Vocea clientului Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

20 Septembrie 2010

Va salut, prietena mea are un credit de nevoi personale la BCR, am fost astazi la agentia unde s-a incheiat contractul sa discutam in legatura cu actul aditional conform OUG 50/2010. Ce am citit acolo ma bulversat, creditul are o marja fixa intiala de 2.1% + dobanda de referinta. Acum mi-au trantit o dobanda de 11% marja fixa + ROBOR, dobanda finala ajungand la 18.7% ceea ce mi se pare o grosolanie grava, ajungand ca in final sa am un DAE de peste 25%, domnisoara de acolo pe nume Raluca Iustina Enea (agentia BCR Ion Mihalache) nu a avut deloc o atitudine corespunzatoare, am fost tratati cu aroganta , nesimtire si superioritate, nu ni s-au furnizat informatii din actul aditional decat foarte vag (nu mi s-a dat o explicatie pentru diferenta de dobanda si DAE, care totusi este de peste 7% si de ce nu se poate muta un dosar dintr-o agentie BCR in alta, numai dupa lungi insistente mi s-a emis un grafic de rambursare, la care suma finala era diferita de cea trecuta in actul aditional. Mi s-a mai spus ca faptul ca nu am venit la banca pana in data de 19.09, le confera dreptul de acceptare tacita de partea noastra. Ce as putea sa fac in aceasta privinta, mentionez ca am trimis astazi o scrisoare cu confirmare de primire prin care informez banca ca nu sunt de acord cu cele inscrise in actul aditional. Credeti ca ar trebui sa ma adresez ANPC sau sa chem direct in instanta banca. Multumesc

Marius Albinita (Bucuresti, Bucuresti)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

16 Septembrie 2010

In 15.09.2010 am depus o contestatie la actul aditional propus de Volksbank. El suna asa: Nr de inregistrare:___________________________ Catre: VOLKSBANK ROMANIA, In urma adresei dv. nr 13../13.09.2010, cu privire la contractul de credit 16..../13.10.2008, va comunic urmatoarele neclaritati din actul aditional: OUG nr. 50/2010 nu permite ca anumite comisioane, mentionate in contractele initiale (comision de risc, comision de risc valutar, etc), sa fie redenumite conform noilor prevederi legale si nici ca valoarea comisioanelor care nu se mai regasesc in OUG 50/2010 sa fie adaugata peste valoarea celor expres mentionate in actul normativ si existente si in contractele initiale. Ordonanta nu face referire la comisioanele de risc, iar pana la 21 septembrie, aceste comisioane trebuie eliminate si nu redenumite, asa cum imi propuneti dv., in comision de administrare. Comisionul de risc, la o verificare mai amanuntita reprezinta 30% din valoarea ratei, ceeace prin reclama facuta acestui produs nu se facea referire ( aparand doar dobanda si DAE). Se vorbeste despre un risc al bancii, care ar fi acesta?, din moment ce s-au dat garantii ipotecare, RISCUL este asumat atat de client cat si de banca. In speranta ca cele mentionate mai sus, au dat raspuns la solicitarea dv de a semna actul aditional la contractul de credit nr16..../13.10.2008 privind armonizarea acestuia cu noile prevederi ale legislatiei, astept un raspuns favorabil ambelor parti, altfel sunt nevoit sa apelez la instantele abilitate sa faca lumina in acest caz. Va multumesc. Cu stima, numele si prenumele ______________________________ Data 15.09.2010 Semnatura reprezentant Volksbank Aceasta adresa s-a intocmit in doua exemplare, unul inmanat Volksbanc Romania Suc H..... si unul ramanand clientului ........., a fost inregistrata de catre banca in prezenta mea.

ioan-marius moisa (Hunedoara, Hunedoara)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

15 Septembrie 2010

Dupa ce BCR ne-a tinut in asteptare cu actele aditionale pana in ultima saptamana, acum au transformat totul intr-un circ. Refuza sa dea actele aditionale intr-o forma cu valoare juridica. In draftul de act aditional imi propun ca dobanda si comisioanele SA CREASCA CU 124%. Este vorba de dobanda si comisioanele de la intrarea in vigoare a AA pana la sfarsitul creditului.

Liana Mihnea (Cluj-Napoca, Cluj)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

14 Septembrie 2010

Uitati si d-voastra ce fac cei de la BCR, priviti si minunati-va cum inseala lumea: http://www.reporterntv.ro/stire/ordonanta-50-2010-bancile-si-clientii-nemultumiti Pentru consultanta : www.creditbcr.ro http://finance.groups.yahoo.com/group/BCR_Ord_50_2010/ Faceti si voi la fel!!!

Marian Albu (Buzau, Buzau)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

12 Septembrie 2010

ARB a declarat ca a calculat pierderi de cca 900 milioane de euro pana la sfarsitul anului daca OUG 50/2010 se aplica. Eu detin din 2008 un credit pe 20 ani de nevoi personale cu ipoteca. In doi ani in care ar fi trebuit sa calculeze corect rata in functie de indici, mi-au incasat fraudulos 6200 lei (aproximativ), si asa mai departe in cazul fiecaruia sumele aferente. ARB a declarat ca a calculat pierderi de cca 900 mil eur, ce ar fi sa declare si cat a castigat fraudulos pana acum, cred ca balanta nu ar fi in favoarea lor.

Marius Guran (Comuna Selimbar, Sibiu)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

10 Septembrie 2010

Actul aditional de la BCR e o mare inselatorie. Acum marit valoare punctelor procentuale de la 4 la 12. Au adunat toate comisioanele in unul singur si le-au numit comision de administrare O mare rusine! Aici actul aditional: http://www.creditbcr.ro/forum/viewtopic.php?f=22&t=312&start=0#p2190

Bogdan Malaxa (Constanta, Constanta)

Inapoi sus