Vocea clientului Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

03 Iulie 2010

Nimeni nu isi da seama ca OUG 50/2010 spune asa : Art. 37 In contractele de credit cu dobanda variabila se vor aplica urmatoarele reguli: a) dobanda va fi raportata la fluctuatiile indicilor de referinta EURIBOR/ROBOR/LIBOR/rata dobanzii de referinta a BNR, in functie de valuta creditului, la care creditorul poate adauga o anumita marja, fixa pe toata durata derularii contractului; b) marja dobanzii poate fi modificata doar ca urmare a modificarilor legislative care impun in mod expres acest lucru; c) in acord cu politica comerciala a fiecarei institutii de credit, prin exceptie de la prevederile lit. , valoarea marjei si valoarea indicilor de referinta pot fi reduse; Ei trebuie doar sa modifice rata interna de finantare cu euribor. Atat. La puctul b. scrie clar ca nu pot modifica marja existenta. Deci va trebui ca dobanda sa fie asa: marja existenta deja+euribor. Faceti calculele. Nu acceptati noi acte aditionale euribor+7-8% (sau cat vor hotari) marja bancii! In contract exista deja o marja (la cele mai multe 1.20 sau 1.22pp). Scrie clar la punctul b. ca nu au voie sa o modifice. Daca vreti sa mai vorbim lasati un mesaj la zerosaptedoidoicincisasetreipatrucinciopt .

Stoica Mihai (Bucuresti, Bucuresti)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

02 Iulie 2010

Felicitari d-nei Catalina Cretu pentru reusita . Are dreptate si sper ca multi sa ii urmeze exemplul. Sunt unul din clientii vechi ai BCR. Dar aceasta banca nu mai este "ROMANA". Am facut sesizare la BNR (BANCA NATIONALA A ROMANIEI) despre practicile acestei banci referitoare la clientii sai. Si surpriza! Scrisoarea mea a fost trimisa spre "rezolvare" tocmai bancii in cauza care normal ca "gandeste la fel" pentru binele clientilor fraieri ca noi. Sistemul nostru bancar este "bolnav". Cine indemna populatia sa se imprumute in anii anteriori Va amintiti ? In alte tari europene, debitorii sunt tratati altfel. Cititi va rog acest articol: http://www.conso.ro/info-banci/bancile-statul-ofera-sprijin-supraindatoratilor-slovacia Multumim CONSO pentru lupta dvs. Asteptam si alte articole.

Mihai Moraru (Brasov, Brasov)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

02 Iulie 2010

Raspuns pentru doamna Lavinia Bogateanu Va multumesc pentru raspuns. As vrea sa cred ca aceasta oferta pe care o pregatesc cei de la BCR va fi una corecta, desi ma indoiesc de acest lucru. Eu am primit luna trecuta o scrisoare de la BCR care imi oferea o dobanda fixa pe 5 ani de 9.1%, adica atat cat am eu acum, urmata de o dobanda de 7.5% + marja euriborului. Ar fi facut cea mai mare greseala daca as fi acceptat aceasta escrocherie. O sa depun si eu o sesizare la BCR in legatura cu acest aspect. Multumesc inca o data pentru raspuns!

Violeta Vasilioglu (Bucuresti, Bucuresti)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

02 Iulie 2010

Raspuns pentru Violeta Vasilioglu (Bucuresti): Dupa indelungi discutii pe email cu Directia de comunicare BCR referitoare exact la intrebarea ta, mi-au rapsuns: "Pentru clientii cu credite in derulate, BCR va pregati o oferta dedicata alinierii creditelor aflate in derulate la prevederile OUG 50/2010, iar clientii vor putea opta, fie pentru dobanda fixa 5 ani si ulterior variabila fie pentru dobanda variabila pentru toata perioada de creditare." Dar ca au la discpozitie 90 de zile pentru a pune in aplicare noile schimbari...banuiesc ca vom primi actele aditionale in ziua 89 :(

Lavinia Bogateanu (Bucuresti, Bucuresti)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

02 Iulie 2010

Buna ziua, Am mai scris pe acest site in legatura cu creditul pe care il am la BCR. Ma poate lamuri cineva cum se va modifica dobanda ca sa se aplice prevederile OUG 50/2010? Adica eu am acum o dobanda de 9.1% (8.9% dobanda de referinta + 0.20pp). Daca vor fi obligati sa modifice calculul dobanzii in functie de cotatia Euribor, care va fi dobanda mea pe viitor? Acum au afisata pe site, pentru clientii noi, ca cei vechi sunt deja inselati, o dobanda de 6.75%. II obliga OUG 50/2010 sa modifice si dobanda mea la 6.75% - dobanda actuala a respectivului credit? Multumesc pentru raspuns! Doresc sa iau legatura cu cat mai multi nemultumiti de BCR pentru a da in judecata banca. Daca doriti, contactati-ma la tel. **********,

Violeta Vasilioglu (Bucuresti, Bucuresti)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

02 Iulie 2010

e o idee foarte buna sa ne strangem mai multi si sa gasim un avocat bun sa-i dam in judecata, ca nu se mai poate. nu cred sa nu avem castig de cauza, e prea batatare la ochi prosteala care o fac ei cu clientii.

alina dragomir (Bucuresti, Bucuresti)

Inapoi sus