mai vrei vreodata sa ] faci banking? Va relatez mai jos, pe scurt, experienta mea nefericita cu BCR: Ma numesc Arthur Mustafa, sunt din Arad, iar in anul de gratie 2006 am luat, prin refinantare, un credit de nevoi personale de la BCR. Totul a decurs destul de simplu si repede. Probabil si din cauza ca eram un ignorant desavarsit pe vremea aceea in ceea ce priveste lumea financiara si a creditelor. Am luat o suma de 13.500 de lei, la o dobanda initiala DAE de 21,32%. Bineinteles ca nimeni nu mi-a povestit nimic de acest DAE, eu fiind ferm convins ca dobanda pe care o platesc se situeaza undeva in jurul valorii de 14%. Intre timp, mi-au majorat dobanda de 4 ori, in prezent creditul meu avand DAE 30,85% !!!!! Aceasta am aflat-o chiar azi, dupa ce a trebuit sa astept doua saptamani sa primesc istoricul majorarii dobanzilor. Oricum a mai trebuit sa mai astept 15 minute si dupa domnisoara consiliera, care habar n-avea cum trebuie sa imi calculeze DAE, in functie de dobanda anuala si de marja BCR (fixa spune ea, de 4%). M-am blocat si n-am stiut cum sa reactionez, asa ca am izbucnit intr-un ras isteric, intreband-o in acest timp daca i se pare normal. Daca i se pare normal mai ales sa imi refuze cererea de refinantare, pentru a-si rascumpara cumva nesimtirea si batjocura cu care ma trateaza de 4 ani. Sunt sigur ca nu sunt singurul caz de acest fel din Romania. Refuzul refinantarii l-au justificat printr-o regula interna absurda, si anume faptul ca nu am 12 luni neintrerupte in campul muncii. Intr-adevar, anul trecut la 31 august 2009 am fost disponibilizat (locuiesc in prezent in Bucuresti). Am stat apoi aproape 2 luni incercand disperat sa-mi gasesc un alt job, pentru ca in 6 noiembrie 2009 sa semnez un contract de prestari servicii, ca PFA, cu o editura. Aceasta a fost intreruperea, eu nefacand nici dosar de somaj in acest timp. Din 22 februarie 2010 lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata pentru o alta firma. Am stiut de la inceput ca dobanda mea este variabila, dar nici chiar asa! In prezent, platesc o rata de 299 de lei. Nu pot sa spun ca este o povara pentru mine. Dar faptul ca au majorat nejustificat si fara nici o instiintare prealabila dobanzile de 4 ori in cei 4 ani de cand am contractul de creditare, m-a facut sa imi fie scarba de ei. Nu pot indura inca 6 ani sa fiu presul lor - contractul e pe 10 ani. Am fost la alte banci si am obtinut oferte avantajoase de refinantare.Prin acest mesaj cer sfatul consilierilor de la conso.ro si ii rog sa ma indrume putin, sa imi spuna ce cred ei ca ar trebui sa fac: ii pot obliga sa imi ofere o refinantare la o dobanda rezonabila sau nu are rost sa imi pierd timpul si sa merg direct la alta banca?Astept de asemenea parerile altor clienti BCR, care au trecut prin experiente similare. In speranta ca nu veti avea nesansa sa fiti inselati in acest fel vreodata, va doresc toate cele bune.

Arthur Mustafa (Bucuresti, Bucuresti)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

27 August 2010

Am un credit imobiliar contractat in 2008 cu dobanda fixa 18 luni apoi dobanda de referinta variabila afisata la sediile BCR. Acum imi propun actul aditional cf. OUG 50/2010, dar neavand specificata o marja fixa in contractul initial, sunt obligata acum sa accept ceea ce imi impun ei? Si o alta problema- actele aditionale se semneaza intre 13.09-17.09 nu avem timpul necesar pentru a studia actele aditionale, cred ca si asta este o strategie pentru a face abuz prin asa zisa acceptare tacita. Cei care sunteti in situatia mea cum procedati?

Maria Porkolab (Targu Mures, Mures)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

26 August 2010

E oficial! Am primit si prin posta instiintarea relativ la modul de calcul al dobanzii in noul act aditional BCR. Este, in cazul meu, EURIBOR+(8,9%-EURIBOR+1,5%). Ma gandesc ca primul EURIBOR este considerat variabil (crescator...), iar al doilea este fix. Concluzie, dobanda va fi cam EURIBOR+9,5%. Evident ca nu voi fi de acord cu aceasta marja. Daca, pana acum, un oarecare rest de bun simt impiedica BCR sa creasca acel 8,9% (macar nu crestea, daca tot nu scadea, in ciuda scaderii tuturor indicilor financiari), de acum inainte...Trebuie sa ii multumim domnului Cerbulescu si ANPC, care ne-au adus aici si care, acum, ne ofera "privilegiul" de a merge in instanta...

Liana Mihnea (Cluj-Napoca, Cluj)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

26 August 2010

Credeti ca Banca Comerciala Romana are clauze abuzive si lipsite de transparenta in contract? Doriti sa aveti o rata decenta si legala? Doriti ca legile acestei tari sa fie respectate si aplicate corect de BCR? Doriti ca OUG 50/2010 sa fie aplicata corect si nu dupa bunul plac al BCR? Cei care vor sa mearga intr-un proces colectiv gasiti detalii pe acest forum: http://www.creditbcr.ro/forum/viewforum.php?f=30 . Puteti sa va inscrieti foarte usor accesand pagina: http://www.creditbcr.ro/dam-in-judecata-bcr/index.php . Termenul limita este pana pe 31/08/2010. LUATI ATITUDINE! Nu mai acceptati sa fiti exploatati de BCR!

constantin radulescu (Bucuresti, Bucuresti)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

26 August 2010

Mesaj pentru dl. GHETEA - ARB Domnule Ghetea am citit mai devreme declaratiile dvs referitoare la actele aditionale pe care bancile ni le pun la dispozitie, dar noi nu vrem sa mergem sa le luam: HAI SA FIM SERIOSI! Despre ce banca este vorba? Eu sunt client BCR si mie nu mi s-a pus la dispozitie niciun act aditional, chiar daca eu am cerut acest lucru, din contra, am fost invitata la banca in perioada 13-19 sept, adica ULTIMA saptamana a celor 90 de zile, pentru a intra in posesia acestuia. Acesta ar fi un aspect pe care nu il cunoasteti din bucataria dvs. Cat despre profiturile pe care nu le va mai obtine banca daca scade dobanzile - si banca, ca si oricare alta societate comerciala este o jucatoare a pietii - adica poate sa mai si piarda, nu numai sa castige, asa cum face de ani de zile in tarisoara noastra. Oricum aceasta banca castiga din oricare credit dat, ca altfel nu se justifica sediile lor, salariile angajatilor si vacantele pe care si le permit! Doresc sa informez populatia Romaniei ca se poate informa, sustine si actiona daca acceseaza forumul de discutii ale pabugitilor BCR pe adresa: www.creditbcr.ro NU VA LASATI DOBORATI!

Violeta Vasilioglu (Bucuresti, Bucuresti)

Inapoi sus