Vocea clientului Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

29 Martie 2011

Ideea este ca incerc sa imi cumpar sau sa imi construiesc o locuinta. Cum nu dispun de bani, am luat calea bancilor. M-am documentat, am prospectat piata. Intr-un final am ajuns sa am cateva mari semne de intrebare la care mi-ar placea sa mi se dea cate un raspuns pertinent. - Am intrat pe net pe ofertele mai multori banci si am ajuns la urmatoare concluzie: Indicele ROBOR sau EURIBOR reprezinta cantitatea de moneda existenta la un moment dat pe piata, functie de care bancile se imprumuta intre ele mai scump sau dimpotriva... Pe cale de consecinta, aceste indice ar trebui sa aiba valoare universala la un moment T0 pentru fiecare banca. Cu toate acestea am constatat ca acest indice, fie el ROBOR sau EURIBOR difera de la o banca la alta. Chiar daca bancile nu il fac public, facand diferenta dintre rata dobanzii si marja, elemente de calcul cunoscute in ofertele bancilor, aflam ca indicele la Raiffeisen e 1,2% in vreme ce la BRD e 1,4% si exemplele pot continua. Intrebare e: de ce se intampla asta? Oare mint bancile cu privire la marja? - Un alt semn de intrebare este de ce mi se mai face calculul la un maxim de 60% grad de indatorare, daca indicii ROBOR si EURIBOR pot creste (cazul Raiffeisen din 6 in 6 luni) cu pana la cel mult un punct? Pai la un credit de nevoi personale cu ipoteca in valoare de 24.400 euro, pe 360 de luni, cu o dobanda de 7,15% (pentru ca am cardul de salariu la ei), aveam de platit o rata de 16,8 euro. Ei bine... daca as accepta un astfel de credit si daca EURIBOR va creste cu 0,2 pp la fiecare 6 luni, in 30 de luni voi platii 164,8 euro + 244 euro= 408 euro rata. Ori eu am salariu de 400 euro (acum ca s-a mai apreciat leul). Care mai e logica procentului de indatorare? - As mai avea o intrebare: daca ROBOR si EURIBOR este influentat de cantitatea de moneda din piata, existenta la momentul contractarii creditului, si de cat de scump sau cat de ieftin se imprumuta bancile intre ele, in acel moment, pentru ce trebuie eu sa depind de asta in al 10-lea, 15-lea, 29-lea an de la contractarea creditului? Mi se pare mai normal ca la valoarea la care l-ai prins la contractare... asa sa-l ai pana la final... Ce vina am eu ca in exact al 20-lea an de cand am eu creditul, banca se imprumuta pentru un nou solicitant mai scump sau mai ieftin, sa plateasca acela, nu?

NICOLAE SORIN DAN (Braila, Braila)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

07 Februarie 2011

Am o mare rugaminte la voi, am nevoie de o hotarare judecatoreasca pronuntata de o instanta prin care vi s-a dat castig de cauza in relatia cu banca pe dobanda variabila. Daca vreunul din voi are asa ceva, il rog frumos sa o posteze pe acest forum. Aceasta va constitui o jurisprudenta excelenta pentru mine. Va multumesc frumos si astept mesajele voastre!

Iulian Savoiu (Bucuresti, Bucuresti)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

16 Ianuarie 2011

Parlamentarii ne-au tradat din nou. Ordonanta 50/2010 a devenit lege - legea 288/2011 - o ordonanta care a fost schinjuita pana la os, o ordonanta care a mai lasat decat cateva portite ca sa iesi din acest sistem bancar mizerabil. De aceea va informez ca orice client bancar isi poate exprima refuzul AA pe legea 288, in termen de 60 de zile de la decembrie 2010, act aditional ce ar ridica cu mult valoarea dobanzilor anul viitor. Nu va lasati pacaliti de banci, care vor spune ca actele aditionale noi vor fi "acceptate tacit" daca nu vor fi semnate, mai aveti termen pana la sfarsitul lui februarie. As dori ca toti care citesc acest post sa informeze prieteni, cunoscuti, colegi etc , pentru ca toata lumea sa aiba inca o sansa, si la randul lor sa informeze mai departe. Va multumesc anticipat! Pe final va las modelul de notificare refuz AA, datele din aceasta notificare pot fi modificate in functie de banca : Catre Banca Comerciala Romana In atentia departamentului juridic Ref. La contractul de credit nr. **** Domnule Director, Subsemnatul/subsemnata ................., identificat prin ..........., domiciliat in............................, formulez prezenta Notificare Prin care, in temeiul art. II alin (2) din Legea nr. 288/2010 imi manifest in mod expres refuzul de a mi se aplica prevederile Actului Aditional considerat de BCR, in temeiul OUG 50/2010, ca acceptat tacit. Cu respect,

Marian Albu (Buzau, Buzau)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

25 Septembrie 2010

Raspuns ptr Marius Albinita : Marius, ai dreptate in ceea ce spui. De la banca nu obtii nimic, nu se poate vorbi cu acesti aroganti, nu te baga in seama. Va trebui sa le spui ceea ce te doare in justitie, altfel nu te baga in seama...plus de alta te trateaza de sus si sunt iliciti in ceea ce spun. Iti recomand sa te alaturi grupului format pe yahoo: http://finance.groups.yahoo.com/group/BCR_Ord_50_2010 unde te gasesti date referitoare la procesul colectiv contra BCR. Raspunsuri si clarificari gasesti pe : www.creditbcr.ro In speranta ca instanta va face dreptate iti urez multa bafa!

Marian Albu (Buzau, Buzau)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

23 Septembrie 2010

Doresc sa deschidem un topic si sa ne unim toti pagubitii, pacaliti cu carduri la Cetelem, care au nesimtirea sa incalce toata legislatia, si sa-i dam in judecata!! Mail: alehandro6969@yahoo.com si sms tel 0727483754

A P (, )

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

21 Septembrie 2010

Raspuns pentru : Marius Albinita (Bucuresti) Acceptarea tacita se refera la modificarile prevazute expres de OUG 50. Modificarea marjei Bancii in cazul in care aceasta este trecuta intial in contract nu e conforma OUG 50. Recomandarea este sa mergi direct la OPC. Banca NU are voie sa faca fara consimtamantul tau modificari neincluse in OUG 50. In cazul in care nu ai primit notificare de la banca cu cel putin 15 zile inainte de data expirarii termenului legal si ai primit doar telefon, sms sau email scrie si asta in reclamatia catre OPC. Iti mai recomand ca aceeasi reclamatie pe care o depui la OPC sa o depui si la banca si sa ceri numar de inregistrare cu stampila si semnatura. Ce e foarte important e sa platesti conform noului grafic pana la solutionare.

Marius Guran (Comuna Selimbar, Sibiu)

Inapoi sus