Vocea clientului CEC Bank - Credit nevoi personale

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

CEC Bank - Credit nevoi personale

21 Iulie 2010

In anul 2007 am contractat un credit de nevoi personale. La scadenta lunii in curs, am costatat o majorare de aproximativ 35 lei si mi s-a explicat ca reprezinta variatia indicelui Robor. La contractarea creditului variatia dobanzii nu era legata de un indice monetar. Va rog lamuriti-mi legalitatea acestui demers si daca este o practica comerciala corecta si cum se explica majorarea ratei acum cand indicii monetari sunt la valori minime si intreaga presa de specialitate vuieste despre ieftinirea creditelor.

Violeta Lapuste (Cluj-Napoca, Cluj)

CEC Bank - Credit nevoi personale

24 Mai 2010

in graficul de rambursare initial scrie "perioada de gratie 1 luni". dupa marirea dobanzii a fost generat alt grafic in care scrie "perioada de gratie 1 luni" graficul fiind anexa la contract. am intrebat banca despre valabilitatea perioadei si mi-au spus ca nu este valabila ca nu scrie in contract ca au gresit cand au generat graficul.... eu zic ca este valabla din moment ce scrie in graficul emis de ei stampilat.

nicolae tudoran (Constanta, Constanta)

CEC Bank - Credit nevoi personale

22 Mai 2010

Buna ziua, La jumatatea anului 2008 am incheiat contractul cu urmatoarele caracteristici: Credit Nevoi Personale, o suma destul de consistenta, dobanda 11.25 (variabila primul an). In contract gasesc formularea: "Modificarea nivelului ratei anuale a dobanzii se poate efectua urmare oricaror modificari in legislatie si/sau in conditiile pietei financiare/monetare". La momentul ala rata de politica monetara BNR 10.5%. Rata dobanzii creste in urmatorul an la 14.25%. Acum in 2010, cand rata de politica monetara a ajuns la 6.25, rata dobanzii pentru contractul meu a ramas aceeasi. Am mers la banca pentru o discutie. Nu mi se ofera NIMIC, aceleasi conditii, alta forma(mi se ofera act aditional PR + 4.5%= 9.9%+4.5%=14.40%, in timp ce acum oferta CEC e PR + 0,5% = 10.4% si in plus comisionul de rambursare anticipata este 0). https://www.cec.ro/home/persoane-fizice/credite/credite-de-consum/credite-pentru-nevoi-personale.asp De ce nu pot beneficia de o adaptare a contractului meu de creditare la conditiile pietei? De ce nu exista o flexibilitate in randul bancii dumneavostra ? Am ridicat si problema achitarii in avans unei parti importante din credit si nu mi s-a oferit niciun avantaj cum ar fi o reducere a comisionului de rambursare anticipata sau macar o mica facilitate. Ce ma diferentiaza pe mine de un client nou care ia acelasi credit? Sper ca transpunerea directivei europene privind comisionul de rambursare anticipata sa permita o mai mare flexibilitate clientilor. Constat cu regret ca desi aveti niste produse foarte bune va adaptati foarte greu la cerintele pietei. Pacat ca nu stiti sa va pastrati clienti, mai ales in acesta perioada de criza si in conditiile in care numarul restantierilor cu siguranta va creste semnficiativ.

Maricica Robu (Roman, Neamt)

CEC Bank - Credit nevoi personale

02 Aprilie 2010

Referitor la sesizarea doamnei Georgia Radu, va comunicam faptul ca la creditele de nevoi personale in lei, contractate anterior intrarii in vigoare a OUG nr. 174/19.11.2008, dobanda este precizata a fi variabila, fara a se mentiona un indice de variatie, in functie de care sa se determine nivelul acesteia. Din acest motiv si avand in vedere cerintele impuse bancilor privind protectia consumatorilor, la creditele la care in componenta dobanzii nu s-a prevazut un indice variabil, iar modificarile de dobanzi de pe piata nu au fost majore, nici in sens crescator, nici in sens descrescator, dobanda s-a pastrat nemodificata. Incepand cu data intrarii in vigoare a OUG nr. 174/19.11.2008, respectiv 27.12.2008, la toate creditele cu dobanda variabila, aceasta se exprima in functie de dobanda de referinta a Bancii - Prime Rate (PR) sau indicele de referinta ROBOR/EURIBOR la care se adauga o marja de risc fixa (M), formula de calcul a dobanzii fiind mentionata in modelele contractelor de credit standard, conform prevederilor OUG mentionata. La solicitarea doamnei Georgia Radu, Banca ii poate face trecerea la noul model de contract de credit, in care dobanda va fi exprimata dupa formula PR+M. In acest sens, o invitam pe doamna Radu la unitatea CEC Bank unde a contractat creditul.

