Opinii clienti CEC Bank

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

CEC Bank - Credit auto

14 Mai 2010

Episodul 3 Nu imi vine sa cred, azi am avut o discutie cu Domnul Director al CEC BANK TIMISOARA. A fost foarte amabil si ne-a promis ca ne va ajuta. In priviinta adeverintei ne-a explicat de ce este nevoie de ea si in ce forma si a admis ca este nepotrivita pentru situatia sotiei. Speram ca vineri sa ne aprobe creditul. Doamne ajuta :)

Nicolae Padurariu (Timisoara, Timis)

CEC Bank - Credit auto

14 Mai 2010

Episodul 2 din experianta CEC BANK TIMISOARA. Sotia mea a fost din nou la CEC BANK sa i se confirme ceea ce era deja evident "angajati de acolo ce se ocupa cu analiza dosarului nu cunosc legile tarii, in special Codul Munci art 51 lit a si Legea 19/2000". Acum cer o noua adeverinta tip de salariu pe ultimile 3 luni lucrate, inainte de a intra in concediu de cresterea copilului. Incerc sa imi dau seama cu va completa angajatorul sotiei mele aceasta adeverinta care nu adecvata sitatiei actuale. Va dau niste exemple: Punctul 2 din adeverinta este DATE PRINVIND VECHIMEA IN MUNCA unde se cer date prinvind agajarea ei ( ea acum fiind cu contractul suspendat pe toata perioada CIC) precum si date despre salarizare (DOMNILOR DE LA CEC BANK ea nu primeste acum salariu). La capitolul 1 DATE PRIVIND VENITUL ma intreb cum poate sa adevereasca angajatorul ca sotia mea acum fiind in CIC este angajata, cand ea are contractul de munca suspendat.

Nicolae Padurariu (Timisoara, Timis)

CEC Bank - Credit auto

13 Mai 2010

Acum incerc sa iau un credit auto ajutat fiind de programul rabla. Incerc sa iau 30.000 RON. Ni s-au cerut un rand de acte acum o luna jumatate. Suntem la al 3 lea rand de acte cerute si depuse la CEC BANK TIMISOARA si se pare ca nici acum nu sunt suficiente si corect completate dupa spusele lor. Sotia mea este in CIC (concediu de cresterea copilul) si i s-a cerut sa aduca adeverinta de salariu (venit), pe ultimile 3 luni calendaristic vorbind, cand sotia este in CIC de un an si 3 luni. Apoi i-au cerut copie dupa cartea de munca (am adus-o) si un stimabli domn "portar"de la analiza dosare credite ne-a spus ca nu e completata corect referindu-se la temeiul legal conform careia sotia mea are contractul de munca suspendat, avand legea in fata am fost sa ii combatem binenteles ca noi aveam dreptate (cartea de munca era legal si corect completata) angajatorul sotiei fiind chiar ministerul just. si nici cu legea in fata nu ne-au dat dreptate, adica sa revenim a 4 a oara ca inca mai studiaza legile si actele depuse la dosar. Este clar un exemplu de prejudiciu si abuz din partea unei institutii la adresa persoanei fizice obisnuite fiind sa plimbe lumea cat mai mult si sa dea raspunsuri evazive si eronate. Maine ne-au comunicat ca se vor intalnii toti sefii de birou si vor "citi" legea. Mentionez actele depuse de sotia mea la dosar: Adeverinta de la angajator cu venitul net pe ultimul an lucrat. Adeverinta de la Ministerul muncii si solidaritatii sociale din care rezulta indemnizatia lunara care i se plateste si pe ce perioada de timp. Copie carnet de munca conform cu originalul. Decizie de suspendare a contractului de munca conform art 51 lit a Codul Munci si Legea 19/2000 - ( pe care ei afirma ca este doar legea pensiilor si nu este valabil tiltul ei oficial "LEGE nr.19 din 17 martie 2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale" Fise fiscale pe ultimi 2 ani lucrati. As dori sa stiu de ce aceste acte nu sunt suficiente de vreme ce sotia mea este coplatitor la crediul auto. (Binenteles in speranta ca se vor lamurii domnii ca sunt corect completate). Eu, sotul am depus restul actelor si binenteles ca tot chemandu-ma la verificari acum au spus ca imi expira adeverintele de la locul meu de munca si trebuie sa aduc altele. Cosider ca asemenea functionari nu au ce sa caute in orice instituie dar mai sa analizeze un dosar de credit.