Oltea Belciuganu-director Marketing si Comunicare, CEC Bank (Bucuresti, Bucuresti)

CEC Bank - Credit nevoi personale

23 Martie 2010

Numele meu este Georgia Radu si am si eu o problema cu dobanda unui credit luat in urma cu cinci ani. In 2005, am solicitat si primit un credit de nevoi personale de la CEC Bank, la o dobanda de 16% la vremea aceea, cu precizarea (inclusiv contractuala) ca era o dobanda variabila. Contractul urmeaza sa se termine prin iunie anul acesta. Dobanda "variabila" a devenit brusc dobanda fixa - pe tot parcursul celor 5 ani de contract am achitat 16%. De ce? Explicatia ar fi ca acel "produs" nu mai exista in portofoliul bancii... Cum anume? Foarte simplu. Teoretic, toate creditele de nevoi personale sunt credite de nevoi personale, indiferent de circumstante... Practic, li se da cate un nume care, peste un an sau chiar cateva luni, se schimba. De exemplu, contractez creditul de nevoi personale numit IDEAL si sa ma trezesc ca peste sase luni acest credit nu mai exista, pentru ca l-au scos din portofoliu. Eu continui sa achit ratele, pentru mine creditul exista. Creaza in schimb o oferta noua, care se numeste de data aceasta PERFECT... Sau ce nume vreti dumneavoastra sa le dati... Ambele sunt niste banale credite "de nevoi personale", doar ca la creditul Perfect introduc un alt avantaj fata de cel numit Ideal, pe care l-au "desfiintat"... In felul acesta, banca are o "oferta noua", dar nu mai are creditul pe care l-am contractat eu si, ca urmare, chestia cu "dobanda variabila" nu mai functioneaza. Inteligent, nu? Ei bine, CEC Bank a facut acest lucru cu multe dintre "ofertele" sale speciale. Spre ghinionul meu, am cazut si eu in aceasta plasa, ca multi alti clienti naivi. V-am relatat intamplarea ca sa afle si altii si sa fie mai atenti decat am fost (sau n-am fost?) eu - este inca una dintre metodele prin care bancile castiga pe seama fraierilor.

Georgia Radu (Bucuresti, Bucuresti)

Raspunsul CEC Bank

Va comunicam faptul ca la creditele de nevoi personale in lei, contractate anterior intrarii in vigoare a OUG nr. 174/19.11.2008, dobanda este precizata a fi variabila, fara a se mentiona un indice de variatie, in functie de care sa se determine nivelul acesteia. Din acest motiv si avand in vedere cerintele impuse bancilor privind protectia consumatorilor, la creditele la care in componenta dobanzii nu s-a prevazut un indice variabil, iar modificarile de dobanzi de pe piata nu au fost majore, nici in sens crescator, nici in sens descrescator, dobanda s-a pastrat nemodificata. Incepand cu data intrarii in vigoare a OUG nr. 174/19.11.2008, respectiv 27.12.2008, la toate creditele cu dobanda variabila, aceasta se exprima in functie de dobanda de referinta a Bancii - Prime Rate (PR) sau indicele de referinta ROBOR/EURIBOR la care se adauga o marja de risc fixa (M), formula de calcul a dobanzii fiind mentionata in modelele contractelor de credit standard, conform prevederilor OUG mentionata. La solicitarea doamnei Georgia Radu, Banca ii poate face trecerea la noul model de contract de credit, in care dobanda va fi exprimata dupa formula PR+M. In acest sens, o invitam pe doamna Radu la unitatea CEC Bank unde a contractat creditul. Oltea Belciuganu-director Marketing si Comunicare, CEC Bank

CEC Bank - Credit nevoi personale

05 Februarie 2010

Anul trecut am avut o medie a veniturilor de 4000 Ron pe luna. Am incercat sa contactez un credit de 10000 Ron pentru 2 ani.Mentionez ca nu aveam alte rate si nici vreo datorie.Am fost respins pentru ca nu aveam domiciliul stabil in Bucuresti.Dupa mai multe insistente mi-au precizat ca diferenta de circa 80 km dintre domiciliul de pe buletin si locul de munca le indica faptul ca nu as locui "in fapt" la adresa din buletin.Am facut o sesizare la departamentul clienti.Mi s-a raspuns in scris printr-o acuzatie cum ca le-as fi vorbit urat:))

Costel Costel (Bucuresti, Bucuresti)

Inapoi sus