Nicolae Padurariu (Timisoara, Timis)

CEC Bank - Credit ipotecar/ imobiliar

11 Mai 2010

Referitor la mesajul domnului Gartu Gheorghe care reclama faptul ca nu a primit un exemplar din Contractul de credit, va comunicam urmatoarele: Din verificarile efectuate a rezultat faptul ca domnul Gartu Gheorghe a primit un exemplar din Contractul de Credit si din Graficul de rambursare, pentru care a semnat de primire in data de 04.04.2008. Domnul Gartu Gheorghe a fost contactat telefonic si invitat la sediul Sucursalei CEC Bank Bacau pentru a primi o copie a contractului de credit si un grafic de rambursare actualizat.

Oltea Belciuganu-director Marketing si Comunicare, CEC Bank (Bucuresti, Bucuresti)

CEC Bank - Credit ipotecar/ imobiliar

07 Mai 2010

Sunt client al CEC si ulterior CEC bank din anul 2005,cand am contractat doua imprumuturi unul ipotecar pe numele meu si unul de nevoi personale pe numele sotiei.Umilinta la care am fost supus a fost suficienta pentru ca in 2007 cand mi-am schimbat apartamentul cu altul mai marisor sa nu mai apelez la serviciile CEC,insa banca de unde am luat creditul,respectiv banca Italo Romena cresteau dopbanda in fiecare luna ba mai mult dobanda se schimba dupa ce eu aveam scadenta ratei,si in fiecare luna ma trezeam cu restante ceea ce m-a determinat sa revin la umilinta de la CEC ,care intre timp devenise CEC Bank si am facut un imprumut refinantare imobiliar in 2008.Am prins dobanda promotionala pe un an 7,8 % dupa care a crescut slava domnului rata.la momentul contractarii creditului cunoaste toata lumea cum e semnez fara sa citesti stufoasele contracte ale bancilor.Dupa ce am semnat a urmat ca dosarul de credit sa fie aprobat de banca insa nici pana in ziua de azi nu am intrat in posesia unui exemplar din contractul de credit.In aprilie a scazut putin dobanda dar tot dolofana e.Vreau sa vad si eu contractul sa stiu cat e dobanda cum se calculeaza ,ca la momentul semnarii contractului numai de asta nu-mi ardea.

GHEORGHE GARTU (Bacau, Bacau)

Raspunsul CEC Bank

Din verificarile efectuate a rezultat faptul ca domnul Gartu Gheorghe a primit un exemplar din Contractul de Credit si din Graficul de rambursare, pentru care a semnat de primire in data de 04.04.2008. Domnul Gartu Gheorghe a fost contactat telefonic si invitat la sediul Sucursalei CEC Bank Bacau pentru a primi o copie a contractului de credit si un grafic de rambursare actualizat. Oltea Belciuganu-director Marketing si Comunicare, CEC Bank

CEC Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

04 Mai 2010

Referitor la sesizarea domnului Balinth Denes Istvan, va comunicam faptul ca, potrivit prevederilor OUG 174/2008, art.9 lit.g, bancile au posibilitatea de a practica o dobanda care sa varieze in functie de un indice de referinta public sau in functie de dobanda de referinta a bancii. Dobanda de baza a bancii este Prime Rate (PR). PR-ul practicat de CEC Bank este in scadere, avand urmatoarea evolutie: - lei: 11.50%, incepand cu 22.04.2009; 11.25% incepand cu 26.10.2009; 9.90% incepand cu 1.04.2010; - EUR: 7.75%, incepand cu 20.08.2008; 7.25% incepand cu 3.08.2009; 6.90% incepand cu 1.04.2010. Conform prevederilor OUG 174/2008, in noul model de contract de credit se regaseste modul de calcul al PR, precum si perioada de revizuire. Ii multumim domnului Balinth Denes Istvan pentru interesul acordat produselor si serviciilor CEC Bank si ii adresam invitatia de a ne contacta, pentru orice informatii suplimentare, la adresa de e-mail: office@cec.ro.

Oltea Belciuganu-director Marketing si Comunicare, CEC Bank (Bucuresti, Bucuresti)

Inapoi sus